קשר לא מחייב - מה עושים?
מבולבלת
חיזור למרות הפרידה
⌄
אני בת 27 ,הכרתי בחור לפני כחודשיים בן 34 וגיליתי שיש לו ילד הוא מעולם לא התחתן.הוא פוגש את הילד אחת לשבועיים בסופי שבוע.באותם סופי שבוע הוא אינו מתקשר,אנו לא מתראים, כלומר מתנתק לחלוטין (אולי רק הודעה אחת) .ביתר הימים הוא מתנהג כבן זוג אידאלי(מתקשר, מחזר ,נפגשים). הערתי לו מספר פעמים לגבי נושא זה שאכן מפריע לי.שנינו ציינו כי יש לנו ספקות לגבי עתיד הקשר.הוא החליט לסיים את הקשר מסיבה שזה לא זה ואף טוען שזה לא בגלל הילד.אך הבחור ממשיך ליזום פגישות ושיחות.אני נמצאת בהתלבטות מאחר ועברתי לא מעט קשרים ,ואיתו אני מוצאת הרבה מן המשותף. ולכן קשה לי ליזום את סיום הקשר. קשה לי להבין מה עובר לו בראש מצד אחד הוא מחזר בהתנהגות ומצד שני לא מבקש לחזור לקשר זוגי .האם עלי לנסות להילחם על הקשר(יש לציין כי נלחמתי עד כה מאחר והיה לי קשה לקבל את העובדה שיש לו ילד,במרוצת הזמן חל שינוי תפיסתי ואף החל שלב שבו התחלתי להשלים ולקבל את ילדו, ואף שיתפתי אותו בכך) או לוותר ? ומדוע לדעתך הוא ממשיך לחזר כאשר טען בפניי שזה לא זה? תודה רבה
ד"ר אורן חסון
להמשיך קשר, ובאופן לא מחייב?
⌄
מבולבלת יקרה,
חודשיים זה מוקדם מכדי לדרוש ממנו הכרות ושיתוף עם ההורות שלו. סביר שהוא מגן על הילד שלו מפני קשרים אחרים, עד שלא יהיה בטוח בקשר, ובטוח בכך שהקשר יימשך בהמשך, ובטוח בך שתאהבי את הילד בכל תנאי, כי הוא הילד שלו. זה לא קל. אם את דורשת ממנו להיפגש עכשיו איתו ועם הילד, לא פלא שהוא דוחה אותך. אם רק עכשיו את מקבלת את העובדה שיש לו ילד, לא פלא שהוא דחה אותך בעבר.אני לא בטוח אם הילד היה סיבה לעצירת הקשר איתך או לא. נתת לו בעבר איתותים לא טובים באשר לילד, כך שאולי זה רק זה, גם אם הוא אומר אחרת (אני אומר זאת כי הוא עדיין בקשר איתך). אבל יכול להיות שהוא אומר לך עכשיו שאם את רוצה להיות איתו בקשר לא מחייב, אז ברוכה הבאה, כי קשר לא מחייב איתך דווקא כן מתאים לו, ושזה אכן כל האמת. אלא שלך, רק בגלל הרצון החזק שלך להיות איתו, קשה לקבל את זה כאמת לאמיתה.