קשר מורכב: האם הפוטנציאל קיים?
מישהי
בעיות בזוגיות חדשה
⌄
יוצאת עם מישהו כמה חודשים. הוא כל מה שחיפשתי בגבר, יש בו המון עומק, חוכמה, הומור. הבעיה שאנחנו לא יוצאים לשום מקום, הוא רק רוצה להישאר בבית, כל הזמן עייף, אין לנו כמעט שיחות. לפעמים הוא בכלל לא מדבר איתי. דיברתי איתו על זה כמה פעמים ושום דבר לא השתנה. הוא אדיש כמעט לכל דבר. חסר לי הוורבליות בקשר ויש לי ספקות לגבי העתיד איתו, אני לא יודעת איך הוא יכול להחזיק בית ומשפחה אם הוא כל הזמן עייף ואדיש. וזה מאוד מתסכל אותי כי הרגשתי שמצאתי נפש תאומה. האם כדאי לוותר ולעזוב?
ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי לזוגות צעירים
⌄
מישהי יקרה,
האמת היא שקצת בלבלת אותי. מצד אחד את אומרת שיש בו המון עומק, חוכמה והומור, ומצד שני שאין לכם כמעט שיחות, והוא לפעמים בכלל לא מדבר איתך, ושחסר לך הוורבליות בקשר. אם כל אלה חסרים לך, את יכולה לראות רק רמזים, פה ושם, של חוכמה והומור, אבל לא לעומק, כי אתם לא יכולים להגיע לעומק. כלומר, אתם לא מדברים מספיק כדי להגיע לעומקים שאולי יש בו, ואולי יש רק רמזים קטנים שאולי זה ישנו. אולי זה ישנו.אני שומע אותך מייפה ומעצימה אותו כבן זוג, הרבה מעבר למה שהוא. הוא כל הזמן עייף ואדיש, אבל הוא גם כל מה שחיפשת בגבר. מצאת נפש תאומה, אבל הוא אדיש, רוצה להישאר בבית כל הזמן, עייף, ולא מדבר. את מבינה את הסתירות שאני מוצא במה שאת כותבת? – כי אני שואל את עצמי אם הפוטנציאל הזה שאת רואה בו הוא אכן ממשי, או רק התקוות שלך?ונראה לי שאת פוחדת לעזוב את המקום שבו את חושבת שאתם יכולים להיות בו, יותר מאשר לעזוב אותו. כי המקום שבו את מדמיינת אתכם הוא נפלא ונהדר, אבל לפי מה שאת כותבת, אתם רחוקים משם מאד, ואולי גם לא תצליחו להגיע אליו.את חייבת לבחון טוב יותר א. את המציאות. ו-ב. והרבה יותר חשוב – את הרצון הטוב שלו והיכולת לממש את הפוטנציאל הזה,כי הוא רוצה להיות איתך ולהישאר איתך.כשתהיי מוכנה, יתכן שלא תהיה לך ברירה ולשלוף את 'נשק יום הדין', שזה אומר – עם כל האהבה שלי אליך, והידיעה שאתה אדם נפלא, אלו לא החיים שאני רוצה לעצמי. אם זה לא ישתנה, לצערי, ואבכה על כך חודשיים תמימים, אצטרך להיפרד. בוא ונדבר על זה, ונראה אם ומה אפשר לעשות. ואם לא – אבכה חודשיים תמימים, כי אין לי ברירה, ואחפש לי משהו אחר.אבל זכרי שזהו נשק יום הדין, ולא משתמשים בו פעמים רבות כי הוא מאבד מערכו. את צריכה להשתמש בו רק כשאת משוכנעת שאין ברירה, ולכן שתעמדי בו כאשר תצטרכי.ואפשרות אחרת – אם זה חשוב, ללכת לטיפול זוגי. אולי שווה לזכור 'חתונמי', כי ליווי זוגי על ההתחלה יכול לעזור.אני מציע לך גם לקרוא את המאמר שכתבתי פעם על'תסמונת המיטה החולה' – טיפול זוגי לזוגות צעירים, כלומר, שבתחילת דרכם – האם לעשות את זה, ומה זה אומר?