כסף בזוגיות: מתי זה בעיה?
אני
עיקרון
⌄
ד"ר שלום.הבעיה שלי היא כזו, מאז שאני וחבר שלי ביחד אנחנו משתמשים באוטו שלו לצרכים שלנו.אנחנו גרים זה מזו כ- רבע שעה נסיעה,מה שקורה זה שאני תמיד ישנה אצלו כי הוא לא יכול לישון אצלי כי ההורים שלי פרימטיביים מידי.אז הוא בא לקחת אותי אליו ולמחרת מסיע אותי לעבודה ובמקרים מסויימים כשאני מסיימת לעבוד ואני רוצה להיות קצת בבית,לנוח,להתקלח או סתם להיות בבית אני הולכת הביתה ובערב אני חוזרת אליו (או שהוא בא לקחת אותי או שהאוטו איתי). מה שיוצא כל חודש בערך 1200שקל על דלק. שזה המון. לפני כמה זמן היתה לנו מריבה שהוא רוצה שאני אשלם לו חצי מהסכום לפחות כי הוא לא יכול לעמוד בזה לבד,הסברתי לו שהאוטו הוא לא שלי והנסיעות הן לא רק עליי אלא גם על המשפחה שלו ואין שום סיבה שאני אשלם כסף לחבר שלי שרוצה לראות או להיות איתי.נכון זה היה מגיע לבד ברגע שהיה לי קצת כסף בחשבון(אני במינוס די גדול) אבל כשאמרתי לו את זה הוא התחיל לחשב לי כמה כסף אני צריכה שיהיה לי בחשבון כדי שאני יוכל לשלם את החלק שלי בדלק וכמה זמן ייקח לי לחסות את המינוס וכל יום מזכיר לי שיום המסכורת שלי מתקרב.וזה די הגעיל אותישוב זה היה מגיע לבד אם הואלא היה דורש את הכסף,זה ממש מגעיל אותי שהוא רוצה שאני אשלם לו כדי לראות אותי-ככה אני רואה את זה.מה שסוכם זה שנחסוך בדלק רק אם נתראה פחות כי אני לא מוכנה לשלם לו סכום כזה והוא לא מוכן להוציא סכום כזה. בכל מקרה ההרגשה היא שמפה זה רק יילך וידרדר,כי הוא פגוע ממני שאני לא משלמת ואני פגועה ממנו שהוא מבקש כסף כדי להיות איתי!! אני לא יודעת איך לצאת מזה....מה אפשר לעשות???
ד"ר אורן חסון
עקרונות הם בד"כ רעים לזוגיות.
⌄
אני יקרה,
החבר שלך ראה שהוא לחוץ בכסף, וביקש ממך להתחלק איתו בהוצאות. עד כאן, זה לגיטימי כשקשה לו כספית. אלא שגם את במינוס גדול בבנק. אם זה בשל הוצאות גדולות שלך ללא חשבון, כמו על בגדים או בילויים, שהוא רוצה "לחנך" אותך להפסיק אותם, אז אולי מנסה לעשות זאת דרך הנסיון שלו להראות לך עד כמה הוא דחוק כלכלית. אם זה משום שאת לא מתפרנסת מספיק להוצאות שוטפות, וצריכה לשלם חובות בשל צרכים קודמים שהיו לך (לימודים או דברים אחרים), אז אולי הוא זה שצריך להבין אותך ואת חוסר היכולת שלך לעזור לו.זה היה השלב הראשון. בשלב הבא, את היית הראשונה שהתחילה לעשות איתו חשבונות של מי עוד מוציא כסף, ואז הוא לקח את הויכוח שלב אחד הלאה, והתחיל לחשב לך חשבונות קטנוניים עוד יותר. אם ממילא את חושבת שמגיע לו לקבל ממך סיוע בעניין הזה (והרי זה מה שאמרת), היית יכולה אולי להיות נדיבה יותר בתגובות שלך ("אני כרגע לא יכולה לשלם חצי, אבל אם אשלם שליש, זה יהיה בסדר?"). אני חושד שעניין הכסף היה ביניכם עוד קודם, ולכן אולי גם אמירה כזו אולי לא היתה עוברת.בשלב מסויים בזוגיות יש מעבר מחיזור נטו, שבו נהוג יותר שהגבר מוציא יותר על בת הזוג שלו, ולפעמים גם באופן בלעדי, לשותפות כלכלית. קצב המעבר הזה משתנה בהתאם למנהגי המקום, לגיל, ולמצב הכלכלי. חשבי מחדש מה חשוב יותר, ואיך לפתור את הדברים ביניכם באופן מכובד לשניכם.