קשר לא יציב: מה עושים?
לינוי
בן זוג שמפחד?
⌄
שלום
אני בת 27 עוד מעט, היה לי מישהו בן 29 שמאוד רציתי, אנחנו מכירים המון שנים יחסית אבל לא היינו אף פעם באמת יחד- כבני זוג.אפשר לומר שהיו רגעים שכן היינו כמו זוג שכזה אבל לא רשמי, והיו הרבה ריבים והוא הבין לטענתו שאנחנו לא מתאימים למרות שאני מאוד רציתי לנסות ולהישאר בקשר שמה אולי בסוף נהיה יחד. אציין שהיה הרבה סקס איתו ומשיכה חזקה לאורך כל הזמן הזה ובכלל וגם מעבר לזה, לא רק זה.רק שיש בעיה אחת גדולה.לבחור הזה כנראה יש בעיה מה שהוא מעיד על עצמו ואני אפרט.לפני 4 חודשים(זה היה בסביבות חג ראש השנה) שמתי לב שזה מתחיל להיות קצת יותר רציני, שזה כרוך ביותר טלפונים מצידו, יותר רצון להיפגש וכך זה נמשך עד לפני חודש וחצי חודשיים. אני יצרתי קשר והחלטתי לדבר על זה.שאלתי אותו מה קורה איתנו ואני רוצה לדעת אם יש טעם לכל המשך הקשר. אני חושבת שזכותי לדעת איפה אני עומדת כשאני בת 27 עוד מעט.הבחור כנראה נרתע ממני ממש ופשוט אמר לי- שזה לא זה, (למרות כל מה שעברנו יחד!) ושאני צודקת שאני רוצה לדעת מה קורה, הוא הוסיף שאנחנו לא נסתדר בחיים, ושהוא גם לא רוצה. אני היתי בשוק ונפגעתי נורא כי זה קשר שהיה המון זמן אבל לא באמת דיברנו על זה ממש. וכאן זה פשוט הסתיים, הוא אמר לי להמשיך הלאה בחיים שלי ושאנחנו לא נחזור. לא רציתי לסיים זאת אבל לא הייתה לי ברירה אלא להמשיך בחיים שלי. והיה לי קשה.לפני שבוע, אני מקבלת טלפון מהבחור זה היה ביום ראשון! לא האמנתי שזה יקרה! כי הוא נשבע שלא יצור קשר ושאני אמשיך הלאה.(הוא הפר שבועה בכל מקרה)ואז הוא אמר.."את יודעת שיש לי בעיה וזה שאמרתי לך שאני לא אתקשר יותר זה לא אומר כלום.. את יודעת שיש לי בעיות, אני לא יכול להיות במערכת יחסים עם אף בחורה למרות שאני רוצה. ואם כן זה יהיה איתך ואנחנו נתחתן, הוא הוסיף שהוא לא יכול להתנתק ממני ולכן הוא התקשר, ושקשה לו ושאם אני באמת לא רוצה כל קשר איתו הוא יבין ולא יתקשר יותר בחיים" זה היה הזוי בכלל כי הוא גם ככה לא רצה אותי.ואז הוא ממש רצה שניפגש אני לקחתי את זה יותר לכייון של אולי הוא רוצה ממני רק סקס וסירבתי. האמת שזה לא פעם 1 שהוא מדבר ככה אני חושבת שהוא עושה זאת על מנת להשכיב אותי אבל אני לא בטוחה כי כל פעם שאני רבה איתו על זה הוא אומר שזה לא מה שהוא מחפש. אני לא תמיד מבינה אותו.. לפעמים הוא רציני ולפעמים הוא לא.. מה זה אומר? שהוא לא באמת רצינישהוא זאת בשביל סקס ואז בורח? אבל תמיד חוזר שוב..לבסוף הסכמתי שניפגש ובחוץ במקום ציבורי.והבהרתי לו שלא יהיה שום דבר מעבר לפגישה וללדבר. הוא אמר שמקובל עליו! שהוא ידבר איתי ונקבע.הוא לא דיבר איתי ולא כלום.עבר שבוע שלם והוא שוב נעלם. זה לא מוזר? אני באמת לא מבינה את פשר ההתנהגות הזאת. אולי אתה יכול להסביר לי בבקשה?תודה וסליחה על אורך הטקסט.
