קשר מסוכן: האם את עש לילה?

תאריך פנייה: 29.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
בוגד סידרתי
29.04.2011 • 20:50

שלום ,
אשמח לדעת מה דעתך ..אני מיודדת עם גבר בסוף שנות ה-40 לחייו. נשוי מזה 25 שנים ואב ל-4 ילדים .הוא מאד יקר לליבי ואני חושבת שהוא זקוק לטיפול נפשי . הוא מסרב ואומר שהכל בסדר איתו , אבל אני חושבת שהוא חולה .. אשמח לשמוע חוות דעתך ..אז ככה, מחד הכל בסדר. הוא עושה רושם של איש מקסים . אינטליגנט מאד, נחמד , אב טוב לילדיו, איש משפחה למופת . נשוי לאשתו שנים רבות ואוהב אותה .עובד במשרה מכובדת ומכניסה . פעיל מאד בקהילה בה הוא חי ומותיר רושם של אדם חיובי ביותר.מאידך יש בו צדדים אפלים ביותר .. הוא משוטט הרבה מאד באתרי היכרויות באינטרנט . עובר מצ'אט לצ'אט מאתר לאתר . מחפש קשרים מזדמנים.... מציג את תמונתו ללא חשש .. מספר לנשים שהוא מכיר שהוא נשוי + שמחפש ידידות. ב- 8 השנים האחרונות ניהל מספר מערכות יחסים שחלקן נמשך מספר חודשים , אחרים ימים ורומן אחד נמשך כשנתיים. מפנטז ואפילו מיישם בפועל , סקס מעט אלים , ביזארי , עם מוטיבים פדופיליים , במקומות הומי אדם . הרפתקן ופנטזיונר על גבול החולניות . לכאורה נראה שהוא ממש מעוניין שיתפסו אותו .הוא מתחיל את הקשרים שלו בהתלהבות של ילד בן 16 על כל המשתמע מכך .. המון טלפונים , תכתובת מייל סקסיסטית , הודעות סמס , סקס מטורף בבית , במקומות הומי אדם . ברחוב ,בחנות במעלית ובכל מקום אפשרי שמעלה לו את האדרנלין בדם ... לאחר זמן מה הוא נבהל מעצמו ומעוצמת הרגשות ומקפל את הזנב בין הרגליים . אומר שהוא מרגיש אשם . מתרחק וחותך את הקשר באופן חד וקר ללא שום התייחסות לאישה שאיתה קיים קשר. הוא חוזר הבייתה כמו ילד קטן שסרח בדרכו . מתנצל ומתרפס . מרגיש אשם . משתדל לרצות את בת זוגו בכל דרך ..ושוב לאחר תקופה חוזר לסורו ..לא כל כך ברור לי מדוע אדם כל כך חכם וחיובי , פועל בצורה כל כך חולנית . מה מנחה אותו ומה הסיבה לכך . האם זה נובע מהיעדר ביטחון עצמי כלשהו ? (על פניו הוא מאד לא חסר ביטחון ואפילו נדמה שהוא מתנשא ). האם יש לו חסכים בחיי הנישואין שלו שמובילים אותו להשתולל בצורה כזו ? לי נדמה שאישתו קצת מסרסת אותו .. האם זה מוביל להתנהגות כל כך קיצונית מצידו ?אשמח לשמוע חוות דעתך .תודההוא מאד יקר ל

ד"ר אורן חסון
עש לילה הנמשך אל האש?
01.05.2011 • 00:19

שרון יקרה,
אני תוהה עד כמה את עצמך אינך אלא עש לילה הנמשך אל האש. את חוששת לו, אבל נותנת לו הקלות, ונוטה להאשים במידה רבה את אשתו. האם אינך אחת מאותן אלו שנכוו ממנו בעבר, ובניגוד לרבות אחרות, שמרה על קשר?אין ספק הרי שהוא חי על הגבול, וחי בסיכון. יתכן מאד שיום אחד תידרדר אבן מתחת לרגליו והוא ייפול לתהום וייחבל. אולי מאד, אבל לא יותר. הרי מי שייחבל קשה יותר יהיו אשתו וילדיו. אבל אולי הוא יצליח לנחות, כמו חתול, על הרגליים, וגם אם יכאב, ימשיך בדרכו. ואולי דרכו חשובה לו יותר ממערכת הנישואים שלו. "חשובה" לא במובן החשיבות הרגילה, הקוגניטיבית, כי אם תשאלי אותו אולי יכחיש. אלא "חשובה" במובן הרגשי, המניע אותו בטווח המיידי. האם אשתו גילתה פעם? – אולי. אני מבין שאת מכירה אותה דרכו בלבד. נדמה לי שלקחת על עצמך תפקיד גדול למידותייך – לתקן אותו. ואני שואל את עצמי עד כמה הדאגה שלך אליו שונה מדאגה לחיית בר יפה שאת רוצה בשלומה, ובעיקר – עד כמה היא מפריעה לך בקשרים משלך. אני חושש שלא תוכלי לתקן אותו. אני רק תוהה מה נכון לך.אבל מילה אחת הטרידה אותי יותר מכל בדברייך: "מוטיבים פדופיליים". אם את מתכוונת ל"ילדות" בנות 20 זה משהו אחד. אבל אם את מתכוונת לצעירות (או צעירים) מתחת לגיל המותר על פי חוק, זה משהו שאת מחוייבת לקחת למשטרה. חד וחלק. אחרת את משתפת פעולה ועבריינית בעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083