קשר לא מספק: למה את נשארת?
בת 24
המשך לתאריך 20.2.11 מה עושים
⌄
היי ד"ר חסוןמאותו תאריך לא דיברנו, גם לא נסעתי אליו כי אני לא רואה לנכון לחזק את התנהגותו, אני כן חושבת שאדם שלא רואה את חברה שלו חודשיים ומדבר איתה שבועיים ברצף כאשר מדובר בזוגיות של 6 שנים זה כבר הרבה מעבר, זה כבר נגמר! זה לא שלא יסתי שוב לשלוח הודעה וקיבלתי תגובה-"אני לא ידבר איתך מתי שנוח לך ביי" , הוא לא ניסה ליצור איתי קשר בכלל,אני מודעת למצאיות כלפי חוץ אני מראה שהכל בשליטה ואם נגמר אז נגמר, אבל בפנים אני עוד מחכה אולי משהו ישתנה. אני חושבת שזהו נגמר.לא יודעת מה לעשות....
ד"ר אורן חסון
קשר עם בן זוג שלא רוצה מספיק. למה?
⌄
בת 24 יקרה,
השאלה שלך היא בהמשך לשאלה שעליה כבר עניתי פעמיים כאן:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3343527מצד אחד, אני מחזיר אותך לתשובותי שם, כי בעצם שום דבר לא השתנה. אבל עכשיו, מאחר שחלפו עוד שבועיים, אשאל אותך שאלה פשוטה: האם את באמת רוצה קשר עם מישהו שמוכן לצפצף עלייך, ואת לא מספיק מעניינת אותו, או מישהו שאינו רגיש מספיק עד כדי שיתעלם ממך כשקשה לך? כלומר, למה שתעשי את זה לעצמך? למה את צריכה בן זוג שכזה? למה אינך מעריכה את עצמך יותר?אחרי הכל, בן זוג ראוי הוא לא רק בן זוג "מוצלח", אלא גם בן זוג שרוצה אותך ויודע להתחשב בך ולדאוג לך.ואם תגידי שהוא יודע לעשות זאת, כי הוא כן עשה זאת בעבר, אז אם כך הוא רק שינה את דעתו באשר לרצונו בקשר איתך. אחרי הכל, אם הוא היה מאד רוצה, הוא היה גם מאד דואג שמא תחשבי שהוא לא רוצה, ושתלכי למישהו אחר. במצב זה, ללא תקשורת איתו (כי את לא "רואה לנכון לחזק את התנהגותו"), את בטוח מאבדת אותו, כי אתם לא "מדברים" על זה, ועל הקשר ביניכם. יתכן שכך נוח לו – להעלים את הקשר מבלי להכנס לעימות, ולתת לו לדעוך. ואולי איבדת אותו גם אם כן תנסי תקשורת איתו. אני לא יכול לדעת. אם את רוצה לדעת בודאות, הדרך היחידה היא לדבר איתו. ללא ודאות (כלומר, אמירה מפורשת), עושה רושם שזה כך בכל זאת.קחי את כל האפשרויות האלה בחשבון (ובכלל זה גם קראי שוב את תשובותי הקודמות). קראי הכל שוב ושוב, נתחי את המצב, והחליטי מה נכון לך. וגם, קראי שוב בעיון את הפיסקה הראשונה במכתב זה.