ד"ר אורן חסון
כשהוא לא יציב מספיק
⌄
לינוי יקרה,
האמת היא שמשהו לא מסתדר לי במה שכתבת. כתבת שזה "קצת יותר רציני" כי "זה כרוך ביותר טלפונים מצידו ויותר רצון להיפגש", ואז יצרת קשר והחלטת "לדבר על זה". ואז שאלת "אם יש טעם להמשך הקשר", כאשר הוא זה שרצה את הקשר. ואז, "הבחור נרתע ממני ממש ופשוט אמר לי - שזה לא זה".ממש לא מסתדר לי. אם הוא זה שרצה להיפגש, מה הפריע לך אם גם זה מה שאת רצית? למה היית צריכה "לדבר על זה"? למה בכלל זה עלה אצלך כשאלה? ואם שאלת אותו, מדוע הוא זה שהפסיק?לפי ביטויים שונים והשפה שבה השתמשת במכתבך, את נשמעת לי ככזו שנוטה להקצין דברים, והוא, כאחד שלא בטוח בעצמו או במה שהוא רוצה. ביחד, השילוב כנראה שלא מסתדר לכם. האם הוא רוצה רק סקס? - לא יודע. יכול להיות שאם זה מה שאת מרגישה, אז אולי את צריכה לסמוך על התחושות הללו. אולי זה נכון ואולי בגלל זה לא חזר אליך. ואולי אלה רק החרדות שלך, שבגללן את נרתעת ממנו, ושבגללן את כותבת אלי, ואולי יש לו בעיות נפשיות אחרות. ואחרי הכל, את באמת זקוקה למישהו שיידע לומר לך שהוא רוצה אותך בשל האיכויות שלך, שהן לא רק סקס. האם זה הוא? - אני לא יכול לדעת. יתכן מאד שלא, ולו רק משום שאינו יציב מספיק. כתבת שהוא בן זוג שמפחד, ואני חושב שאולי כדאי לך לשאול את עצמך ממה את מפחדת, ולהודות בזה, וללמוד להתמודד עם הפחדים שלך.
לינוי
כשהוא לא יציב מספיק
⌄
תודה על המענה אך רציתי לענות לך על מה ששאלת-הוא זה שרצה להיפגש אבל עובדה שבסוף הוא לא יצר קשר.. מה זה אומר? שהוא כנראה לא באמת רצה. ורציתי לדבר איתו על זה כמו שאמרתי בגלל שזה כל הזמן "תקוע" איתו ולא זז.. מצד 1 לפעמים הוא מראה שהוא רוצה,כמו שאמרתי כרוך בטלפונים פגישות וכו' ומצד שני הוא נעלם לאחר מכן. בדיוק כמו עכשיו שהוא הציע להיפגש ואני כביכול חיכיתי שהוא התקשר והוא לא.כן רציתי שניפגש אבלהוא שוב נעלם.רציתי שנדבר התכוונתי לדבר על המצב הזה שלנו, של מה קורה מכאן והלאה? כמו שאמרתי אנחנו לא זוג ואני כן רוצה שנהיה אבל הוא לא ממש עוזר לי שזה יקרה אז לשם כך רשמתי שהוא מפחד כנראה ונרתע.ודרך אגב..נראה לי שהייתה אי הבנה קטנה.. כי באמת שאין לי פחדים.. אולי לא הבנת אותי נכון.. ההפך, אני מאוד הייתי רוצה שהוא יתפכח, ירצה, יתמודד ולא יברח. אני לא מבינה למה הוא מצד 1 חוזר ומצד שני בורח.. אני ממש לא מסכימה איתך שהפחדים הם שלי, כי הוא יודע טוב מאוד בעצמו כמה שאני מעוניינת בו ורוצה ולא מפחדת. אני פשוט לא מבינה. הוא זה שנעלם כל הזמן וזה אני לא מבינה.. אבל כמו שאתה אמרת לי כעת- יכול מאוד להיות שיש לו בעית נפשיות,כי פעם הוא ככה ופעם הוא ככה. הפכפך, לא יציב.כתבתי אליך כי רציתי להבין את המצב הזה, המשחק הזה או איך שנקרא לזה.. שלא מובן לי. אני בטוחה שזה בעיות שלו אבל צריך 2 לטנגו.. וכעת אני רואה שרק אני בריקוד הזה שלא מובן לי מה הולך בו.לא הבנתי למה רשמת שאני מפחדת . כן רציתי לקבל אותו אבל הוא סוג של משחק איתי, פעם נמצא שם פעם נעלם.. זה כנראה בעיות נפשיות כמו שאמרת.תודה על המענה שוב :)שבת שלום
ד"ר אורן חסון
כשהאינטואיציות אומרות את הדבר הנכון
⌄
לינוי יקרה,
את אומרת שלא הפחדים מניעים אותך, ויכול להיות שאת צודקת. אמרתי לך - יכול להיות בהחלט שאת צריכה ללכת עם האינטואיציות שלך שאומרות לך שכל מה שהוא רוצה זה סקס. והרי העובדה היא שכאשר הבהרת שאת רוצה להיפגש איתו דווקא בחוץ, במקום "נייטרלי", ללא אפשרות לסקס, הוא נרתע והחליט שלא להיפגש. אז אולי את צודקת. ואולי... וזה משהו לחשוב עליו, אולי הפחדים העקריים שלך הם אלו שמפריעים לך להמשיך הלאה, כאשר את מבינה שהוא לא מתאים לך כי הוא לא יציב ולא מעוניין מספיק. אולי כדאי לך להפסיק לפחד שלא תמצאי מישהו מוצלח כמוהו, ושחררי אותו והתחילי לחפש מישהי שהוא יותר יציב, יותר אחראי, וכזה שכאשר הוא רוצה, הוא גם יודע להראות זאת.