ניסיון בזוגיות בגיל 30

תאריך פנייה: 07.02.2014 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נועה
עצבות תמידית
07.02.2014 • 13:10

שלום רב,
מה אפשר לעשות שאני בחורה בת 30 עוד מעט כל פעם חווה אהבות נכזבות, כל פעם נפגעת, כל פעם עצובה מחדש וזה מאוד משפיע עליי במהלך היום., נכנסת לדכאונות, לא מתפקדת, בוכה כל הזמן, יורדת לעיתים במשקל, עצובה... לפעמים יש הפוגה ואני יותר טוב אבל לרוב מאז שהכרתי את עצמי תמיד הייתי מופנמת ושיש עליי מן עצב נסתר, מבחוץ לא תמיד מראה את זה.. אבל בתוך תוכי אני כל הזמן עצובה והכל בגלל אהבות נכזבות.. נמאס לי להרגיש ככה, נמאס לי שלא הולך לי עם גברים, כל פעם בוחרת בגבר הלא נכון בשבילי או הלא רציני שלא באמת רוצה אותי, ואולי מנסה לשנות אותו שהוא כן ירצה ויתעניין בי באמת, אני כל כך רגישה ואני בחורה טובה מבית טוב, תמימה ושקטה, אני כל פעם נכנסת לסיפור כזה מחדש.. אני מרגישה שאני בחורה שעצובה תמידית, אף פעם לא היה לי טוב בחיים ובבית הכל בסדר, הכל זה בגלל הבחורים האלה, נמאס לי. כל החיים שלי עוברים בקושי מסויים ואני לא יודעת מה לעשות, האם זה משהו שניתן לעבוד עליו אני עם עצמי?תודה

נועה
עצבות תמידית
07.02.2014 • 13:40

אני רוצה להוסיף שגם נניח כל פעם שאני נכנסת לקשר עם בחור מסויים? ונגיד אנחנו לא מדברים יומיים? אני מתחילה להיכנס לדיכאון שזה נגמר ולא נדבר יותר.. ויודעת שזה הסוף ולעומת זאת אם הוא יוצא קשר פתאום אני שמחה ומאושרת, ונגיד אם זה תחילתו של קשר או אפילו בתוך קשר לעיתים קורה שאני מרגישה שאני לא מספיק בעניין של אותו בחור, שהוא לא באמת רוצה מה שקורה בדרך כלל באמת, אני מרגישה שאין לי אמון בגברים באף גבר ולא יהיה בחיים.. מרוב שפגעו בי כל כך הרבה אני לא מאמינה לכלום ולאף אחד. כל פעם שהוא יגיד לי שהוא עושה משהו מסויים או יוצא אני אחשוב שהוא בוגד בי ולכן כל פעם מחדש מתפתח סוג של תוקפנות כלפיו או ריב וכתוצאה מכך הכל מתפוצץ היות ואני לא רוצה להיפגע לכן מעדיפה לחתוך ולהיפגע מאשר להיפגע יותר מכך. בבקשה תן לי הסבר למצבי.

ד"ר אורן חסון
עושה את מה שצריך
09.02.2014 • 11:12

נועה יקרה,
חשוב מאד שלא ויתרת, ושאת ממשיכה לנסות. אני יודע שלפעמים זה מייאש, ולפעמים את מוותרת לזמן מה, אבל את חוזרת לנסות שוב, כי זה חשוב לך. וגיל 30, כמו כל עשור, הוא זמן לחשבון נפש, ולכן מחדיר עצבות גדולה עוד יותר כאשר חשבון הנפש שלך אומר לך שלא הצלחת במה שהוא אולי בעל המשמעות הרבה ביותר עבורך. סביר להניח גם שכאשר את מסתכלת סביב, את רואה יותר את אלו שיש להן בני זוג, והן נשואות ואולי כבר עם ילדים, יותר מאשר את אלו שלא. ממש כשם שמי שרוצה לקנות מכונית יד שניה רואה הרבה יותר מודעות מכירה, מאשר מי שלא, ומי שרוצה להיות בהריון רואה יותר נשים בהריון מאשר מי שלא. ואז זה מעציב יותר, אני יודע. אבל המשיכי שלא לוותר.ובצד זה, אם את מרגישה שהעצב משתלט עליך, ואם את מרגישה שהירידות במצב הרוח גם משפיעות על אופי תחילתם של קשרים או לרעה על הבחירות שלך, אולי כדאי שתלכי לטיפול. לזמן מה, לפחות, כדי להתחזק, וכדי ללוות אותך בתחילתם של קשר אחד, או שניים או שלושה, כדי שתקבלי את הביטחון שאת עושה באמת את מה שצריך - וגם לקבל ביטחון וכוח, כדי שלא ליפול לבורות שעלולים להכשיל קשר.וקראי גם את מאמרי: "לשרוד את תחילת הזוגיות".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083