קשר לא מחייב: מה לעשות?
אלמוננית
אני חייבת ייעוץ דחוף..בבקשה
⌄
שלום,
אני בת 21 ויש לי חבר בן גילי ואנחנו יוצאים כבר שנה.יצאה לנו שיחה מאוד רצינית על הרבה דברים, ובין היתר עלו הדברים האלו, הוא אומר שלפי דעתו להיפגש עם מישהו אחר אם זה אני או הוא זה מבחינתו בסדר והוא לא רואה בזה שום דבר לא בסדר זה מותר להיפגש עם אנשים אחרים מהאינטרנט או כאלו רק לדבר . אני שואלת מה ההבדל בין זה לבגידה? אני חושבת שלתת טלפון לגבר אחר ולהיפגש עם גבר אחר גם אם לא מתבצע מגע פיזי אני מאמינה שזו בגידה. אולי הדרך חשיבה שלי לא נכונה ואני ממש רוצה שיעזרו לי.. אני לא רוצה שיום יבוא והוא יגיד לי אני נפגש עם מישהי שאני מדבר באינטרנט ואז מה...? בבקשה עזרו לי...
ד"ר אורן חסון
לא מוכן להכנס איתך לקשר מחייב
⌄
אלמונית יקרה,
הוא אומר לך בגלוי שהוא רוצה לשמור לעצמו אופציות אחרות, והוא רוצה את זה עד כדי כך שהוא מוכן אפילו לאפשר לך ליצור קשר עם גברים אחרים. המסקנה היא פשוטה: הוא לא רוצה להיות איתך בקשר מחייב. עשי עם זה מה שמתאים לך.
אלמוננית
אני חייבת ייעוץ דחוף..בבקשה
⌄
שלום,
קראתי את התגובה שלך. אני לא חושבת שהוא לא רוצה להיות איתי בקשר מחייב הרי אם הוא לא היה רוצה לא לא היה איתי שנה. . .אני יודעת שהוא אוהב אותי והוא אמיתי איתי פשוט אני רוצה לדעת אם זה נורמלי התגובה שלו.......
ד"ר אורן חסון
קשר מחייב. ומה באשר לקשרים נוספים?
⌄
אלמונית יקרה,
התגובה שלו נורמלית לגמרי, אבל עבור מי שרוצה לשמור לעצמו את האפשרות לפתח גם קשרים אחרים. מי שרוצה להיות בקשר בלעדי עם מישהי, לא ירגיש צורך להשאיר לעצמו אופציות פתוחות. ולכן, אולי את צריכה להגדיר לעצמך מחדש מהו "קשר מחייב".
אלמוננית
מהו קשר מחייב?
⌄
ומהו קשר מחייב?קשר מחייב הוא לא להיות רק עם הבן זוג? אני לא ואמרת לא לדבר עם אחרים אבל לי לא נראה שלהפגש עם אנשים אחרים זה נורמלי.אולי אני לא מבינה כל כך מהו קשר מחייב, אתה תוכל אולי להסביר לי בבקשה?
ד"ר אורן חסון
אולי הבנתי אותך לא נכון
⌄
אולי לא הבנתי אותך נכון,חשבתי שאת מדברת על יצירת קשרים עם בני המין השני, דרך האינטרנט. זה לא עושה רושם של חיפוש אחר ידידי נפש, שאז זה היה בנים ובנות, ואולי גם לא דרך האינטרנט. זה עושה רושם של חיפוש אחר יצירת קשרים חדשים, תוך העמדת פנים של כאילו שזה רק לפגוש סתם אנשים נוספים לשיחות רעים, דבר שהוא כמובן לגיטימי.אבל אולי אני טועה. אבל אם זה כך, למה חשבת שזו בגידה?
אלמוננית
אני מתכוונת לזה
⌄
הכוונה שלי היא אם הוא מדבר הרבה זמן עם מישהי באינטרנט ואז נפגש איתה הוא רואה את זה כדבר לא רע. או אם הוא יושב ומדבר עם בנות במצלמת אינטרנט. בשיבלי זה כמו לפגוש מישהי. אני לא חושבת שזה בסדר. . . אבל אני לא ממש מבינה בזה לכן אני תייעצת איתך...
ד"ר אורן חסון
קושי לקבל את התשובות שלי
⌄
אלמונית יקרה,
העניין הוא שעניתי לך, והיה לך קשה לקבל את מה שכתבתי. השאלה היא, לכן, לא אם את שואלת אותי שאלה או לא, אלא עד כמה את מוכנה, נפשית, לקבל את התשובה. קראי את שתי התשובות הראשונות שלי אליך שוב ושוב, עד שתהיי מוכנה גם לקבל אותן.
אלמוננית
תודה
⌄
תודה רבה. . .