קשר ללא כפייה: הבנת הרצונות השונים
איילה
לא מבינה אותו
⌄
אנחנו בקשר כמה חודשים.הוא בחור מאוד מתוסבך.בחור צעיר ועובר כ"כ קשה.כמעט ואין לו זמן לכלום, ובזמן הפנוי שלו נפגש איתי.יוצאים יחד, שוכבים קבוע.אבל זה לא כזה פשוט.למיטב ידיעתי, לא הייתה לו חברה.בשבועייים שלנו, בגדתי בו (נשיקה), סיפרתי לו את זה, והוא לא כעס ולא הגיב.נראה שלא אכפת לו.דיברנו על הדברים האלו לאחרונה, שאלתי אותו אם לא אכפת לו אם אני ישכב עם אחרים, הוא אמר לי שאכפת לו, אבל שכל אחד צריך לעשות מה שהוא מרגיש ולא ללכת לפי חוקים.הוא נלחץ כל פעם שאני מדברת איתו או עושה לו סרטים כאלה, נראה שהוא מאוד מפחד מקשר שאולי הוא ירגיש כבול בו.מצד שני, אני מרגישה שהוא איתי בעיניין של הרגשות.הוא יצא ממערכת של דת, חזר בשאלה.קשה לי כל הזמן לחשוב האם הוא איתי כי נקרתי בדרכו וכי אין לו זמן אז אני היחידה שאיתו בזמן הפנוי שלו.אני מרגישה שמפעם לפעם קשה ליי לזרום עם הקשר בגלל ההערות שלו.אשמח לעצה
ד"ר אורן חסון
ללא כפייה
⌄
איילה יקרה,
הוא מסביר לך שהוא רוצה קשר של רצון, וקשר של רצון הדדי, מבלי כפייה, וללא מאבקים. לך, העדר הנכונות להילחם בך על מקומו, מפריע, כי את חושבת שזה אומר שהוא לא רוצה אותך מספיק. אלא שהקודים שלו אחרים. יתכן גם שהרצון שלו הזה, לתת לאחר לעשות את מה שהוא רוצה ולא להרגיש שהוא כופה עליו (עלייך) את דרכו או רצונו נובע מכך שהוא יוצא ממערכת שהיא מאד כפייתית. הקודים שלו אחרים, והשאלה היא אם את מוכנה לפנות את עצמך כדי להבין אותם, ולהבין אותו טוב יותר כדי להאמין לו כשהוא אומר לך מה הוא רוצה, או אם את לא מתפנה לכך כי את עסוקה יותר בפגיעה שלך מהם.