קשר מורכב: מתי כדאי להיפרד?
נועה
תוספת חשובה
⌄
כפי שניתן לראות, הרבה קורה בכמה ימים. ובימים האלו, השפלתי את עצמי עוד יותר. הגעתי אליו והייתי מוכנה לעשות כל מה שירצה, רק שיגיד לי שהוא עוד קצת רוצה אותי. כבר היה נמאס לו מהבכי שלי וממני בכלל והוא רק רצה שאני אלך.כשחזרתי הביתה הודעתי לו רשמית בפעם האלף שאנחנו "נפרדים", (לא באמת היינו רציניים איי פעם).הבחור הבין והסכים.לאחר כשעה (כהרגלי), כתבתי לו שממש קשה לי. הוא התקשר, וברקע שמעתי הודעות. שאלתי אותו ממי ההודעות? והוא לא רצה לענות. שאלתי שוב, והוא ענה שזו האקסית ושהיא מגיעה לארץ חודש הבא.מה שעושה את עניין הפרידה הרבה יותר קשה.כי אני יודעת שהיא מגיעה בשבילו, אני יודעת שהיה להם קשר מיוחד ושהוא ממש מתגעגע אלייה, והיא הייתה ממש מעט זמן לפני שהכיר אותי, אני יודעת בתוכי שכל הזמן הזה הוא גם חשב עלייה.יומיים עברו ולא כתבתי לו.מגעילה אותי הסיטואציה אלייה נכנסתי. איך שוב פעם בחיים שלי נתתי לעצמי לרדת כל כך נמוך? איך השפלתי את עצמי ? איך הערך העצמי שלי היה כל כך ירוד? איך הגעתי למקום כזה בכלל? האם אני כל כך נואשת לאהבה? האם אני מתאהבת כל כך מהר? והאם כל הגברים בחיי יפחדו ויבחרו לוותר עליי?כבר אין לי כוחות להתמודד. אני מיואשת מהמצב, ולא בא לי להכיר אף אחד חדש, ולא בא לי לחשוב בכלל שהכרתי את הבחור הזה. עצוב לי שנכנסתי איתו לסוג של קשר, ועכשיו בדיעבד כמובן, הייתי עושה הכל אחרת ויוצאת לפחות עם קצת פאסון.עכשיו לראות אותו במקומות שאנחנו יוצאות אליהם, ולראות אותו עם בת זוג חדשה כשלי אין שום דבר ברקע ואני לא ממש רוצה כרגע שיהיה,שובר אותי עוד יותר.מרגישה שכל פעם נוסף עוד נדבך נוראי.
נועה
התוספת היא לכותרת "מרגישה מכורה"
⌄
שתי הודעות מתחת.מצטערת.
ד"ר אורן חסון
עניינים של טעם ושל אהבה
⌄
נועה יקרה,
אם את בוכה הרבה מולו בקשר, הרי זה סימן בדוק שהוא לא ממלא אחר ציפיותייך, וכנראה אינו מתאים לך. אני מתאר לעצמי שאת רואה זאת אולי הפוך, ומאשימה את עצמך בכך שהוא לא רוצה מספיק. אבל אם לא היית מרוצה ממה יש ביניכם, אז היתה לזה סיבה, והסיבה היא שהוא לא יכול לתת לך את מה שאת רוצה בקשר. אז הוא לא מתאים. זה לא כל כך משנה אם הוא לא רוצה אותך מספיק כי את לא מספיק לטעמו, או לא יודע ליצור קשר (והרי גם הקשר הקודם שלו, שלכאורה היה מעולה, נגמר, נכון?). כך או כך, אולי הוא מתאים לאחרת, ואולי לא, אבל את הצרכים שלך הוא לא יכול לספק כי הטעם שלו בנשים לא מתאים לך. הקשר שלך איתו, כשהוא היה קיים, היה קשר "מורכב". אני יודע שאת רוצה שהוא יתהפך על עצמו, אבל כנראה שהוא לא כזה שיכול. אז הוא לא מתאים.אני מבין את הרגשת הייאוש כאשר קשר נכשל. קל לנסות להיצמד למה שיש, כי לכאורה "אין שום קיום מעבר למישהו שרצה אותי, גם אם זה במידה מוגבלת. האם יהיו אחרים שירצו אותי כך?" התשובה היא אין ודאות, אבל מאד הגיוני שכן. והתשובה היא שלא מספיק שרוצים להתמיד בקשר איתך, שזה מרכיב אחד של האהבה, אלא גם שבן הזוג יידע להקשיב וירצה שיהיה לך טוב, בדיוק כפי שגם את תרצי אותו, ושיהיה לו טוב, גם אם לפעמים זה על חשבונך, כי נתינה למישהו שאוהבים נותנת הרגשה מעולה. מכיוון שזה קורה למרביתנו, לפעמים קצת יותר טוב ולפעמים קצת פחות, אין סיבה שזה לא יקרה גם לך.
נועה
עניינים של טעם ושל אהבה
⌄
הפעם אני מרגישה באפיסת כוחות.אתמול שוב חזרתי אליו, ושוב נפגשנו, ושוב הושפלתי והכל רק כדי לחזור לחיבוק חם בזרועותיו. נמאס לי מעצמי ונמאס לי מהחיים שלי שנראים ככה.בקצב הזה אין לי מושג לאן אני אגיע. אני לא רוצה להיות מהבנות המושפלות האלה שחוזרות אל הבחור שמרגיש מלא כוח ועוצמה ומרשה לעצמו להתעלל בהן נפשית. הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו, כל מה שהוא רוצה זה להישאר בקשר ולהמשיך הלאה בחיים. גם כשאתן לו לעשות את זה, אני לא אתן לעצמי לעשות את זה.אני מרגישה אולי שלבד אני לא אוכל לעבור את זה הפעם.אני מתביישת לספר זאת למשפחתי, וטיפול פסיכולוגי היום מאוד יקר.ראיתי שכתבת למישהי שאתה מנהל שיחות גם בסקייפ, כי אני גרה רחוק. מה התעריך של שיחה כזאת?תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
טיפול פרטני בסקייפ
⌄
נועה יקרה,
אני מניח שהוא רוצה "להישאר בקשר" אבל של ידידות, שיאפשר לו להמשיך הלאה בחיים, בעיקר כדי להרגיש טוב עם עצמו, וללא רגשי אשם, כי גם את ממשיכה הלאה בחיים. ואת - אני מניח שאת לא רוצה להשאיר אותו איתך רק בשל רגשי אשם שלו. או אולי כן? - בכל דרך שהיא?העלות של פגישות סקייפ היא כפגישה לכל דבר. ובכל זאת, צרי איתי קשר טלפוני, ונראה מה אפשר לעשות (050-6000083).