נישואים: משבר ופרידה

תאריך פנייה: 09.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירלי
הנישואים שלנו מתפרקים
09.09.2012 • 14:15

הי אורן,אני ובעלי נשואים 8 שנים ויש לנו 3 ילדים בני 7, 4 וחצי שנה. הנשואים שלנו לאורך כל התקופה היו טובים למרות שלא ממש היו לנו חיי מין, אני כל הזמן יחסתי את זה לעובדה שיש לנו ילדים קטנים. לא ממש הקדשנו זמן מיוחד לזוגיות שלנו ורק תיפקדנו מכוח האינהרציה, בעלי אף פעם לא הראה אהבה סתם ככה לא חיבק או נישק בלי שביקשתי ועוד פעם יחסתי את זה לבית שבו הוא גדל שלא מתאפיין ב"אהבת יתר". לפני 6 שנים היה לבעלי משבר והוא רצה לפרק את החבילה, דיברנו על הכל והחלטנו להמשיך והוא לאורך התקופה היה מרגיע אותי שהכל בסדר.לאחרונה עברנו לישוב הולדתי ובעלי לא מוצא בו נחת, מאוד קשה לו ולפני שבוע הוא הודיע לי שהוא רוצה לעזוב את הבית ולעבור לגור לבד, כמובן שהוא ימשיך לראות את הילדים וכל מה שצריך אבל לי המחשבה להפרד מאוד קשה והייתי רוצה לעשות מאמץ כדי שזה לא יקרה, בעלי לא ממש מאמין בטיפול זוגי ואומר שהוא לא מרגיש כלום יותר ושאין טעם וחבל על הכסף, אני לעומת זאת חושבת שלפחות בשביל הילדים שלנו צריך לנסות הכל לפני שמפרקים.אני אובדת עצות והאמת שגם אין לנו כסף להתחיל טיפול שאולי יציל את הנישואים האלה. הצילוווווווו....

ד"ר אורן חסון
שיחות
12.09.2012 • 17:33

שירלי יקרה,
את מספרת לי על רצונו להיפרד ממך, ויוצרת את הקשר בין זה לבין המיניות החסרה שלכם, ולחום החסר שלו. אני מבין, בין השורות, כי לא כתבת זאת במפורש, שהמיניות החסרה שלכם היתה מצידו, ולא מצידך, אלא שלא ייחסת לזה חשיבות, כי כל היתר תפקד כמו שצריך, וכך המשכתם עד היום. אלא שאני לא יודע אם זה סימפטום לבעיה שיש לו מולך, או לכך שמיניות וקירבה הם דברים שאינם חסרים לו באופן כללי, ולכן אם מה שקרה עכשיו הוא תוצאה של העדר קירבה ומשיכה אליך אישית, או משהו כללי יותר באישיות שלו, שיוצר לו בעיה עם זוגיות בכלל. כך או כך, אני מניח שחוסר שביעות הרצון שלו ממקום המגורים החדש, רק הוסיף עוד נדבך לחוסר שביעות הרצון הכולל שלו מהנישואים.האם זה פתיר? - אני לא יודע. הרבה תלוי במה שהוא מרגיש ובסיבות שבשלהן הוא מרגיש את זה. והעניין הוא שהוא כנראה שומר הכל בפנים, ולא אומר לך דבר מהמחשבות הפנימיות שלו, כך שגם את כנראה מבינה אותו מעט מאד. כנראה שלכן גם הוא קצת בלתי צפוי לך, ואחת לזמן מה (גם אם אחת להרבה זמן), אולי אפילו ללא התרעה מוקדמת, הוא מודיע שהוא רוצה להיפרד.אני לא יכול לדעת אם טיפול זוגי יוכל להועיל לכם, אבל הוא ללא ספק יעזור להציף את הדברים על פני השטח כך שתדעי יותר. יש סיכוי שזה באמת יועיל, אבל גם יש בזה סיכון שמה שתדעי לא יעשה לך טוב, ובמקביל - אולי גם לא יועיל, כי הוא כבר נחרץ מאד בדעתו. כך שההחלטה ללכת לטיפול זוגי היא ביניכם.אני מבין את הקושי, וגם את ההתלבטות וגם את הרצון החזק שלך למלחמה על זוגיות ויציבות זוגית ומשפחתית. אם אתם לא יכולים להרשות לעצמכם טיפול, אולי כדאי שתעשו זאת בעצמכם, דרך סידרה של שיחות לא מחייבות, של הבהרה, שאולי בסופה תוכלו להישאר חברים כך או כך (ובתנאי שאת יודעת להתמודד עם פגיעות בדרך, ואולי גם הוא). אבל זה בתנאי שאתם באמת מסוגלים לזה. אני מבין שלו שיחות כאלו יכולות להיות קשות לביצוע, כך שאני לא בטוח שהוא יילך עם זה. בכל מקרה, במידה שתרצו לעשות שיחות כאלו, תצטרכו למצוא להן את הזמן המיוחד להן, ולהקדיש את עצמכם להן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083