קשר לא מחייב: מה זה אומר?

תאריך פנייה: 04.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירב
זוגיות
04.09.2012 • 13:30

לד"ר אורן חסון צהריים טוביםקודם כל רציתי להגיד תודה על תשובתך לגבי הקשר הלא ברור שיש לי שאמרתי לי לפתוח בשיחה כנה עם הבחור.דיברתי איתו היום הוא בהתחלה אמר שהוא רוצה קשר לא מחייב קודם כל כי יש לו בעיות כלכליות בעיות בריאות ועוד.ובכל זאת יש לי ילדים קטנים שצריך לטפל בהם.אמרתי לו ששום דבר לא השתנה מאז שהתחיל איתי את הקשר אותם בעיות שלו נשארו הוא ידע שיש לי ילדים הוא ידע שאין לו כסף והוא ידע שיש לו בעיות בריאות ובכל זאת הוא התחיל את הקשר אז מה בדיוק הוא רוצה אז הוא אמר שבאמת אני חשובה לו וניתן לדברים ליזרום ניראה לי שהוא מפחד ממשהו הוא אומר שזה האגו שלו הוא אמר שאפילו רצה להזמין אותי ואת הילדים לארוחת צהריים ואין לו אפשרות אמרתי לו שזה לא מפריע לי שאני לא דורשת כלום הזמנתי אותו לארוחת צהריים והוא סירב.שאלתי היא מה הוא קשר לא מחייב? כי אני באמת אוהבת אותו ולא יודעת איך להגיב לעניין האם כדאי לשאול אותו למה הכוונה קשר לא מחייב או שאתה יודע מה הכוונה אני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה פעם אחת אני אומרת לעצמי ניזרום ופעם אחת אני כל כך רוצה אותו שאני לא יודעת מה לעשות עם זה?האם כדאי להגדיר איתו מה זה קשר לא מחייב?תציע לי בבקשה

ד"ר אורן חסון
מה זה אומר "קשר לא מחייב"?
07.09.2012 • 17:03

מירב,קשר לא מחייב הוא בדרך כלל קשר שבו כל צד יכול לקיים קשרים זוגיים ומיניים גם עם פרטנרים אחרים. במקרה שלך, אולי הוא מתכוון גם ספציפית לכך שהוא לא רוצה לחייב את עצמו ליצור קשר או לחיים את עצמו לתמוך בכל אופן שהוא בילדים שלך. כלומר, קשר איתך, מיני קבוע, מיני זמני, ידידותי או אחר, שלא מערב את הילדים. אני חושב שכדאי שתבדקי איתו מהי מחוייבות בעיניו, ולא רק למה הוא זכאי ורשאי לעשות כראות עיניו, אלא גם למה את זכאית ורשאית לנהוג כראות עינייך. יכול להיות שאת חוששת לשאול כי את חוששת מהתשובה שלו, אבל נדמה לי שדי ברור שמתישהו זה יעלה. אם לא היום אז בתוך כמה חודשים. כך שזו החלטה שלך אם להתעלם מתמרור האזהרה הזה, או שלא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083