קשר לא מספק: מה עושים?
נטליה
סערת רגשות שבחיים לא קרה לי ..
⌄
היי אורן אני יצאתי עם מישהו כמעט 4 חודשים בתחילת הקשר נראה כי הכל פורח והכל הולך כמו שצריך אני כיום בת 23.5 והבחור בן 21.5 אנחנו אותו מזל וכמעט אותו תאריך לידה . לאחר חודשים וחצי 3 הוא טען לי שהוא אוהב אותי לאחר שפתחתי בפניו את הקלפים התוודיתי כי גם אני אוהבת אותו בשבועיים האחרונים הוא מלין כי הוא מבולבל ולא רוצה לפגוע בי ניסיתי להתנתק ממנו לחלוטין . כמעט כל פעם שהוא יוצא ושותה הוא בוכה והוא אומר לי שהוא אוהב אותי ורואה בי אישה לחיים אימא לילדיו הוא אומר שבלעדיי הוא לא שווה כלום הוא הכיר בפניי את משפחתו שזה כולל אירועים משפחתיים המשפחה שלו מאוד אוהבת אותי .. בשבוע האחרון בא ופתח בפניי את ליבו ומלין כי מפריע לו שאני קצת מלאה אמרתי לו אני בתהליך דיאטה בלי קשר אליו הוא אומר שהוא רוצה לראות שינוי אז שאלתי נוסע לזמן זה מה בנוגע אלינו , מה איתנו , הוא אמר שקשה לו להתחייב אלי בפועל הוא לא הולך עם מישהי אחרת לטענתו הוא לא מסוגל ללכת כי מלין כי אוהב אותי הסברתי לו כי ביום שישי האחרון כי אני מנתקת קשר לחלוטין אני לא מוכנה להישאר בסימן שאלה ולהרגיש רגשות מושלות הסברתי לו את המצב לאחר שחיפש אותי בעבודה מבלי לדעת את הכתובת של העבודה החדשה . הוא לא היה מוכן לכך שאתנתק ממנו לחלוטין הסברתי לו בשל המצב לא יכולה להישאר ככה הסברתי לו כי הכרתי מישהו אחר ואני יוצאת אייתו . ביום שישי האחרון הוא דיבר בציניות כלפי שזה כל כך הרגיז אותי והתעצבתי עליו והתחלנו לריב . ומאז לא דיברנו כלל הבחור החדש כן מפגין נכונות לרצינות בוגר ממני בכמה שנים . עצמאי וכו.לא יודעת מה לעשות מצד שני אני מאוד אוהבת את הבחור שבן 21 ומצד שני רוצה אהבה זוגיות משני הצדדים מה לעשות אורן? למה הבחור הזה התנהג והפגין אלי יחס כזה הוא אומר כי היה לו בעבר חברה ומאוד ניפגע ממני וקשה לו להיפתח ומצד שני כמה אני יכולה לחכות? הוא יודע כי ברגע שאני מחליטה להמשיך הלאה אין התחרטות מהצד שלי לגבי הצעד זה הוא עושה לי כי לא יתן לי לצאת עם אף אחד הפגין קצת אובססיות מדוע כי אם לא מוכן להתחייב כי מלין בעצמו כי הוא מבולבל הרי עם גבר באמת אוהב הוא לא חושב פעמיים ומוכן להגדיר את עצמי בזוגיות נכונה . למה? פליז תעזור לי אני בסערת רגשות אני פעם חושבת על הבחור החדש ופעם חושבת על הבחור הראשון ... זה ממש לא נעים לי ..
ד"ר אורן חסון
לראות אותו מספיק
⌄
נטליה יקרה,
מתוך דברים קטנים שאמרת, אני מקבל את הרושם שראית בקשר הזה איתו קשר טוב, כמו זה שרצית. אפילו המזל ותאריך הלידה היו קרובים מספיק כדי לומר לך שזהו, יש הרבה סימנים שזה מתאים. אבל אז, יש עניינים אחרים שמפריעים לו: שאת קצת מלאה, שהוא לא סומך על זה שבאמת תשתני, ובכלל, שהוא די מבולבל. לא פלא שזה מרגיז אותך, כי הוא מצא חן בעינייך. בלי שום קשר, ותאמיני לי, בלי שום קשר לכך שהוא לא בטוח באשר אליך, ואולי די בטוח שזה לא מתאים לו, מרגיז אותו שאת יוצאת עם מישהו. גם אם הוא לא באמת רוצה בך, עזרת לו לשפר את האגו שלו, והנה, כשאת מוצאת מישהו אחר זה מרגיז אותו, והציניות שלו היא תוצאה של זה.את צודקת. את צריכה אהבה דו צדדית, כי לא מתאים לך ולא מגיע לך מישהו שאת אוהבת אותו ושהוא לא רוצה בך.יש לך גבר אחד שאינו יציב, ומצא חן בעינייך. יש לך גבר אחר, שהוא יציב, ושהוא רוצה בך, אלא שאת עדיין לא פנויה רגשית עבורו. יכול להיות שמתישהו הוא יבין את זה, יראה שאת לא באמת פנויה אליו, ויפסיק לרצות אותך. מהסיבה הפשוטה, שאת לא רוצה אותו מספיק. ואולי רק כי את לא מפנה את עצמך כדי לראות אותו מספיק.
נטלינ
לראות אותו מספיק
⌄
תודה רבה על הכל אורן ,מה אני אמורה לעשות בנידון , במצב הזה?מיום שישי הבחור שהייתי איתו בקשר לא יצר איתי קשר אני ממש מתגעגעת אליו, האם בכלל הוא יצור איתי קשר אחרי הכל ?למה הוא התעצבן עם מפריע לו בי פרט חיצוני והוא מגדיר את עצמו כמבולבל ולא בטוח בקשר שלנו יחד ?מה הסיכויים שלנו פה ?פליז תכוון אותי לדרך הנכונה ...תודה רבה על הכל אורן חסון .
ד"ר אורן חסון
המעגל האינסופי של לא רוצים להתחייב.
⌄
נטלי יקרה,
מאחר שאני לא יכול לדעת יותר ממך, פרט למה שכתבת לי, ואני לא רואה כוונות נסתרות שלו פרט לאלו שהן גלויות לפי מה שכתבת לי, אני מחזיר אותך לתשובתי הקודמת. את שואלת מה הסיכויים שלך, והוא אומר לך די במפורש מה הסיכויים שלך - "לא ברורים". לו הוא היה יודע שהוא רוצה בך, הסיכויים היו ברורים, וזה מה שכתבת בעצמך במכתבך הראשון, ובצדק. אלא שכנראה קשה לך לקבל את המסקנות. אני חושב שבמוקדם או במאוחר, תקבלי אותן.מצד שני, נכון שאת עלולה להפסיד בדרך את הבחור שכן רוצה אותך. אבל הנה, עכשיו הוא נמצא איתך במצב שבו את עם הראשון - קשה לך להתחייב לו, כי יש לך מישהו אחר שאת מעדיפה אותו. האם יכול להיות שלבחור הראשון שלך יש מישהי אחרת שהוא מאוהב בה, ושהיא לא בטוחה שהיא רוצה להיות איתו כי היא מאוהבת במישהו אחר שלא בטוח שהוא רוצה להיות איתה כי הוא עצמו מאוהב במישהי אחרת שעדיין לא נתנה לו תשובה ברורה שהיא רוצה להיות איתו?אם את לא רוצה מספיק את זה שרוצה בך, אולי כדאי שתשחררי אותו. חבל גם עליו, לא?