קשר מזדמן: מה הציפיות שלך?
אור
קשר מיני עם גבר בוגד
⌄
היי שמי אור ואני בת 21. לפני שבועיים התחלתי קשר מיני עם גבר בן 26. אנחנו מתראים רק בשעות המאוחרות של היום.. כששאלתי אותו אם יכול להתפתח מהקשר הזה משהו רציני, הוא אמר שלא כרגע. שאלתי אותו את השאלה הזו כדי לדעת לא לצפות ממנו לשום דבר וכדי שאדע לא לפתח לגביו ציפיות או רגשות שיובילו בסופו של דבר למצב שבו אפגע. אז החלטנו להמשיך את הקשר הזה בגלל התשוקה והמתח. אתמול הזדעזעתי, גיליתי שיש לו חברה, לא אמרתי לו שאני יודעת. יש בי צד שרוצה להעלים עין ולא לספר לו שאני יודעת כי אני בעניין של להמשיך את זה בגלל התאווה והתשוקה, אבל מצד שני הוא משקר לי במצח נחושה. מה לדעתך יהיה הדבר הנכון מצדי לעשות? לומר לו שאני יודעת שיש לו חברה? או להמשיך איתו ולהתעלם מהמציאות? (אני מרגישה רע שלא אכפת לי מהחברה שלו שבה הוא בוגד, האם זה לגיטימי?) תודה רבה ד״ר.
אור
קשר מיני עם גבר בוגד
⌄
ועוד שאלה, אם אספר לו שאני יודעת שיש לו חברה, אך למרות זאת רוצה להמשיך את הקשר איתו, האם זה יוריד לי מהרמה? שהרי מבחינה מוסרית אני אמורה לזרוק אותו מיד
ד"ר אורן חסון
מה שאת מספרת לעצמך?
⌄
אור יקרה,
אני לא יודע לאיזו "רמה" את מצפה. הוא יודע שאת מוכנה לקשר מזדמן ולא מחייב, כי אמרת לו את זה במפורש. אלא שייתכן שהיו לך ציפיות שאולי הוא מרגיש כלפייך, או ירגיש כלפייך, את מה שאת מרגישה כלפיו, וזה כנראה לא זה. ובסך הכל, אתם מכירים שבועיים. אז גילית באופן בוטה יותר מכפי שאמר לך שהוא לא מעוניין ביותר מאשר קשר מיני, ואת צריכה להחליט אם זה מתאים לך או לא, בעיקר כאשר ברור לך עוד יותר עכשיו שזה באמת לא יתפתח ליותר מזה, לא בזמן הקרוב, וכפי שזה נראה עם הנתונים החדשים, אז כנראה שגם לא בעתיד הרחוק. ויותר מזה, למדת גם שהוא יודע לשקר לא רע. הספק לא רע בתוך שבועיים, אור, אבל המסקנות צריכות להיות שלך, בהתאם למה שאת באמת רוצה בקשר, לא בהתאם רק למה שנוח לך לספר לעצמך שאת רוצה בשל תחושות של רגע.