ביטחון עצמי בקשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 14.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חווה
משבר החודש
14.06.2011 • 21:30

אני בת 25, מאז התיכון לא היו לי מערכות יחסים ארוכות טווח. אני נראית טוב, משכילה, יוצאת עם בנים, מחוזרת, אבל זה פשוט לא מחזיק.יש איזשהו שלב שעם הזמן הצלחתי לגלות בי... כי הוא די עיקבי. אבל אני לא יודעת איך להגדיר אותו אז החלטתי שאכנה אותו - משבר החודש.ההתחלה- אני מלאת ביטחון, לא לוחצת, בעיקר כיף, הכל חם ואוהב.ואז מגיע השלב בו אני מתחילה להתחבר רגשית .. והביטחון שלי צונח לריצפה ואני מפחדת מזה. מזה שפתאום אני תלויה במישהו ... אני פגיעה.ואז אני למעשה מחפשת כל תירוץ כדי לחתוך...אמרת שתתקשר ולא התקשרת... כנראה שלא בא לך.משהו בטון דיבור שלך נשמע לי מוזר... כנראה שירד לך ...ואז קורה מצב מוזר שבו אני זאת שמתרחקת שחלילה לא אהיה חשופה לפרידה ממנו ומסיימת את הדבר הטוב הזה שיכל היה להיות נפלא אילו לא הייתי כבדה כל כך, או חסרת ביטחון.וכל פעם אני מזכירה לעצמי מחדש שיש לי את הבעיה ושהפעם אני לא אכנס למקום הזה שוב... אבל שוב ושוב אני שם.ולא מצליחה להגיע לשקט... לאהבה... וכל כישלון רק מרחיק אותי מלנסות או מעייף אותי ...מה עלי לעשות ? איך אני יכולה למנוע מעצמי להכנס למצב הזה שוב?תודה מראש...

ד"ר אורן חסון
התשובה הקלה, והעזרה לביצוע
15.06.2011 • 20:28

חווה יקרה,
התשובה הקלה היא: להפסיק לעשות את מה שאת עושה, ולהיות יותר בטוחה בעצמך. אבל את התשובה הזו גם את יודעת. השאלה העיקרית היא מדוע אינך יכולה שלא לעשות זאת? התשובה היא – כי את צריכה יותר ביטחון בעצמך ובבני זוג, וכי את צריכה לדעת שאת יכולה להתמודד עם אכזבה אם הקשר לא יעלה יפה. ויכול להיות שאת זקוקה ליעוץ פרטני כדי שילווה אותך בתהליכים, וכדי ללמוד להתמודד עם הפחדים שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083