קשר לא מחייב: מה עושים?

תאריך פנייה: 18.05.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לינה
צודקת או לא
18.05.2016 • 16:49

שלום
אני גרושה בת 38 עם שני ילדים, כחצי שנה הייתי בקשר נפלא עם גבר גרוש בן 44 וגם לו שני ילדים. עד עכשיו, בכל הקשרים שהייתי עם גברים אחרים, זה היה רק עיניין של סקס מצד הגברים, לכן זה לא נמשך הרבה זמן, כי קשה לי להיות בקשר מסוג זה, בגלל שאני נקשרת מאוד רגשית לגבר שאני שוכבת איתו ובטבעי, רוצה להמשיך ליחסים רציניים יותר. כמו שכבר ציינתי, לפני חצי שנה פגשתי גבר ונוצר בינינו קשר מאוד עמוק שמבוסס על אינטרסים משותפים, על חוש הומור וסקס טוב, והוא סיפר שהוא רוצה להקים משפחה, ועוד ילד ולחיות בעושר ואושר עם בת זוג היחידה. וחשבתי באמת, כי מצאתי את החלק השני שלי לפרק ב'. אחרי חצי שנה שלנו ביחד, אמרתי לו שהגיע הזמן שנתחיל להיפגש עם ילדים. הילדים שלנו הם באותו גיל (11 ו8). ופתאום הוא אמר לי כי הוא לא מוכן לעבור לשלב הזה, ובכלל לא בטוח מתי הוא ירצה לעבור לשב הזה, וטוב לו להיות לבד לפעמים. מצדו הוא רוצה להמשיך להיפגש איתי, אבל בלי בניית העתיד המשותף. אני מצדי נורא נעלבתי, ואמרתי לו שלא אוכל להיפגש ככה איתו בלי צחשבות על העתיד ושיתוף של הילדים. ומאז, אנחנו לא נפגשים.השאלה שלי: האם זה לגיטימי אחרי חצי שנה לבקש להפגיש בין הילדים, במיוחד כאשר הקשר בינינו היה נפלא? איך לעבור את האכזבה הגדולה שאני חשה כלפי עצמי (שהייתי תמימה מדי) ובכלל כלפי כל הגברים? איך לחזור להאמין לגברים?תודה

ד"ר אורן חסון
קשר שאינו מחייב
18.05.2016 • 21:20

לינה יקרה,
בודאי שזה לגיטימי. השאלה היא מה מספרים להם. אם הילדים בונים ציפיות של חיים משותפים, כי זה מה שנאמר להם, וזה לא עתיד באמת לקרות, אז זה לא טוב ולא נכון. אם הם נפגשים עם ילדים של מישהו אחר המוצג כ"ידיד של המשפחה" מבלי לראות סממנים רומנטיים בינך לבינו, זה יותר קל, כי הציפיות שונות.אלא שהקושי העיקרי שלך הוא שבן זוגך אינו רואה איתך עתיד משותף. זו עיקר האכזבה שלך. הילדים היה בשבילו סיבה, אולי הכרחית, להיות ברור. עד אז, היה יכול לחשוב שאינו רוצה עתיד משותף איתך (ואולי הגיע למסקנה הזו רק לאחרונה), ומבלי לומר לך. כשרצית להפגיש את הילדים, הוא היה צריך להיות מפורש בהחלטה שלו. והשאלה לכן היא לא הילדים, אלא האם את מוכנה ורוצה לשמור איתי על קשר זוגי ועל יחסים שאינם מחייבים לעתיד. הפגיעה שלך היא קשה, כי לא ראית את זה כך, וחשבת שהיחסים שלכם מתקדמים למקום טוב יותר. ועצוב, באמת, כאשר זה לא קורה.אני לא בטוח שהוא סגר את כל הדלתות. אבל אין ספק שזו אמירה שונה לגמרי ממה שאמר לך בתחילת הקשר, שהוא רוצה להקים משפחה ועוד ילד. ואין ספק שאת שואלת את עצמך - מה קרה בדרך? למה הוא שינה את דעתו? - והתשובה שאת נותנת לעצמך לשאלה הזו, גורמת לך לפגיעה. האם התשובה הזו נכונה? - על פניו זה אולי נראה כך, אבל זה לא בהכרח כך. זה משהו שאולי כדאי לדבר איתו עליו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083