התאהבות מוקדמת בקשר: מה לעשות?
שימרית
פירוש הדברים
⌄
אני בתחילת קשר עם בחור ממש בהתחלה רוב הזמן דיבורים בטלפון ויצאנו רק פעם אחת או שתיים עכשיו מה זה אומר ? שמראש בחור אומר שהוא לא מתאהב מהר ואין לו רגשות ושהוא פשוט יכול להיות איתי הכול טוב ויפה ואז לקום וללכת...ואז הוא אמר שעליי לחשוב אם זה טוב לי משום שהוא לא רוצה לפגוע בצד השני...משום שהוא היה עם מישהי חודש ואז עזב.....האם ניתן לבסס קשר רציני על בסיס דבריו?מדוע היה עליו להבהיר עימי את כל הדברים הללו?.
ד"ר אורן חסון
מוקדם לפירוש
⌄
שימרית יקרה,
זה אומר שאת בתחילת קשר. נקודה. אם את מצפה שלאחר פגישה או שתיים הוא כבר יהיה מאוהב, אז למרות שאת אולי רוצה שזה יהיה המצב עם כל בחור שאת יוצאת איתו, הרי זה קצת לא מציאותי. הוא יכול להידלק עלייך ולחזר אחרייך, אבל אם הוא יגיד לך מהתחלה שהוא מאוהב בך עד כלות, הרי שהוא לא מחובר לעצמו ולא מבין את ההבדל בין התלהבות ראשונית לאהבה, או שהוא מנסה לעשות עלייך רושם כדי להצליח איתך. אם הוא הרגיש שהוא צריך להבהיר לך את זה שהוא מתאהב לאט, הרי זה או משום שאת משדרת ציפיות להתאהבות מהירה, והוא מצנן אותך ובצדק, או כדי שלא תבואי אליו בטענות, אם הוא יחליט לעזוב לאחר זמן מה, ושכל מה שהוא רוצה זה קשר לא מחייב. על סמך מה שכתבת כאן, אני לא יודע איזו משתי האפשרויות הללו נכונה. אני גם לא חושב שאת יודעת, ואת מכירה את מה שהיה ביניכם קצת יותר טוב.לכן, אם הוא מוצא חן בעינייך, אולי כדאי שתתני לו את הצ''אנס שהאפשרות הנכונה היא הנכונה, ותראי מה קורה. נדמה לי ששניכם עדיין ללא נסיון רב של קשרים, וכך לומדים.