קשר לא מחייב: שאלות שחשוב לשאול
אנונימית
ידידות, או שלא...?
⌄
ד"ר אורן חסון שלום רב! אני בת 24 וכרגע פנויה. אני נמצאת בקשר ידידותי עם גבר בן 42 כבר הרבה שנים, שתמיד חיזר אחריי אבל בגלל שלא הייתי פנויה הבהרתי לו שלא יקרה דבר בינינו ונשארנו בקשר טוב מאוד. לאחרונה הפסקתי קשר מחייב, היינו בקשר כמה שנים ומצאתי את עצמי נמשכת לגבר הזה. חשוב לציין שבגלל שלא היה לי טוב בקשר המחייב הקודם, ההימשכות החלה עוד קודם לפרידה, ככה שלא מדובר במצב של מישהו שפשוט ממלא לי את החסר. אני יודעת שקשר רציני לא יהיה פה ואני גפ לא רוצה. אבל טוב לי איתו מבחינה נפשית, אנחנו מאוד קרובים ומדברים על הכל. כמובן שמה שמונע ממני להתקרב אליו מבחינה פיסית הוא הפרש הגילאים. אני מאוד בוגרת לגילי ואין לי שום ספק שהוא רוכש אלי כבוד מאוד גדול. השאלה שלי היא האם, למרות הגיל, שווה לתת לזה צ'אנס (לא לקשר רציני) ולעשות את מה שעושה לי טוב על הלב או שזה יותר מדי? תודה!
ד"ר אורן חסון
בחירות מתוך הבנה
⌄
אנונימית יקרה,
אם זה לא לקשר רציני, את יכולה הרי לעשות את מה שאת רוצה. אלא שמשהו מפריע לך "לעשות לך טוב על הלב", ואני לא יודע אם זה מבנהו הפיזי הקשור אולי לגיל, או עצם הידיעה עצמה. האם את רואה בזה איזו שהיא פחיתות ערך שלך?חשוב שלא תזיקי לעצמך, גם אם את מכינה עצמך לקשר לא מחייב. את צריכה לדעת אם את יכולה שלא להתמסר רגשית. את צריכה לדעת אם תוכלי להתמודד עם פרידה כשתרצי. את צריכה לדעת אם תוכלי לשים גבולות לעצמך כשתביני שהגיע הזמן. ואת צריכה לדעת שאת מרגישה טוב עם עצמך ושלמה עם עצמך לאחר מעשה.זה נכון כך כמעט לכל סוג של יחסים, אני רק מדגיש את כל אלה, כי השאלה שלך הראתה לי שיש משהו שאת לא לגמרי חושפת, כלפי או כלפי עצמך.
אנונימית
בחירות מתוך הבנה
⌄
תודה על התגובה.מעטים בחיי יודעים עליו, ולמרות שאלו שיודעים תומכים (כל עוד כמובן אני לא אתאהב ואפגע בסופו של דבר), אין ספק שאני איפשהו מתביישת בזה, אולי מתביישת בו. המראה הפיזי לא מהווה בעיה, אבל אין ספק שרואים שהוא לא בן גילי.חשוב לציין שאני לא בחורה של סטוצים חסרי משמעות וחסרי רגש. לא הייתי מעולם, מעולם לא ניסיתי. אבל דווקא בגלל שהרעיון ללכת עם בחור שפגשתי לפני 5 דקות בפאב- לא רלוונטי לחלוטין, האפשרות ללכת איתו- איפשהו קוסמת.אין לי שום ספק שהפרידה השאירה בי חלל ריק מסוים. היום, אני כבר לא כואבת את הפרידה ממנו אלא את הפרידה ממערכת היחסים הארוכה. בכל זאת, לא פשוט להישאר לבד אחרי 4.5 שנים של ביחד. (וזו גם הייתה הסיבה שבגללה לא עזבתי מוקדם יותר) לכן, ברור לי שהמשיכה אליו היא אל משהו שישלים את החסר. לפחות לבינתיים- עד שיבוא ה"דבר האמיתי".
ד"ר אורן חסון
לא עמוק מדי
⌄
אנונימית יקרה,
כך חשבתי. קראי שוב את כל השאלות ששאלתי אותך, ועשי לפי מה שאת מבינה. בעיקר, בדקי שלא תשקעי בזה עמוק מדי.