קשר לא מחייב: מה לעשות?

תאריך פנייה: 27.04.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נערה מבולבלת
קשר יוצא דופן ומבלבל ...
27.04.2010 • 20:22

שלום ,
אני בת 17 וחצי ויש לי בעיה חמורה מאוד .לא מזמן הכרתי מישהו , התחלנו להיפגש ומהפגישה הראשונה שכבנו , ובוא נגיד שזה היה ביוזמתי .במהלך הסקס אמרתי לו שאני מפחדת להתאהב בו , והוא אמר לי שהוא מקווה שאני לא מפתחת כלפיו יותר מידי ציפיות כי הוא לא בנוי לקשר מחייב כרגע .לאט לאט התחלנו להיפגש המון והפגישות שלנו לא היו רק למטרות של סקס - אומנם נפגשנו עד היום רק בבית שלו ( ואנחנו חודשיים בקשר) , אבל אנחנו עושים דברים מעבר , מדברים כל יום בטלפון,במחשב,מדברים שאנחנו אצלו,יושבים ביחד,ממש כמו חברים.גם היה מקרה לפני כמה זמן שבסקס שלנו פלטתי דברים בוא נגיד לא כל כך נעימים , והוא התעצבן מזה וסירב לדבר איתי לכמה זמן , ממש רב איתי על זה .כבר כמה זמן שאני מנסה לדבר איתו על כך שהוא לא רוצה מחויבות ולמה לא אם הוא אומר שהוא מרגיש דברים והכל.הספקתי להכיר אותו , והבנתי שבחיים לא הייתה לו חברה ולא אף אחת רצינית ושהוא מפחד ממחויבות , או לפחות ככה הוא אומר .עדיין למרות שהוא לא רוצה מחויבות הוא עושה לי כל הזמן סצנות קנאה ומתנהג אלי כמו חברה.לפני כמה זמן התחלתי לראות שיחות שלו שהוא מגיב לבנות בכל מיני אתרים שלו ובאייסיקיו שלו . הוא רושם להם שהוא רוצה שהם ייפגשו, ורבתי איתו כמה פעמים על זה והוא אומר לי כל פעם שזה סתם והוא כותב להן משיעמום ולא באמת מתכוון להיפגש איתן.כבר כמה פעמים שניסיתי לנתק את הקשר איתו בתירוץץ שהקשר הזה לא מתאים לי ושאני מתחילה להרגיש אליו יותרדברים.אני כבר לא יודעת מה לחשוב, אם הוא מרגיש דברים אליי אז למה הוא לא רוצה מחויבות?האם הוא סתםם משחק בי?ולמה הוא אף פעם לא יוצא איתי למקומות אלא רק לבית שלו ?איך אני אמורה להתנהג אליו.?יואו אני מתחרפנת אוודה אם תעזרו לי..\:

ד"ר אורן חסון
מבלבל, כי הציפיות שלך היו שונות...
28.04.2010 • 11:53

נערה יקרה,
כפי שאמרת: הוא אמר לך שהוא לא בנוי לקשר מחייב, ואת רואה שהוא עומד במילה שלו. את אמנם מקבלת ממנו מסרים כפולים, כי הוא קנאי, אבל את רואה גם שהוא שומר לו אופציות פתוחות. אני מניח שאת שואלת אם הוא באמת כזה, ואם יש סיכוי שהוא ישתנה. אני חושש שאת צריכה לקחת בחשבון את הגרוע יותר, כלומר, שזה מה שהוא, ולכן שכל עוד לא יהיה מוכן להצהיר אחרת, כלומר, שהוא רוצה איתך זוגיות בלעדית, זה המצב. הסיקי בעקבות כך את המסקנות המתאימות לך, למרות הכאב. כי גם אם זה היה טוב לך לזמן מה, נדמה לי שלא קשר כזה את מחפשת. ונדמה לי שמלכתחילה קיווית שהקשר הזה יתפתח אחרת, למרות מה שאמר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נערה מבולבלת
מבלבל, כי הציפיות שלך היו שונות...
28.04.2010 • 16:57

אז מה אני אמורה לעשות עכשיו ? פשוט לזרום עם זה ?לא להראות לו שאני מקנאה מכל השיחות שלו עם הבנות ?כי נראה לי שאני יותר מידי מראה קנאה והוא בכלל לא חייב לי כלום ...אני כבר לא יודעת איך להתנהג \:

ד"ר אורן חסון
יחסים שאינם סימטריים. את רוצה יותר.
02.05.2010 • 00:41

נערה יקרה,
אם את רוצה להמשיך ולהקריב את עצמך, ואת זמנך, לגבר שאינו מוכן להתחייב לך. הישארי איתו. אם את רוצה להמשיך ולהיפגע מיחסים שאינם סימטריים, כי את רוצה אותו יותר משהוא רוצה בך, הישארי איתו. ואם כבר את נשארת איתו, את יכולה להקריב את עצמך ואת האושר שלך והערכה העצמית שלך עוד יותר, ולתת לו לעשות מה שהוא רוצה עם מי שהוא רוצה.או, לחילופין, לקרוא טוב יותר את מה שכתבתי לך. העובדה היא שהסקת את המסקנה ההפוכה בדיוק ממה שכתבתי.אני לא יודע אם את מקנאה מדי. אולי. בעיקר כי הוא לא מחוייב לך והוא אומר לך את זה. אם את לא יכולה לשפר את הקשר הזה, והוא גורם לך לתחושות קשות של השפלה, קינאה והערכה עצמית נמוכה, אז למה את שם?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083