הימנעות מפגיעה בזוגיות
המשך
המשך
⌄
שלום
לא סתם אמרתי לו "קח לך..."זה היה לאחר שבאמת לא השאיר לי ברירות ולאחר כל ויכוח קטן מבקש יומיים להירגע במקום לדבר בינינו ולפתור אותה.אבל לפני ארבעה ולאחר שלא יצר קשר כי נפגע מדבריי ובצדק ,לא יכולתי התקשרתי אליו והזמנתי אותו כדי שנשב ונדבר,הסכים והגיע.קודם כמובן התנצלתי בפניו על דבריי כלפיו דיברנו וליבנו את העניינים ואמרתי לו את דעתי שוב כי על בעיות צריך לדבר ועם בעיות צריך להתמודד ולא לטמון את הראש בחול כי הבעיה לא תיפתר מעצמה.כך לדעתי אם רוצים לבנות זוגיות בריאה ופתוחה.קיבל את דבריי ואם ישנן חילוקי דעות או ויכוחונים אנחנו מדברים.האיש מסתובב כמו טווס גאה ומודה שהוא מרגיש הרבה יותר "קל"אחרי כל שיחה בינינו.האם זו לא אהבה אמיתית???תודה
ד"ר אורן חסון
הצורך של שני הצדדים
⌄
מילי יקרה,
אני מבין שזה המשך להודעה השנייה למטה כאן, "פגיע ורגיש מדי".אני שמח שלקחת אחריות, והבנת שלא היית צריכה לפגוע בו. אולי זה משהו שאת צריכה ללמוד - להיזהר מלפגוע בבן הזוג שלך, גם אם את מרגישה פגועה. אולי מה שצריך זה לדבר על הבעיות, ולא לפגוע בצד השני כאשר זה לא הולך. פגיעה מרחיקה, וזה לא מה שאת רוצה שיקרה.אני מאד שמח גם שהתוצאה של לקיחת האחריות שלך היתה חיובית. אני לא בטוח שאת שמחה כך, כי האמירה שלך מצד אחד חיובית ("האם זו לא אהבה אמיתית???" - שזה נהדר), ומצד שני צינית ("האיש מסתובב כמו טווס גאה"). אם את לא בסדר (כי הוא "נפגע מדברייך ובצדק"), קחי יותר אחריות. חשבי טוב יותר על מה את צריכה לעשות, ואל תסמכי על זה שתמיד תצליחי, בדיבור מאוחר יותר לצאת מזה. את לא רוצה שהוא יתעייף מעליות ומורדות ביחסים ביניכם. את רוצה שהוא ירגיש טוב מתוך היציבות של היחסים ביניכם, כי כנראה היציבות הזו חשובה לו. זה משהו לחשוב עליו.את לא צריכה מבחן ל"אהבה אמיתית". את צריכה את הטוב שיש באהבה אמיתית, והוא צריך את הטוב שיש באהבה אמיתית. סבלנות עוזרת לספק את הצורך של שני הצדדים.
מילי
פגיע ורגיש מידי
⌄
שלום
קראתי את תגובתך לדבריי הנוספים ואפנים אותם.אין ספק כי עזרת לי מאוד להבין את הטעות שעשיתי.תודה רבה לך