החלטות בזוגיות: שלוש דרכי פעולה

תאריך פנייה: 15.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אבי
שעמום מחיי הנישואין
15.01.2012 • 06:01

הנני בן 40 נשוי 12 שנה+3 ילדים ,חיי הנישואין שלנו ברוב השנים הם -"על הפנים"-בעקר עקב בעיות תקשורת וחוסר הבנה בינינו-אך כמו כולם-לא פירקנו את הנישואים בעיקר בגלל הילדים,נוחות כלכלית וכו'-הבעיה היא שאני כבר נמצא בדכאון-אין ריגושים,אין סקס ואין בעצם א ה ב ה..שהיא המפתח להכל,אנחנו מתנהלים כמו 2 אנשים ששוכרים דירה ביחד,ואין בינהם כלום,אני מת לעשות שינוי בחיי -ולמצוא אהבה וחיים חדשים-ולכן הדבר היחיד שנראה הוא- להיפרד ולעזוב את הבית,אך אני פוחד מזה פחד מוות עקב כל ההיבטים שמסביב(ילדים,מצב כלכלי וכו')-הבעיה היא שאני חייב לקחת החלטה כי הזמן והשנים חולפות ודבר לא משתנה,מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
דרכי פעולה לקבלת החלטות
16.01.2012 • 16:27

אבי יקר,
אני מניח שאתה מכיר את עצמך טוב מכולם. אבל אולי אתה גם יודע שלפעמים אתה לא מכיר את עצמך מספיק, ואולי לכן השאלה שלך. יש שלוש אפשרויות: האחת, להמשיך כפי שאתם. ואני מניח שחוסר שביעות הרצון שלך ילך ויגדל עם הזמן, עד שבשלב מסויים תעשה החלטה אחרת. השניה – ללכת ליעוץ זוגי, כדי לראות אם אולי אתם בכל זאת יכולים לשפר את מה שיש. האם זה ימנע לחלוטין את חוסר שביעות הרצון שלך? – לא בטוח. אולי. יתכן גם, אגב, שאם משהו ביניכם יעבוד טוב יותר, ואשתך תהיה מאושרת יותר, תגלה בה פתאום מישהי אחרת, ותתאהב בה ובחייך מחדש. ואולי זה רק יקטין את חוסר שביעות הרצון הבסיסי שלך ויעזור לך להרגיש יותר בנוח עם מה שיש, ולהמשיך בחייך הזוגיים עם יותר סיפוק, גם אם לא "באושר רב". והאפשרות השלישית היא ללכת לטיפול אישי, כדי לחשוב על כל האפשרויות, לקבל כוח להיפרד, אם כך תרצה, ובצורה שפוייה שתשמור על הילדים, או לקבל כוח להישאר, אם כך תרצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083