דאגה לבן זוגתך: איך לגשת?
גבר
בת זוג עם בעיה ופרידה
⌄
שלום
אני בחור בן 26.5 וחברה שלי בת 31, ביחד בקשר כבר חודשיים.לאחרונה, אני מגלה אצלה סימני מצוקה בעקבות האקס שלה שרק לאחרונה הפסיק להטריד אותה לאחר שעשה זאת תקופה של כמה חודשים בטענה שהוא רוצה שהיא תחזור אליו ולמרות שהיא דוחה אותו, הוא שב לסורו.לאחר שקיבל צו הרחקה והמשטרה ביקרה אצלו מספר פעמים, לקח את כל הדברים שלו ממנה לפני כמה ימים והלך לדרכו (בתקווה שלא ישוב).אך כבר תקופה שאני שם לב שמשהו לא בסדר איתה והיא לא משתפת אותי.זה מתבטא אצלה בחוסר מנוחה, מחשבות מרובות, קושי להרדם, קושי בלבצע את המוטל עליה כמו ללכת לעבודה, ללכת לקניות וכו'.. בנוסף היא שותה אלכוהול כמעט על בסיס יומי ומעשנת נרגילה באופן קבוע כל יום.לפני מספר ימים היא שלחה לי sms ובו כתבה שהיא ממש שמחה להכיר אותי ותודה על התקופה המדהימה אבל כאן הקשר שלנו מסתיים מבחינתה..כשהתקשרתי לשאול אותה מה פשר ה sms היא אמרה שהיא בתקופה של דיכאון ושהיא לא רוצה להכניס אותי לזה והיא רוצה תקופה של שקט מבלי שיהיה לה שום בן זוג.מאז עברו כבר 3 ימים שלא דיברנו בכלל.יש לציין שהיה לה מצב רוח טוב (לפחות כך זה נשמע) באותה השיחה האחרונה ושזאת לא הפעם הראשונה שהיא שולחת לי smsים מהסוג הזה.עד לא מזמן לא הפסיקה לומר כמה שהיא שמחה שאני איתה ושהיא אוהבת אותי ורוצה שנבנה חיים משותפים.מה עליי לעשות? האם לשחרר אותה לנפשה (קשה לי כי אני אוהב אותה)?אוליי ליזום שיחה בעצמי ולשאול אותה שאלות בנוגע לקשר?תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
איזון לא פשוט
⌄
גבר יקר,
אתה יכול לראות שהחברה שלך נמצאת בלחצים לא פשוטים, גם מבפנים. הנסיון שלך מן העבר הראה לך שהיא עשוייה לשנות את דעתה. אבל אתה לא יכול לדעת במפורש אם זה מה שיקרה. אני חושב שמותר לך לטלפן ולומר שאתה דואג, ושאתה רוצה לדעת מה קורה איתה וגם להיפגש איתה. בהחלט יכול להיות שהיא תרגיש הקלה אם תראה לה שחשוב לך, ושהדרך אליך פתחוה, אלא שהגבול בין לחץ של להיות איתה ולכפות עליה את הקשר איתך לבין להראות שאתה שם בשבילה, יכול להיות מאד עדין.קשה יותר כאשר היא אינה משתפת אותך, ואת זה אני מבין. נסה, דרך אמפתיה ושיחה, ועם כבוד לפרטיות שלה (כן, שוב אותו איזון עדין ולא פשוט) ורצוי פנים אל פנים, לנסות להבין יותר.