מחשבות טורדניות בזוגיות: איך לעצור אותן

תאריך פנייה: 27.04.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
משהי מתוסבכת
ערעור לגביי אהבה שבא משום מקום
27.04.2010 • 17:33

שלום,
אני בת 18 ואני נמצאת בקשר בן שמונה חודשים. הכרתי את הבחור לפניי כשמונה וחצי חודשים, לפניי כן לא ידעתי על קיומו. ישר נדלקתי עליו, משם זה רק הלך והתפתח לאהבה. לפניי כחודש וחצי בערך עליתי על האוטובוס בזמן שראיתי אותו מבעד לחלון ועלתה במחשבתי מחשבה, האם אני באמת מאוהבת בו? הוא הבנאדם הכי מדהים שהכרתי בכל חיי והוא לא עשה כלום על מנת לעלות בי מחשבה כזו, היא עלתה לי משום מקום. מאז, הערעור הזה דופק לי את השכל ואת המצב הרגשי שלי, אני נקרעת בן כן מאוהבת ללא מאוהבת. מצד אחד הרגש מאוהב, אני נמסה בזרועותיו ונהנת ממנו, מרגישה שמצאתי את החצי השני שלי בעולם הזה, אך מצד שני המוח שלי מתנגד לרגש ומתנגד להאמין שאני מאוהבת, בכל פעם שאני מביטה לעיניו אני מבינה כמה אני מאוהבת בו אבל לאחר שניות ספורות המוח שלי שואל את עצמו "החיוך הזה אמיתי או מזויף?" עצם העובדה שאני שואלת את עצמי שאלה כזו מכניסה אותי לחרדה ואני לא יכולה להביט בעיניו יותר, ובכל פעם שאומר לי שאני האהבה של החיים שלו, כואב לי הלב מהעובדה שהוא אומר לי את זה בלב שלם ואני לא יכולה..כי המחשבות, לא מרפות מהתנגדות כלפיי הרגש. אני לא יודעת איך להעביר את המצב הזה, אני חייבת עזרה...בבקשה.

ד"ר אורן חסון
לעצור את המחשבות בתחילתן
28.04.2010 • 11:47

מישהי יקרה,
יש כנראה משהו "מתוסבך", לכאורה, במה שאת אומרת. בשפה מקצועית יותר הייתי אומר לך שמאחר שאין לך סיבה ממשית שלא לרצות אותו, נקלעת לשלשלת של מחשבה טורדנית-כפייתית, שנתקעת בה ואת לא מצליחהלהשתחרר ממנה. המחשבה עצמה, נורמלי שהיא תעלה מדי פעם, כי כך אנחנו בודקים את עצמנו. אבל אם היא שגויה, אנחנו בדרך כלל מניחים לה, ואת לא מצליחה לעשות זאת. כך שההרגשה שלך נכונה: חלק מהמוח שלך, הרגשי והשכלתני, מתמסר לאהבה שלך ואליו, וחלק אחר, חרדתי יותר, נדלק באורות אזהרה, ומאיים לסגור את המתג לחלקים האחרים.שחררי את עצמך. תכנני לעצמך פעולות מנע: בכל פעם שהמחשבה הזו מגיעה, הכיני את עצמך מראש לשנות פאזה. לחשוב על משהו אחר, לעשות משהו שיעסיק אותך (ואם את עם בן הזוג שלך – לשנות משהו במה שאתם עושים, שיעסיק אותך יותר). אם תלמדי את עצמך לעצור את התחושות הללו בתחילתן, יהיה לך קל יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מישהי מתוסבכת
לעצור את המחשבות בתחילתן
06.05.2010 • 12:00

האמת שפתרתי את הבעיה שלי לפניי שזכיתי לקרוא את תגובתך ועכשיו שקראתי אותה..זה בהחלט מה שעבר עליי! תודה מכל הלב על העזרה! (: