קשר מרחוק: סיכוי לאהבה?
הילה
אהבה במרחק
⌄
היי אני הילה בת 24 סטודנטית ..הכרתי מישהו בטיול בקיץ.. מאוד התחברנו אחד לשני למרות שהיינו רק כשבועיים יחד ואז התפצלו דרכינו בטיול.. למרבה הפלא המשכנו להתכתב ואף ניהלנו שיחות טלפוניות רבות... כאשר לאחר כחודשיים מהפגישה הוא החליט שהוא טס לארהב בטענה שרוצה לעבור לגור שם ( (יש לו אזרחות).. אני מאוד התאכזבתי.. הייתי צריכה לחזור מהטיול הבייתה לתחילת הסימסטר והמשכתי לדבר איתו בבית באופן מסיבי עד שהשיחות נהיו פחות מסיביות והיה לי יותר קל.. יצאתי לדייטים.. והתרחקתי קצת. לאחרונה שבנו לדבר, הבהרתי לו שהמצב קצת קשה לי ( השיחות נעשו שוב לאינטנסיביות) והוא אמר לי שכנראה הוא יחזור לארץ. כי לא הולך לו כמו שרצה .. יש לציין שהוא מתוסבך קצת עם עצמו ולא יודע בדיוק מה יהיה עוד שבוע.. הוא מחושב אבל כרגע לא החלטתי ואני שומעת את כל התלבטויות וקצת לי להכיל את השינויים בדעה שלו שמן הסתם משפיעים גם עלי... הוא לא חייב לי כלום.. אני לא חייבת לו.. אבל דובר על רצון אחד שלי השני להיות אחד עם השני.. מה אני אמורה לעשות.. לשבת בפינה ולחכות? או אולי לברוח.. והאם בכלל אתה מאמין שיכולה להתפתח אהבה כזו ממרחק או שמה זה רק תעתוע..? יש לציין הוא בן 25
ד"ר אורן חסון
שקלולים לא מודעים
⌄
הילה יקרה,
כאשר מתחילים קשר, אף אחד לא מבטיח שהוא יצליח. כאשר התנאים ההתחלתיים טובים יותר (זמינות, חשיבה דומה, השכלה דומה, אהבות ושנאות דומים, קירבה פיזית ועוד), הסיכוי להצלחה טוב יותר, גם אם דברים יכולים בקלות להשתנות ולהרוס את בניית הקשר. כאשר התנאים ההתחלתיים פחות אופטימליים, הסיכוי להצלחה קטן יותר. זה מה שקורה אתכם - אתם מרוחקים זה מזה, הוא נמצא בתחילת הדרך המקצועית שלו ועדיין לא יודע מה הוא רוצה, ולכן, לשאלתך - כן, יכולה להתפתח אהבה ממרחק, אבל אתם בסיכון. מה שאת רוצה לדעת זה איך משפרים את הסיכוי, נכון? כי זה מה שיש לעשות, אם את מאד רוצה. ואת נכונה ומוכנה לעשות, כי את מאד רוצה, וזה מגדיל במשהו את הסיכוי.העניין הוא שאת לא נמצאת במקום שבו את יכולה או רוצה לומר לעצמך שבלעדיו אין לך חיים, ושלכן את מוכנה לעשותהכל(לחכות את כל מה שנדרש, לנסוע אליו ולגור איתו עד שיחליט שאת היא באמת האחת שלו, להפסיק לחפש את האושר שלך במקומות אחרים, להמשיך ולדבר איתו, לשמור על אוירה טובה ביניכם בכל מחיר כמעט, ועוד כהנה וכהנה). אבל את לא מוכנה לעשותהכל, כי את מבינה שזה סיכון, כאשר חלק מהסיכון הוא שזה עלול לקחת המון זמן, כשאת בלי ודאות שזה באמת יקרה בסוף, והחלק האחר - שאולי הוא לא רוצה מספיק, או שיתחרט אחר-כך. אז כמה זמן להיות שם?התשובה היא אצלך - לפי מידת החשיבות שלו עבורך, לפי הזמן שזה לוקח, ולפי מה שמתפתח בדרך. אם הוא מאד חשוב לך, שמרי על הקשר וחכי יותר. אם הוא חשוב פחות (ובין היתר, בהחלט גורם משמעותי בקביעת החשיבות שלו עבורך הוא חוסר הודאות לגבי מה שהוא רוצה בקשר איתך ולגבי מה שהוא רוצה באשר אליו עצמו), אז מן הסתם תחכי לו פחות זמן, ותשקיעי קצת פחות.ואולי אוסיף כמה מילים באשר ל"ייאוש" שאולי יסיט אותך מהדרך: אם את מתייאשת, הרי זה משום שהבנת שהוא פחות חשוב לך - פשוט, כי הוא סיכון גדול יותר ממה שאת רוצה לקחת על עצמך. אז אולי הוא בדיוק מה שאת רוצה ואוהבת במישורים אחרים, אבל במישור החשוב הזה, של יציבות ואהבה ונתינה, הוא פחות מוצלח, וכשאת משקללת את זה, זה מה שגרם לך להתייאש. הקשיבי לכן למה שאת מרגישה, כי הוא תוצאה של אותם שקלולים של כדאיות שאת עושה, גם אם באופן לא מודע.