קשר מבלבל: מה עושים?

תאריך פנייה: 15.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
מה אני אמורה לעשות??
15.01.2012 • 00:52

היי אני בת 17 וחצי,במשך שנה ומשו אני בקשר עם מישהו שיש ביננו ממש חיבור..ב8 חודשים הראשונים הוא לא הפסיק לרדוף אחרי,לומר לי כמה הוא אוהב אותי ושהוא רוצה שניהיה ביחד,ולא רציתי למרות שהוא ידע שאני אוהבת אותו,(עד אז לא היה ביננו שום נגיעה חוץ מחיבוק)ואז כשהסכמתי ליהיות אחרי חודש (שמתוכו שבועיים הוא לא היה בארץ)נפרדנו.אחרי שבוע הוא שוב התחיל להתקשר אלי ואז נפגשנו והתנשקנו..כשדיברתי איתו על זה הוא אמר שהוא לא אוהב אותי..ושוב ניתקנו את הקשר .. (כדי שתבין הוא חילוני ואני מסורתית.ככה שאצלי נגיעה זה רק עם חבר וגם לזה צריך גבול ממש)ושוב אנחנו אחרי שבוע מדברים כי אנחנו לא מצליחים בלי זה..ואז נפגשנו בטעות יום אחד ומשם זה נגרר לכל מיני דברים..(עדיין לא סקס אבל לא ממש רחוק)מאז אנחנו כבר כמה חודשים בקשר כזה של בלי סוף דיבורים בטלפון וכל פעם שאנחנו נפגשים זה רק מתקדם יותר מבחינת נגיעה..אבל הוא אומר שהוא לא אוהב אותי ...בסוף הוא החליט שהקשר לא יכול להמשיך ככה כי ישלו רגשות אשמה על כל פעם שאנחנו נפגשים..אז הוא רוצה להפסיק את הקשר לגמרי,אבל זה תלוי בי כי מבחינתו הוא אוהב את הקשר ככה. אמרתי לו שקשה לי כי אני אוהבת אותו..ורק אז כשהוא הבין שזה נגמר הוא אמר לי שהוא גם אוהב אותי אבל לא רוצה שניהיה חברים...בסוף לא עמדתי בזה וביקשתי ממנו שבישבילי נשאר ידידים.עבר מאז רק יומיים והוא כבר יוצא עם מישהי אחרת,הוא אומר לי שהוא לא אוהב אותה ואנחנו ממשיכים כל היום לדבר..אבל אני לא מסוגלת לחשוב שיש לו מישהי אחרת.אני לא מבינה אותו..הוא לא רוצה שניהיה חברים אבל הוא אומר לי שהוא אוהב אותי..(משהו שהוא הכחיש כבר הרבה זמן). ומצד שני,בשניה שהוא הבין שהוא לא מחוייב לי הוא ישר יצא עם מישהי...לא ניראה לי שהוא אוהב אותי אבל אני לא יודעת מה לחשוב!!!אז בעצם השאלה שלי זה אם ההתנהגות שלו זו הכחשה?או שאולי הוא לא באמת אוהב אותי והוא המציא תירוץ כדי לנתק את הקשר "בשבילי" כדי שהוא יוכל ליהיות עם מישהי אחרת?(הוא אמר שהם בקשר כבר הרבה זמן והיא היתה "על אש נמוכה" כל עוד היינו בקשר כזה..)לדעתך אני צריכה לשחרר וזהו?להבין שנגמר?או לעשות איזה משהו כדי לשמור על הקשר??(הוא כל הזמן אומר שהקשר שלנו סתמי ולא מוביל לשום מקום..מה לעזאזל עובר עליו??!"אוהב אותי..לא אוהב אותי..הקשר לא מוביל לשום מקום..אני לא יכול בלי לדבר איתך..."חייבת עזרה!

ד"ר אורן חסון
גלוי
16.01.2012 • 16:27

מבולבלת יקרה,
את מבולבלת כי הוא נותן לך מסרים כפולים("אני איתך", אבל "אני לא רוצה אותך"). זה מתאים לו, זה נוח לו, זה מחזיק אותך איתו בקשר וזה מחמיא לו, הוא לפעמים כן איתך, ולפעמים כנראה שלא, זה מתאים לאגו שלו, ואולי גם למיניות שלו (כבחור צעיר שהמחשבה על כך שאולי זה יהיה אפשרי קוסמת לו גם עם מי שהוא לא מאוהב בה), ואת צריכה להבין ממה שיש לך בקשר הזה גם את מה שאין לך בקשר הזה. כל היתר הוא התקווה שלך שאולי זה ישתנה, ושאת מוצאת "הסברים" שאולי יתאימו לתקווה הזו, כמו "הכחשה". לא פחות סבירה ההנחה שאולי את היא זו שמנסה להכחיש את העובדה שהוא לא מעוניין בך כבת זוג. הוא יוצא עם מישהי אחרת. במקרה הטוב הוא מנסה שלא לאכזב אותך, וללכת אחר הציפיות שלך אבל רק עד גבול מסויים. במקרה הפחות טוב, הוא מנצל את התקווה שלך כדי להרגיש טוב עם עצמו (למרות, שבמקביל, וזה אולי נכון – יש לו גם ייסורי מצפון על הניצול הזה). ואני חושב שהוא גלוי איתך כדי להרגיע את ייסורי המצפון שלו, כי אחרי הכל – הוא גלוי איתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083