קשר מן העבר: מה לעשות?
ליאל
ביטול חתונה והחיית הקשר מחדש
⌄
בזמן האחרון אני מרגישה שעשיתי טעות, אפילו גורלית.היה לי חבר, עמדנו להתחתן וביטלנו את החתונה..כיון שהיו לנו חילוקי דעות שכנראה העדפנו "לברוח" מאשר לנסות להתמודד איתם, זה נגמר די מכוער (בכל זאתביטול חתונה) ורק האהבה נשארה.עבר מאז כמעט שנה של נתק מוחלט (למעט כמה שיחות סרק שקשורים לביטול חתונה) ואני מרגישה ששנינו התבגרנו, שעשינו טעות ואני רוצה לדבר ולראות אם בכלל יש פה פתח או לא. אין לי מושג אם יש לו חברה עכשיו או לא, לא יודעת כלום עליו. השאלה היא איך לעשות את זה. תודה
ד"ר אורן חסון
קשר מן העבר
⌄
ליאל יקרה,
אמנם בדרך כלל אנשים נוטים לראות קשרים מן העבר באופן חיובי יותר משהיו, ובעיקר כאשר הם מתקשים ליצור קשר טוב אחר, אבל יתכן מאד שאת צודקת, ושהייתם צעירים מדי, מנוסים פחות מדי, סבלנים פחות מדי, ושאתם יכולים עכשיו אחרת.אבל כפי שאת מבינה, אי אפשר לעשות את זה מבלי לדבר איתו איכשהו. או שתמצאי דרך להיפגש "במקרה", או שתדברי איתו על משהו שאת חושבת שמתאים (מזל טוב ליומולדת שלו שאולי מתקרב, או תרוץ מתאים אחר דומה), או לטלפן לרגל "יום השנה" שלכם אם הוא קרוב, או ארוע רגשי אחר שהיה, ולומר שהיום הזה גרם לך להתגעגע (מה שלא מחייב משהו מעשי, אלא משהו ש"רצית לחלוק איתו", כי הייתם קרובים), ולשאול מה שלומו, ולתת לדברים להתגלגל משם. אבל כך או כך, קשה יהיה לנסות מבלי לדבר איתו, פרט לדבר אחר, שאת יכולה גם לברר אצל חבר/ה משותפ/ת, אם יש לו בת זוג עכשיו.