קשר מרחוק: מה עומד מאחורי הניתוק?

תאריך פנייה: 20.08.2012 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
עמיר
פרידה קשה - מה עושים?!
20.08.2012 • 23:50

ד"ר אורן שלום!לפני כחודשיים אני והאקסית שלי נפרדנו לאחר כמעט שנה וחצי של קשר...אני בן 25 והיא 23.הכרנו בטיול, מהיום הראשון טיילנו ביחד, נהיינו חברים אחרי שלושה חודשים ומאז ביחד כמעט שנה וחצי של אהבה וסקס מדהים.חשוב לציין שהיו הרבה קשיים בקשר (מבחינה פיזית) אנחנו גרים כ-5 שעות אחד מהשנייה ואחרי חצי שנה ביחד (כשחזנו לארץ) יצא לנו לראות אחד את השנייה פעם בשבועיים/חודש. חוץ מזה אנחנו קצת שונים באופי אני פועל יותר מהרגש והיא יותר שכלתנית. מה גם שאבא שלה בנאדם לא קל בכלל ולא נתן לי להיכנס אליהם הביתה בגלל שהוא לא רוצה שהיא תביא מישהו הביתה "עד לחתונה..." (דבר שעוד יותר הקשה עליי להיות איתה) - אצלי היא התקבלה בזרועות פתוחות.בקיצור לפני כשלושה חודשים היינו בצומת דרכים לגביי הקשר - שנינו מתחילים ללמוד, אני בצפון היא בדרום כשהמרחק ביני לבינה בזמן הלימודים הולך להיות כשעתיים נסיעה בערך חוץ מזה היא גם רצתה לעשות טיול לבד לאירופה כשלושה חודשים בעקבות הסיבות הנ"ל עלו השאלות1- איך נמשיך את הקשר ככה במשך שלוש השנים בהם נלמד?2- מה קורה לפני זה כשהיא טסה? האם כדאי לחכות שהיא תחזור או לסיים את הקשר לפני.לאחר כחודש בהם אנחנו מנסים למצוא פתרון עלה לי רעיון או לנסות להישאר ביחד לשלוש השנים (מה שהיא לא רצתה בטענה שהיא לא רוצה להמשיך קשר על בסיס של התראות פעם בחודש - מה שהיינו עושים עד אז בשל המרחק) או לעבור גם לדרום ליד המוסד בו היא אמורה להתחיל ללמוד אבל הבקשה שלי הייתה שהיא תתפשר ותבוא לקראתי ושנגור יחד באמצע בין המוסד בו אני אלמד לבין המוסד בה היא תלמד.היא שללה את שתי הפתרונות שאני הצעתי בטענה שהיא חושבת שזה מוקדם לעבור לגור יחד ובעקבות זאת החלטנו להיפרד, פרידה שנעשתה ברוח טובה אך למרות זאת אני נפגעתי ממש מהוויתור שלה על הקשר.יצרנו קשר בחודשיים האלה פעם אחת שבוע אחרי שנפרדנו בדיוק לפני שהיא טסה ופעם שנייה שבוע אחרי השיחה הראשונה ביום הולדת שלי. בשתי השיחות ובמכתב שהיא רשמה היא לא כתבה שום דבר לגביי המשך הקשר או חזרה לאחר הטיול (בסוף היא חזרה מהטיול אחרי חודש וחצי) אך היא יזמה את השיחות.השאלות שלי הן:1- האם כדאי ליצור איתה קשר אחרי חודש שלא דיברנו ולמרות שהיא חזרה לארץ מבלי לדבר איתי? יכול להיות שהיא כבר שכחה אותי (גם כשעברנו חוויות עוצמתיות של טיול חצי שנה ביחד)?2- האם קשר יכול להמשיך ולשרוד גם כשיש מרחק של שעתיים נסיעה ועוד בזמן הלימודים?3- האם כדאי בכלל לנסות ולהחיות את הקשר למרות היחס שלה וחוסר ההקרבה שלה בקשר?אשמח לשמוע את דעתך בנושא, תודה ויום טוב!

עמיר
פרידה קשה - מה עושים?!
20.08.2012 • 23:53

שכחתי לציין שאת האפשרות הראשונה שהצעתי (להמשיך שלוש שנים במתכונת של להיפגש פעם בשבועיים/חודש) היא שללה משום שהיא חושבת שאחרי שנה וחצי צריך לראות אחד את השנייה יותר.

ד"ר אורן חסון
לקחת בחשבון
22.08.2012 • 18:07

עמיר יקר,
כפי שאמרת - היא יותר שכלתנית ממך. אתה רצית לקדם את הקשר, והיא רואה את הקשיים האובייקטיביים, ואומרת לעצמה שחשוב לה יותר ללמוד, ולעשות מה שהיא צריכה, וגם - שבתנאים הללו, של ריחוק משמעותי, היא לא רוצה להתחייב לך. זה כנראה לא אופי הקשר שהיא רואה לעצמה בשנים הקרובות - קשר מרחוק, מה שגם אומר שהיא כנראה רוצה להשאיר לעצמה את האפשרות של יצירת קשר חדש, קרוב יותר ו"מעשי" יותר, מנקודת מבטה, כי היא לא רוצה לעשות הפסקה לחיים למשך שלוש שנים. כל היתר, כנראה נובע מזה. אתה לומד מכך מה חשוב לה ומה חשוב לה פחות.אתה יכול לנסות ליצור קשר, כי אם לא, אז כנראה שהקשר יאבד באופן ודאי. אבל אני לא בטוח שאם תנסה תצליח. הסיכוי כנראה טוב יותר אם תנסה, אבל האם זה טוב יותר באחוז אחד, חמישה או תשעים וחמישה - אני לא יכול לדעת. בכל מקרה, קח בחשבון שאתה עלול להיפגע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עמיר
לקחת בחשבון
22.08.2012 • 21:21

האם זה אומר משהו לגביי האהבה שלה אליי? יכול להיות שהיא עדיין אוהבת ולמרות זאת היא עושה מהלך כזה בידיעה שהוא יכול לסיים את הקשר לעד?"יצירת הקשר החדש" כמו שאתה אומר מצביע על זה שהיא פחות אוהבת או שזאת נטו החלטה מושכלת?!ומה הכוונה בדיוק "מה חשוב לה ומה חשוב לה פחות"?

ד"ר אורן חסון
דברים שחשובים לה
26.08.2012 • 15:38

עמיר יקר,
אחד המרכיבים של האהבה הוא ראיית העתיד המשותף. וכאשר מישהו מתחיל לראות עתיד משותף ללא בן הזוג, גם הרגש דועך. כך שההתחלה יכולה להיות מושכלת, אבל השניים הולכים יחדיו. ואם ההחלטה שלה מושכלת, מן הסתם היא עושה שקלול של הזוגיות איתך, מרחוק, לעומת זוגיות אחרת שתהיה לה, אם וכאשר תהיה, אבל מקרוב. מכאן אתה יכול להבין משהו על דברים שחשובים לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083