קשר ללא מחויבות: נורות אזהרה
בת 27
חוסר הבנה מבן זוג שהיה וכיום
⌄
שלום
ד"ר,יצאתי מקשר לא מוגדר שנמשך כשנתיים בערך. מאוד הייתי בעניין אך לצערי הבחור כנראה לא היה מספיק שם, מפני שכל פעם הוא היסס ואז שוב חשב על להיות איתי וכך זה חוזר על עצמו וגם אם היה שלב שכבר כמעט היינו שם יחדיו וקרובים, הרגשתי תמיד שהוא מעדיף אנשים אחרים מעליי, מעדיף לצאת עם חברים מאשר איתי ואני תמיד אופציה שנייה שנוח לו איתי. בקיצור- הבחור אף פעם לא היה סגור עלינו ב100% ואני מניחה שבגלל זה אף פעם זה לא היה עד הסוף איתו כעניין רשמי. גם אנשים כגון: משפחה...וגם חברים לא ידעו על הקשר הזה. אולי איזה חבר אחד בלחץ ידע מצומצם פרטים שאנחנו בקשר רק.לאור המצב, נאלצתי פשוט לסיים איתו כי זה לא הוביל לשום מקום.אגב הוא בן 30 גר עם ההורים ומצב כלכלי מצויין!עברו חודשיים מאז הפרידה, לא ניסיתי לייצור אף קשר עימו, אך קיבלתי ממנו שיחת טלפון מלפני שבועיים וחצי, הוא רצה לשאול לשלומי ואם הכל בסדר... ומה עם העבודה, להתעדכן וכו'. בנוסף הוא שאל אם הכרתי מישהו אחר? או שכבתי עם מישהו אחר... אמרתי לו שלא והוא אף ניסה ממש להוציא ממני מידע אם המשכתי הלאה עם אחר, היה ממש להוט לדעת אם שכבתי עם מישהו!השאלה שלי:1. למה זה כל כך משנה לו לדעת אם בין כה וכה הוא לא מעוניין בי? אציין גם שחתכתי ממנו אז הוא לא נלחם בכלל. פשוט אמר בסדר את לא רוצה לא צריך. אז כבר הבנתי עם מי יש לי עסק. עם אדם שלא רוצה אותי מספיק לכן גם אני כבר לא נלחמתי על שום דבר איתו.ולמה אני שואלת אותך ד"ר למה הוא חקר אותי כ"כ? כי בסוף השיחה הוא ביקש רשות להמשיך להתקשר אליי בהמשך... הוא שאל אם הוא יכול להמשיך להתקשר ואם אני אגיד שלא, אז הוא לא יתקשר יותר ואני ואמרתי לו שכן- שהוא יכול להתקשר אליי. אך... עברו שבועיים וחצי ואין זכר ממנו. לכן אני שואלת למה הוא כ"כ מתעניין בי וחוקר ומבקש רשות להתקשר אליי עוד ולא עושה עם זה כלום?חשבתי לעצמי שאם הוא כבר יצר איתי קשר אולי הוא מעוניין לנסות עימי שוב, אני ממש לא מתכוונת לעשות משהו בנידון, מצפה שהכל יבוא ממנו... אבל כמו שאמרתי שבועיים וחצי והוא נעלם.מקרה אבוד?אשמח לדעתך בנושא תודה רבה
ד"ר אורן חסון
כשאין סימנים של נתינה ומחוייבות
⌄
בת 27 יקרה,
בגילכם, ובעצם בכל גיל ובתנאים רגילים, אם במשך שנתיים אף אחד בסביבה אינו יודע על הקשר, את צריכה לראות זאת כנורת אזהרה גדולה. נורת אזהרה נוספת היא גם העובדה שהוא בגילו, וכשאין לו בעיה כלכלית, גר אצל הוריו, אם כי במקרה זה אני יכול להבין זאת אם דירת הוריו גדולה מאד ומאורגנת כך שיש לו פרטיות מלאה לכל צרכיו.החלטת להיפרד, ולפחות כפי שזה נראה על פי מה שכתבת, אפשר להבין למה.ואז נשאלת השאלה: מה בעצם הוא רוצה ממך? וכמו שזה נראה, גם זה נשמע לא טוב. הוא לא ניסה לשמור עליך כשרצית להיפרד, הוא לא הפגין בעבר את הזוגיות שלכם בפני אחרים, אבל עכשיו פתאום הוא מנסה להראות "בעלות" עליך? אולי זה מה שהוא מנסה לבדוק - אם הוא עדיין יכול לנהוג בך כרצונו. השאלות שלו לא מכבדות, הוא לא ביקש ממך לחזור ולהיות איתו ביחד, ופרט לשליטה נטו שלו בך, הוא לא מראה סימנים שהוא מוכן או רוצה גם לתת לך משהו מהצרכים שלך. כך שגם אם הוא יתקשר אליך בעתיד, כל עוד הוא לא מראה לך סימנים שלנתינה, אל תסתנוורי מסימנים של "בעלות ושליטה". אלה הם סימנים של אני רוצה ממך משהו, אבל ללא נתינה זה בתנאים שלו. והתנאים שלו, כפי שהם התנהלו עד עכשיו, גם כשהייתם ביחד וגם לאחר שנפרדתם, הם "כשארצה, אני רוצה שתהיי שם בשבילי". ושימי לב שהבחנת נכון גם לגבי אופי הנתינה שאת מצפה לו - זוגיות, עתיד משותף, ומחוייבות (כך שגם אם נתן לך מתנות בעלות ערך כלכלי "בסתר" [כי אף אחד אחר לא ידע], שהן אולי לא מאמץ גדול עבורו, זו עדיין אינה נתינה של מחוייבות). נתינה של מחוייבות, יש בצידה הצהרה פומבית, וגם השקעה משמעותית שמטרתה לשמור אותך איתו, כי אכפת לו). עזבת אותו כי הוא לא ידע לתת. אל תשכחי להמשיך ולבחון את הנקודה הזו בדיוק, כי היא הנקודה החשובה עבורך בהבנה אם יש עתיד לזוגיות איתו. עד עכשיו, לפי תאורך, אין סימנים כאלה
בת 27
תודה על ההתיחסות :-)
⌄
קראתי והסכמתי עם כל מילה שלך! כל כך נכון לגבי כל מה שרשמת לי. החוסר רצינות הזו שלו במיוחד כשאף אחד לא יודע על כך, זה לא יכול להוביל לשום מקום ולכן עזבתי.. כן.אני בהחלט אשים לב להמשך הדברים שיקרו במידה ויהיה איזשהו המשך, אני מאמינה שכבר לא יהיה, אבל זה בהחלט גם מסביר לי את המצב כולו וטוב לשמוע ולדעת עוד דברים שאתה כמובן הבהרת לי. כנראה שמצב זה אינו ישתנה כי צריך 2 לטנגו.מודה לך מאוד. לילה-טוב.