קשר מורכב: מה עושים?
אור
מבוכה
⌄
שלום
הכרתי חבר לפני שנה בחור בן 34 ואני בת 38 שכבנו מספר פעמים אך לאחרנה להפתעתי גילתי שהוא נגעל מהזרע שלן לאחר מעשה הנחתי את הקונדום על הריצפה הבחור נגעל הקיא את הנשמה התלבש והלך אני מן הסתם נשארתי מאוד עצובה ובוכה מצד אחד הבנתי ומצד שני לא הבנתי את חוסר הבגרות של הבחור הוא לא עונה לטלפונים ונעלם ומהכרות עמוקה לבחור אני יודעת שהוא כבר לא יתקשר וזה אוד מאוד כואב לי אנא סייע לי מה עושים במצב כזה תודה לתשובתךאור
ד"ר אורן חסון
מבוכה
⌄
אור יקרה,
השאלה שלך "מה עושים?" היא שאלה מורכבת, כי אני חושב שעוד לא הבהרת לעצמך מה בדיוק את רוצה לעשות. ברור, הרי, שאין לך כל אשמה בנטיות ההיגייניות שלו, ובדברים שהוא אוהב או נגעל מהם. הוא בא עם זה אליך, כפי שהוא.אם השאלה שלך היא איך לעזור לו, התשובה היא שאת לא יכולה. לפחות, לא לבד. ייתכן שזה גועל מזרע בלבד, ויתכן שזה חלק מתוך בעיות רחבות יותר של הגיינה כפייתית (כלומר, מעבר למה שמקובל, כסוג שלOCD–obsessive compulsive disorder). אם זה המצב, וזה בעיה שמפריעה ליחסיו עם נשים, כדאי שילך לטיפול. כרגע, ביחסים שלו איתך, יכול להיות שהוא ניתק מגע כי גם הוא צריך ללמוד להתמודד עם הבושה, לא רק את. אם ייצא לכם לדבר, נסי להבין אותו, ואת התחושות שלו, ולהתאים את עצמך אליו. כפי שאמרתי – אם זו בעיה שתפריע לשניכם בהמשך, נסי לשכנע אותו ללכת לטיפול.האפשרויות הבאות, הן איך לעזור לך. אם את מבינה שהוא לא יחזור, וכל הארוע הוא טראומתי בשבילך (גם הארוע עצמו, וגם סיום הקשר), את באמת צריכה לשוב ולומר לעצמך שלך באמת לא היה חלק בזה, ולהמשיך הלאה.אבל אני חושד שהקושי שלך נובע מכך שתלית תקוות בבחור, והנה הוא נעלם. והשאלה שלך היא או איך להחזיר אותו או איך ממשיכים הלאה, לאחר האכזבה שלך. את אמנם מכירה אותו שנה, אבל או שלא הייתם חברים כל השנה הזו, או שהייתם, והיתה בעיה (אולי לו?) להכנס למיטה, שכן עשיתם זאת רק מעט פעמים. אני חושש, לפיכך, שהציפיות שלך ממנו היו מוגזמות. אולי לא בגלל שהוא לא רצה להיות איתך, אלא משום שאולי הוא חרד מה"גועל נפש" הזה, מבחינתו, הקשור לסקס. עושה רושם שאת צודקת, והוא לא בשל, כרגע, ולפיכך, ייתכן שהדבר הנכון ביותר עבורך הוא ללמוד להתגבר על אכזבה. קחי בחשבון שסביר שגם אם תתחילו לדבר מחדש, תכנסו לתהליך ארוך של שיקום יחסים, שסופו אינו ברור כלל. קחי אויר. הזמן, אני חושב, יקר לך. המשיכי הלאה.