קשר מרחוק: סיכונים וסיכויים
טל
אהבה מרחוק
⌄
שלום.
.אני וחברי מנהלים מערכת יחסים בשלט רחוק מזה 7 חודשים, אנו מתראים כל חודש/חודשיים למשך שבועייםאנחנו מאוד מאוהבים ומדברים על עתיד משותף(הוא בן 32 ואני 28 ) במפגשים שלנו מערכת יחסים שלנו תופסת תאוצה ורצינית אך כאשר הוא חוזר לחו"ל אני מרגישה ששוב אנחנו חוזרים לאותה נקודה, גם כשהוא בחו"ל אנחנו שומרים על קשר יום יומי , מדברי כמה פעמים ביום, משתפים בחוויות ודואגים למזער את בעיית המרחק בינני אך אני עדיין מרגישה שבחודשים שאנחנו לא יחד פיזית מבחינתו הקשר שלו מדרדר, נראה לי שהוא טיפוס של "רחוק מהעין רחוק מהלב" למרות שהוא טוען שזה לא כך והרגשות שלו כלפי זהים בשני המצבים...אני רוצה לדעת אם ניתן לשמור על אותה מידת אהבה גם מרחוק או שתחושותי צודקות ואכן שזה רחוק מהעין זה גם רחוק מהלב, האם לקשר שלנו יש סיכוי בכלל כאשר אנו צריכים לחויות בנפרד עוד שנתיים וחצי, ובכלל מה דעתך על מערכות יחסים בשלט רחוק, האם זה מתכון לכישלון? חשובה לי תשובתך כי המצב מאוד קשה ואני לא רוצה לסבול לחינם..תודה
ד"ר אורן חסון
סיכונים וסיכויים, כמו בכל קשר ואחרת
⌄
טל יקרה,
צריך אופי מיוחד כדי לשמור על קשר מרחוק חי כמו, ולפעמים אולי אפילו יותר מאשר קשר מקרוב. אך לפני כמה עשרות שנים אנשים פיתחו אהבות ותשוקות נשגבים בעזרת התכתבות בלבד, כאשר כל מכתב נע במשך שבועות מכתובת לכתובת. כך שלכאורה זה אפשרי. אלא שגם הדינמיקה של יצירת קשרים השתנתה, היא קלה יותר, מהירה יותר וזמינה יותר, ולכן קשה יותר לעשות זאת. ובכל זאת, לומר לך שזה נועד לכישלון, או להפך, שזה יצליח בטוח בודאי שלא אצליח.ואני לא בטוח אם אהיה רחוק מהמציאות אם אומר שיכול להיות שיותר משאת חוששת שהוא ישנה את דעתו, את חוששת מכך שאת עלולה לאבד סבלנות וביטחון, ותתחילי לבחון אפשרויות אחרות בעצמך.כמו בכל מערכת זוגית חדשה, ואולי גם קיימת, את לוקחת הימור. הסיכון גדול יותר כאשר אתם לא נמצאים זה בצד זו, אבל זה לא אומר שאין סיכוי. לצערי, ואולי לצערך, את ההערכות את חייבת לעשות בעצמך, ולא לסמוך על אף אחד אחר.