זוגיות במצוקה: איך לצאת מהמעגל?

תאריך פנייה: 21.10.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דיקלה א
חוסר אמון
21.10.2009 • 15:30

שלום
אני נשואה שנתיים ואמא לתינוק בן 3 חודשים.לפני כחודש אני ובעלי היינו בחתונה ובעלי מעט שתה והמשך הערב הוא רקד ונגע והסתובב סביבה(היא הייתה הכלה)באשת חבר שלנו.אני התעמטתי איתו בנושא והוא טוען שאני ממציאה ומדמיינת וקנאית וכו...מאז אני לא סומכת עליו בודקת לו את הפלאפון בקביעות(לא מוצאת כלום)וכל פעם שהוא מזכיר את שמה של הבחורה או שאנחנו מוזמנים אלייהם אני מתעצבת ולא מסוגלת להיות בסביבה שלה. ואז אני עוקצת אותו עליה ואנחנו רבים.אני יודעת שאני קנאית לבעלי.אבל משהו בי מאז החתונה השתנה כלפי בעלי.אני מצוברחת וממורמרת.תודה

ד"ר אורן חסון
לצאת מזה כשזה עוד קטן
21.10.2009 • 17:29

דיקלה יקרה,
אני שמח שפנית אלינו בתחילת הבעיה, לפני שהעניינים החמירו עוד יותר. כרגע, את מבינה שיש לך בעיה, כי הרי ברור לך שאת משיגה בדיוק את ההפך ממה שאת רוצה:-הזוגיות שלך מתערערת, בשל הויכוחים, בעוד שאת רוצה לחזק אותה.-את מעמידה את עצמך כצד החלש והתלותי בזוגיות, בעוד שאת רוצה שהוא זה שירצה אותך.במילים אחרות: במקום להיות חברה נוחה לבן זוגך, כדי שישתף אותך במחשבות שלו וירגיש בנוח איתך, כך שתוכלי לזהות את כל הסדקים ולסגור אותם בזמן (ועיקר הסדקים נובעים מיחסים לא טובים, לא מבגידות), את מרחיבה אותם..כל זה קיים, לפחות באופן בולט, רק בחודש האחרון. ככל שאת מתווכחת יותר עם בן זוגך, כך חוסר הביטחון שלך בזוגיות גובר, והתחושות האלו שלך ימשיכו להתעצם. יהיה לך קשה לצאת מהתחושות הללו אם תגררי אותן זמן רב, ותעצימי אותן עוד יותר. זהו מעגל קסמים רע, שאת צריכה לצאת ממנו כמה שיותר מוקדם, גם אם על חשבון זה שתרגישי מבואסת בהתחלה.אני חושב שכל מה שאת רוצה זה שהוא יודה שהיה לא בסדר. וכנראה שהוא באמת היה לא בסדר באותה פעם. האם בגלל זה מגיע לשניכם לסיים את הזוגיות?הוא כבר הבין מזמן שאת מאד לא אהבת את מה שהיה. אמרת את זה הרי כל כך הרבה פעמים. זה לקח שהוא זוכר, ויזכור. אם תוותרי לו על ההודאה הרשמית, החיים הזוגיים שלכם יהיו קלים ובטוחים יותר. ואם תוותרי לו, ותחליטי שזו מעידה חד פעמית, יהיה לך קל יותר להיות בסביבתה של אותה חברה.ויש חוכמה, לפעמים, גם בפתגם: "אם אינך יכול לנצח אותם, הצטרף אליהם." כלומר, אם תהפכי אותה לחברה שלך, את בטוחה מפניה הרבה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083