לינה אצל גרושה: פתרון זמני?

תאריך פנייה: 29.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אשה רגישה
זוגיות בפרק ב'
29.04.2011 • 12:58

אני מנהלת זוגיות בפרק ב' של שנינו כבר כחצי שנה כולל מגורים משותפים , שנינו בגילאי 40-50 , לבן הזוג שלי יש 2 בנות בגילאים 22,20 וילד קטן בן 8 , הילד מתגורר עם אימו במרחק של כ100 ק"מ מביתנו - שעה נסיעה.כל סופ"ש כמעט הילד מתארח אצלנו ויש קשר נפלא ביני לבין הילד שלו , כל יום חמישי בן הזוג שלי הולך לבית של האקסית בשביל לראות את הילד שלו ונשאר ללון שם וחוזר ביום שישי לקראת ערב..לי זה מפריע מאוד...קשה לי לקבל שהוא ישן אצל האקסית שלו , למרות שטוען שאין שום משמעות , זה בשביל הילד, הצעתי לו שייסע להיות איתו באמצע השבוע כמה שעות ויחזור אך הוא לא עושה זאת , כל הזמן יש ויכוחים סביב העניין הזה!! ובכלל ערב חג פסח הוא חגג איתה ועם משפחתה וילדיו ולא איתי!! מה עושים? האם לוותר על הזוגיות הזו? שהיא מאוד טובה וחשובה לי , כי יש אהבה וקשר נפלא חוץ מהבעיה הזו , או להשלים עם העניין הזה? שזה קשה מאוד לחשוב שבמקום להיות איתך הוא ישן בבית של האקסית...אני ממש זקוקה לעזרה...תודה

ד"ר אורן חסון
פרידה שלא הושלמה
29.04.2011 • 16:03

אשה יקרה,
את מתארת בעיה לא פשוטה, הקשורה לעניינים מאד רגישים ורגשיים של שניכם. מצד אחד את מרגישה שהזוגיות שלך איתו אינה מלאה כאשר הוא נשאר בקשר מלוכד כל כך (ואולי לכוד כל כך) עם גרושתו. מצד שני, כנראה שהוא לכוד שם לא בגללה אלא בגלל הילדים שלו ומה שהם רוצים, והוא מרגיש צורך להיות הכי בסדר כלפיהם, ואולי בגלל רגשי אשם שיש לו כמי שיש לו חלק חשוב יותר או חשוב פחות בפרוק המשפחה. הוא במילכוד מסוג אחד, ואת במילכוד מסוג אחר. ולומר לך משהו? ערב הפסח המשפחתי שעשה עם ילדיו מטריד אותי פחות. זה עניין סמלי ולא יותר, ומאפשר לו להיות עם ילדיו ביום הסמלי הזה. איתך הוא ביומיום. מה שמקובל פחות זו הלינה השבועית אצלה, כי זה סוג של פרידה שלא הושלמה.אני מניח שזה פתרון אצלו להיות עם הבן שלו עוד אחר צהריים אחד עם פחות מאמץ, וחוסך לו נסיעה אחת, כי אז יש לו ערב איתו, והוא ממתין שם עד שהבן מסיים את הלימודים ביום שישי, וחוזר איתו הביתה, כלומר, אליך. אני מבין שזה מקל עליו, כפתרון טכני, אבל כאן השאלה אם הוא מוכן להשקיע עוד נסיעה הלוך וחזור – למענך. כלומר, כפי שאמרת, לבוא לבקר באמצע השבוע, בלי לינה, ולבוא ביום שישי בצהריים לאסוף אותו אליכם. יש לזה מחיר, ומחיר שבועי לא קל. סוג של משא ומתן ביניכם, על הצורך שלך ועל הצורך שלו, ועל הנכונות שלו להשקיע את הנסיעה הזו למענך, וכדי לסגור עוד קצת את היחסים עם גרושתו.אני בטוח שאמרת לו את זה. אבל יתכן שאמרת את זה יותר ממקום של דרישה ושל ביקורת ושל חרדות, שאולי גרם לו להתנגד. אולי יותר במקום תהיה שיחה שקטה יותר, שאולי תאפשר לו לראות אותך טוב יותר, של לומר לו בשקט, ולא מתוך דרישה, אלא מתוך כאב, שגם אם את בוטחת בו, זה עדיין יוצר בך אי בטחון, כאילו הקשר לא נסגר. כמו שהיה הוא מרגיש לו באותו זמן שהוא שם, היה הגרוש שלך ישן אצלך, כדי לבלות קרוב יותר עם ילדיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083