התמודדות עם אכזבה מקשר קודם

תאריך פנייה: 05.08.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אפרת
לא מצליחה לשכוח את האקס
05.08.2015 • 19:04

לפני חצי שנה נפרדנו.
חיינו ביחד שנתיים כמו זוג נשוי הייתי בטוחה שזהו.
אנחנו לנצח ביחד.
אני הייתי אלמנה עם ילדה והוא רווק.
היינו הכי מאושרים שאפשר לאט לאט זה דעך.
לקראת הסוף כבר לא הייתי מאושרת אבל לא רציתי להתחיל שוב את כל היציאות עם גברים שוב לחפש בן זוג שגם יתנהג יפה לבתי.
לבסוף הוא נפרד ממני. הייתי שבורה
בהתחלה עוד יצאנן כמה פעמיים בילינו גם ביחד עם הילדה.
אך זה חא החזיק מעמד הרגשתי שפשוט א יאפשר לחיות ככה
לא מצליחה לשכוח אותו. אני על הזמן בוכה בעבודה נכנסתי למרה שחורה.
מתאבלת על המשפחה שהייתה לי והזמן עובר וזה לא חולף לי.
אנחנו לא בקשר בכלל והזמן ממש לא עודה את שלו.
מה לעשות? ?

ד"ר אורן חסון
הכי קרובה
08.08.2015 • 23:16

אפרת יקרה,
אני חושב שהקושי שלך הוא לא שאת לא מצליחה לשכוח את האקס. כי הזיכרון הזה הוא זיכרון של הטוב והרע, ואת ערה לזה. אני חושב שהבעיה שלך היא שאת לא מצליחה לשכוח את הציפיות שהיו לך מהקשר ההוא, ואת התקוות, ואת המקום שחשבת שאת תגיעי אליו, ואת לא. כפי שאת מבינה, היות שהקשר שלכם היה קשר לא טוב, הציפיות האלו כנראה אינן קשורות אליו. הוא לא האדם שאיתו אפשר היה לממש את הציפיות הללו. את מתאבלת על אבדן החלום ההוא שהיה לך, ולכן את אולי אפילו חושבת מה אפשר היה לעשות אחרת, ואולי מה את היית יכולה לעשות אחרת כדי שיתממש. בדקי טוב עם עצמך - בסופו של דבר הוא לא היה האדם המתאים לחלום שהיה לך. חשבת שהוא כן בתחילת הקשר, אבל זהו. ואולי זה יותר עצוב כי זה גם מחזיר אותך למציאות שהיתה לך, ונלקחה ממך. גם זה לא קשור אליו.זה עצוב, אבל זה לא אומר שלא תמצאי גבר אחר שיממש לך חלום. אולי החלום הזה לא יהיה טוב כמו החלום שהיה לך, ואולי גם לא כמו המציאות שהיתה לך. אבל תוכלי לנסות לחבר את המציאות כך שתהיה הכי קרובה לחלום שלך, כי זה מה שאת חייבת לעצמך. ואת שלוות הנפש שלך את חייבת למען בתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083