קשר מרחוק: האם יש פתרון?
תות
כוחו של הרגל
⌄
שלום רב
ד"ר חסון.ברכות ותודות על פורום פעיל פורה, אני קוראת בו ולומדת הרבה מעצותיך.הנני אמא חד הורית לשלושה ילדים וגרה בישוב באי שם ....אני בזוגיות כשבע שנים ונפגשת עם בן זוגי אחת לשבוע ולפעמים אחת לשבועיים. אנו במרחק של שעתיים נסיעה אחד מהשני.רוב הנטל של הנסיעות נפל עד כה על בן זוגי מכיוון שהגרוש שלי לא הרבה לקחת את הילדים שלנו.... ולו יש רכב חינם מהעבודה.לאחרונה אני עוברת תקופה מאוד מאוד קשה...אני נאלצת לנסוע לשניידר עם הילד וילדה שניה נכנסה לדכאון והחלה טיפול תרופתי. כל ילדי בגיל התבגרות ואני עובדת 120 אחוז משרה על מנת שנוכל לעמוד ברמת חיים סבירה.מה תקופה אני מרגישה שבן זוגי בוחר בסופי שבוע משותפים שלנו לעשות דברים אחרים ולא לבוא.... בשיחה אחרונה שלנו ביקשתי ממנו לחשוב עם עצמו מדוע הבחירות שלו זה לא אני ושהוא מוותר על הזוגיות שלנו ושיבין שאם אני לא בעדיפות מנימלית לפחות אז אין טעם לזוגיותה זאת.והאמת שאני מרגישה לאחרונה שאין לי כח להכיל את המפגשים שלנו אך אני מאוד רוצה הוא יבוא. אין לי סבלנות לדבר איתו אבל אני מאוד רוצה שהוא יתקשר ויתן לי תצומת לב. אין לי חשק ומשיכה מינית אך אני מאוד רוצה שהוא יחזר אחרי.אני מרגישה נבולה בזוגיות ואין לי חשק להתאמץ ולתקן.יש בו כל כך הרבה דברים טובים ועם זאת אני בוחרת להתסכל על הדברים השלליים שלו.... כל הטוב נדחק לצד ולפתע תכונות שהתפשרתי עליהם כמו קמצנות נוראית מקבלות ביטוי ומקום גדול ומשמעותי עד דחיה.אני מרגישה שאולי יש כאן הרגל ומפחיד אותי לחזור לשוק הפנויים פנויות.אין לי כח לחזור לשוק הפנויים פנויות ועם זאת אני נבולה וחסרת אנרגיות.מה עובר עלי? האם יכול להיות שאני תקועה בזוגיות ומפחדת להתקדם רק בגלל ההרגל?אני עייפה כל כך ד"ר חסון ובודדה כל כך והוא בכלל לא נחמה בימים שכאלה.אני לא יודעת מה עובר עלי... הינה שוב פורצת בבכי.שבוע טוב .תות
ד"ר אורן חסון
הכוח לשנות?
⌄
תות יקרה,
תודה כל המחמאות.ראי, יתכן שכל המשא הזה, והמגבלות שלך כבדים עליו ועל מה שהוא רוצה בקשר. אתם גרים רחוק זה מזה, וזה מעמסה כלשעצמו. עכשיו, כשהזמן שלך מוגבל ובתקופה קשה, וכשהראש שלך בעיקר עם הילדים, אולי הוא מרגיש עוד יותר שזה לא מה שהוא רוצה. לא בגלל שהוא לא רוצה אותך, אלא בגלל שהוא לא רוצה אותך כשאת פחות איתו. וכרגע, כפי שגם את אומרת, את פחות איתו, והוא מאבד אולי עוד את הסבלנות. ואת פחות איתו, אגב, לא רק בגלל הילדים. את פחות איתו בראש, ולכן גם בגוף. כרגע, יש לך יותר צורך לקבל מאשר לתת, וכשיש לו אותך פחות, אולי באמת לא מתאים לו. מן הסתם, הוא רוצה אותך "יותר", כפי שהיה בעבר, ואת לא יכולה. האם תוכלי לשנות את זה? - אני לא יודע. את עם המון לחץ, ואני מבין שההתרחקות שלו עוד מגבירה את הלחץ הקיים ממילא. התוצאה היא ששניכם מתרחקים. אני לא יודע אם יש לך הכוח לשנות זאת. לו היה לך הכוח, יתכן שהיית יכולה לשנות, אבל הראש שלך כרגע בכל זאת בדברים שהם באמת חשובים יותר. התוצאה מאכזבת, אני יודע.