קשר זוגי: מה לעשות כשבן הזוג לחוץ?
שלומית
התייעצות..
⌄
שנינו בני 30+ גרושים והורים לילד /ה אחד/ת מנישואים קודמים.בגילאי ביס" יסודי/גן.הכרנו סמוך לגירושינו, לאחר כ10 שנות נישואין ,כל אחד.בן זוגי גר במרחק של כשעה נסיעה מבייתי.ולרוב מגיע אליי .פעם אחת במהלך השבוע ופעם נוספת בסוף השבוע.(חמישי-שישי-שבת ,בדר"כ)אנחנו כבר כשנה יחד .והחלטנו שלא נינשא וכן ,כרגע,אין ברצוננו בילדים משותפים(הוא יותר אנטי ממני בנושא הילדים)שאלתי היא: איך אדע שמטרת הקשר אינה נוחות אלא רגש אמיתי?אני מודעת למה שכל אחד מאיתנו עבר ואיני נאיבית כשם שהייתי צעירה יותר.אבל חשוב לי להבין שהקשר הוא אמיתי ולא משחק.בן זוגי מאוד מתמהמה מלעבור לגור אצלי (למרות שאני מאוד רוצה ,כבר כחצי שנה)הסיבות הינן אובייקטיביות (לחץ לא לעשות כן מצד משפחתו ,מרחק שמלווה בפקקים,איחורים למקום עבודתו וכו') וסובייקטיביות (רוצה עוד קצת לחוות את הלבד והעצמאות,פוחד מהתחייבות כלכלית,היתה לנו פרידה של כשבוע בגלל חשד (חסר שחר ,אגב)לאי אמון מצידו -בי)אני מאוד אוהבת את בן זוגי ומאוד פוחדת להיפגע.על פניו ואולי זה נשמע קצת אינטואיטיבי או נאיבי ,אני חשה אנרגיות עצומות שזורמות אליי מכיוונו וכן ,כשאנו נפגשים יש ביננו כימיה נהדרת ,סקס נפלא,חיבוקים אין סופיים שמלווים-שוב-בהמון אנרגיות משותפות.הוא מחמיא לי המון וגם נותן היערות בונות לגבי המראה והאופי שלי (מה שלא היה לי עם האקס שלי והפריע לי שלא היה)הוא מקשיב וחבר מאוד טוב (על אף שיש לו קצת בעיות ריגשיות עם התמודדויות עם צער וכאב ויכולת לומר מה שהייתי רוצה בדיוק לשמוע)לעומת זאת ,לא פעם רצה פסק זמן (לכמה שעות)בגלל "החפירות" שלי לטענתו (יש לי את זה קצת).אנחנו משוחחים המון בטלפון (והשיחות יותר מגיעות ביוזמתי)אשמח לקבל משוב ופרספקטיבה.תודה ,שלומית
ד"ר אורן חסון
לא פחות משהוא עכשיו
⌄
שלומית יקרה,
אני מבין שהוא קצת נלחץ ממך, בין אם ה"חפירות" שלך נובעות בדיוק מהחשש שלך שהקשר הוא אמיתי, רגשי, בטוח, שהוא שם ושהוא לא יעזוב בעוד כמה זמן, כאשר ימצא מישהי שיתאהב בה, ובין אם בגלל שהוא לא ממלא אחר ציפיות שלך בדברים מסויימים, או שאת צריכה "לסגור" דברים. אולי כדאי, לפעמים, להשאיר מדי פעם דברים פתוחים, לאחר שביטאת את צרכייך, אבל מבלי לדרוש את קיומם מיידית, או החלטה מיידית בעניינם.אחרי הכל, כפי שזה נראה יש ביניכם יחסים טובים. כל מה שאת יכולה לעשות, הוא רק לדאוג לכך שהם ימשיכו להיות טובים, או לראות איך את יכולה לשפר אותם. מעבר לקריאת הסימנים הללו, וללא בלש פרטי שילווה אותו בכל רגע, אין דרך לדעת בודאות מה קורה. אבל כך זה בכל קשר זוגי. אם הקשר הוא טוב, ומתאים לו כך, סביר מאד שירצה אותו אם הקשר ימשיך להיות לא פחות כפי שהוא עכשיו.
שלומית
תודה רבה על התגובה המהירה :-)
⌄
(הודעה ללא תוכן)