קשר לא מחייב - מה הסיבות?
מירב
זוגיות
⌄
לד"ר אורן חסון שלוםקודם כל אני רוצה להגיד לך ממש תודה על כל תשובתיך לשאלותיי לגבי הקשר שלי עם גבר מבוגר.לגבי קשר לא מחייב שענית לי הוא אמר שזה קשר שאנחנו ניזרום איתו ונראה בהמשך לאן הוא יוביל.ביום שישי הוא בא אליי לארוחת ערב והיה מאוד נחמד.היום בערב הייתי אצלו ואחרי שהיינו ביחד הוא אמר שהשבוע הוא בהפסקה מעבודה והוא רוצה לבקר אצל חברים ומשפחה ואמר לי שלא אראה אותו כמעט השבוע.רציתי לדעת מה זה אומר לגביי שהוא לא רוצה להציג אותי בפני משפחתו וחבריו?עניתי לו בסדר אבל מאוד נפגעתי.כמו שאתה אומר אני רוצה להתעמת איתו אבל אני מפחדת שאפסיד אותו אבל אני חייבת כי כל פעם שאני איתו הוא פוגע בי בדרך מסויימת.ציפיתי שיגיד לי אני אקח אותך איתי אבל מה שהוא אמר שאלו אנשים שהיו איתו בשעת משבר והוא רוצה לבקר אותם לקראת החג.וגם את משפחתו .האם כדאי לי לדבר איתו מה הוא רוצה ממני ולמה הוא מתנהג אליי ככה?אודה לך על תשובתך
ד"ר אורן חסון
קשר לא מחייב
⌄
מירב יקרה,
אם את מתייחסת לשאלה של "קשר לא מחייב", למטה, אז הוא בסך הכל ממשיך באותו קו - של קשר לא מחייב. כלומר, כרגע לפחות, הוא לא רוצה ליצור מצב שבו הקשר שלכם מוצג פומבית בפני אחרים, או לפחות אחרים משמעותיים לו, כי אז הוא ייראה קשר מחייב. אבל גם אולי אלו הם אנשים שהוא רוצה לפנות את עצמו אליהם לחלוטין, מסיבותיו שלו. ואם את רוצה לדעת מהן "סיבותיו שלו", ועוד יותר מהן כוונותיו האמיתיות כלפייך, הוא היחיד שיכול לומר לך. אבל כשהציפיות שלך ממנו גבוהות, סביר להניח שלא תמיד תראי את הסימנים, כי יש סימנים שאולי את לא רוצה לראות, ויש שאלות שאולי את לא רוצה לשאול, כי את פוחדת להפסיד אותו. הקושי הוא שזה משאיר אותך בחוסר ודאות. יש סימנים לא מעטים לכך שהוא לא רוצה בך באופן שבו את רוצה שירצה אותך. את מקבלת את ההסבר שלו שזו לא את, אלא החשש שלו שהוא לא יוכל לתת לך את מה שהוא חושב שאת רוצה שהוא ייתן לך, גם אם את מכחישה זאת. על זה תצטרכו לדבר עוד, כדי שתביני אם זו הסיבה האמיתית לחששות שלו, או שהוא רק משתמש בה כתרוץ שנראה טוב.