קשר לא שווה: מה עושים?

תאריך פנייה: 03.08.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
משה
החזרת החברה
03.08.2015 • 23:29

אני וחברה שלי היינו יחד שנה וחציבחודשיים האחרונים היו הרבה ריבים, כי היא תמיד טענה שאני לא משקיעה ולא אכפת לי ,מצד שני אני תמיד ידעתי שהיא אוהבת אותי יותר משאני אוהב אותה.לפני כמה זמן רבנו ולא דיברנו שבוע ואז דיברנו והיא החליטה לקחת הפסקה לטענתה, אמרה שהיא עדיין אוהבת אותי אבל לא כמו פעם, ניסיתי לשכנע אותה שבוע ביציאות ודיבורים ומתנות וראיתי שהיא לא משתכנעת אלה רק אומרת "איפה היית עם כל הדברים האלה במשך שנה שלמה"אחרי שבוע של נסיונות החלטתי שזהו ועשיתי לה שיחת פרידה שהסתיימה בחיבוק וברוח טובה.מטרת השיחה הייתה לקחת פסק זמן כדי לחזור ליחסים שהיו לפני, כלומר לחזור להיות איתה כמו פעם.מה עליי לעשות ???

ד"ר אורן חסון
זוגיות בתנאים שלי
04.08.2015 • 09:41

משה יקר,
אני לא יודע. אם אתה לא אוהב אותה מספיק, אז למה אתה רוצה לחזור ולהיות איתה?נראה לי שאתה מודד את היחסים שלך איתה על פי אינטרסים. כל עוד שניכם יודעים ש"היא אוהבת אותך יותר מכפי שאתה אוהב אותה", אז אתה בעל הכוח, והיא זו שתנסה לרַצּוֹת אותך, והתנאים בתוך קשר מסוג זה, נוחים לך יותר. ונראה שלזה אתה רוצה להגיע שוב.סביר מאד שלה, המאבק הזה על עמדות כוח, ועל חזק וחלשה לא מתאים. וכל עוד לזה אתה חותר, היא לא תרצה להיות שם. ואולי כבר מאוחר מדי והיא לא תאמין לך גם אם תגיד אחרת. וראה לדוגמא את "השיחה האחרונה" - בעיניך מטרתה היתה להעניש אותה, כדי שתחזור אליך על ארבע, ותבין שהיא צריכה לשוב ליחסים שהיו ביניכם פעם, כלומר, כשהכללים נקבעים על ידך. היא כנראה כבר לא מוכנה לזה. מבחינתה, כנראה שהיא מבינה שזה לא אופי הקשר שהיא היתה מאחלת לעצמה, ולכן היא בתהליך של התרחקות רגשית ממך. מן הסתם כמגננה בדרך להמשיך הלאה. יתכן מאד שמבחינתך זה אומר שאם זה סוג היחסים שאתה רוצה, ויותר מאשר אתה רוצה אותה, אז אולי צריך לחפש מישהי אחרת שתסכים להם לאורך זמן, ולא רק לשנה הראשונה.ואולי תבין שבעצם היא חשובה לך יותר מאשר יחסים שבהם היא זו שמנסה לרצות אותך, ושאולי היא חשובה לך מספיק כדי להקשיב לה יותר, ולקבל יותר את דעותיה או רצונותיה, וליזום יותר ולעשות יותר דברים למענה מכפי שהיית רגיל. ואולי אפילו זה יעשה לך טוב. אם לא בקשר הזה (אם זה מאוחר מדי), אז אולי בקשר הבא שבו באמת תרצה. כי אני חושב שגם עכשיו אתה רוצה, אבל לא מוכן להודות בזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
משה
זוגיות בתנאים שלי
04.08.2015 • 11:07

במהלך השבוע של הניתוק ולפני הפרידה התחלתי להתגעגע אליה כמו שלא קרה לי מעולם וקשה לי לוותר .מה אוכל לעשות ??

ד"ר אורן חסון
להבין מה בדיוק אתה רוצה. קודם כל.
04.08.2015 • 13:41

משה יקר,
אולי לפני "לעשות", זה להבין את עצמך ולחשוב מה בדיוק אתה רוצה. האם אתה רוצה אותה כדי לחבר את ה"אגו" שלך מחדש? האם אתה רוצה אותה כדי להיות איתה אבל רק בתנאים שלך - ואתה רק מתקשה להתמודד עם האכזבה? האם אתה מוכן באמת ללמוד להיטיב איתה, כי תרגיש טוב עם זה (שזה בניגוד למה שחשבת עד עכשיו)? האם תוכל להתמיד בזה מבלי להרגיש שאתה מאבד משהו מעצמך?רק לאחר שתבין את הרצונות ואת הצרכים שלך, ושתהיה שלם עם זה, תוכל באמת לדעת מה לומר לה ואיך לומר לה, ואיך לנסות לשכנע אותה שעברת תהליך, וגם אז, שניכם תצטרכו לראות שאתה באמת מסוגל להתמיד בזה. ואם לא, אז אולי מה שתוכל לעשות זה להמשיך הלאה. קרא שוב את הפיסקה האחרונה מתשובתי הקודמת, אני לא בטוח שהפנמת אותה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083