משיכה לבן זוג: מה לעשות?
אלכס (שם בדוי)
ידידות מופלאה/אהבה אמיתית?
⌄
אשמח לקבל חוות דעת ניטרלית לחלוטין!!לד"ר אורון חסון שלום!יש לי חבר כבר שנה וחצי.הוא בחור מדהים! הוא חכם, רגיש, מבין, מתחשב, מצחיק, אוהב, חם ומפנק..מהרגע הראשון שהכרתי אותו חשבתי כך אבל יש רק בעיה אחת!!!- אני לא בטוחה שאני נמשכת אליו ואני חוששת שזה מונע ממני מלהתאהב בו לחלוטין..אני אמנם מודעת לכך שהוא נראה טוב מאוד וכן, יש לו בטחון עצמי ואני אוהבת את זה מאוד וזה כן עושה לי את זה בו אבל בכל זאת זה לא מספיק לי..בקשר להתאהבות בו, אני מאוד מתגעגעת אליו כשאני לא איתו ולפעמים אני אפילו בוכה מגעגועים אליו (מסיבות מורכבות לפעמים אנחנו נפגשים רק לסוף שבוע לאחר שלא נפגשנו שבוע או יותר..) מה שלא קרה לי בעבר מעולם, אני מאוד אוהבת להיות איתו, לשתף אותו, להקשיב לו, וסתם לפנק אותו..אני חייבת לציין שאולי זה ישמע לך כאילו הוא לא היה מספיק "מאתגר" בשבילי אבל הוא דווקא כן , הוא כן עומד על שלו וזה דבר שמאוד חשוב לי כי אם זה לא היה כך, אז היה לי ברור למה אני לא מצליחה להמשך אליו לחלוטין..מקווה שתוכל להבין אותי ולהסביר לי..ותודה מראש.
ד"ר אורן חסון
מבלי לצפות ליותר...
⌄
אלכס יקרה,
אני לא יכול לתת לך חוות דעת נייטרלית, כי אני לא מכיר אתכם, לא באופן נייטרלי ולא באופן לא נייטרלי. אני רק יכול לשקף לך מה את כותבת. שזה לא נייטרלי.יש לך בן זוג שאת אוהבת, ואפילו מאד, אבל את לא נמשכת אליו מספיק. זו העובדה. זה מה שסיפרת לי. הסיבה? לא יודע. יכולות להיות סיבות שונות. האם תימשכי אליו יותר? לא יודע. אולי לא. שנה וחצי זה הרבה זמן, ובדרך כלל די והותר כדי להימשך לבן זוג.את רוצה לדעת אם הוא יתאים לך כ"אחד". אותו בן זוג שתוכלי להגיע איתו לרמה הגבוהה יותר של זוגיות – נישואים והורות. זו החלטה שלך. קחי בחשבון שמה שיש זה מה שיש, ושלא יהיה לך יותר. אל תצפי ליותר. אם את חושבת שתוכלי להסתפק בזה, עם ההרבה טוב שהוא ועם משיכה שהיא ככה ככה, אין בעיה. ההחלטה היא שלך אם את יכולה.רק תוספת קטנה אחת: לפעמים מחשבות אובססיביות מטרידות אותנו, ויכולות למנוע מאיתנו להתמסר לבן או לבת זוג. אני לא יודע אם נפלת בשבי מחשבות מטרידות, או לא. זה דבר שתוכלי לדעת טוב יותר רק בטיפול נפשי. החליטי את לאן את רוצה לקחת את הזוגיות שלך, או אם את צריכה עזרה מקצועית ביעוץ, לפני החלטה.