התלבטות בזוגיות: געגוע וכאב פרידה

תאריך פנייה: 03.12.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רמי
עצוב לי
03.12.2012 • 23:35

מה נשמע?אני בן 25, ומאז שהייתי בצבא, תמיד רציתי חברה שאני אתגאה בה, ושתהיה שם לצידי. אחרי שחזרתי מהטיול הכרתי מישהי והייתי איתה יחד שנה וחצי, ועוד כמה חודשים אחרי זה של און-אוף, מיד אחריה נכנסתי לזוגיות של 7 חודשים, ומיד אחרי לאחרת של חודשיים. הראשונה הייתה אהבה גדולה מאוד, שלקח לי המון זמן להתגבר עליה, הבחורה השנייה היתה מאוד נוחה לי ובגדול נפרדתי ממנה בכדי להיות עם הבחורה האחרונה. עם הבחורה האחרונה זה היה אהבה ממבט ראשון כזה, וממש רציתי אותה, אך לצערי האופי שלה לא היה פשוט וכנראה שלא התאמנו, ונפרדו דרכנו.עכשיו אני כבר 4 חודשים בלי זוגיות בכלל, במהלך כן ניסיתי לחזור לבחורה האחרונה, בתקווה שבניסיון השני נצליח יותר (הניסיון הראשון הייתה בתקופת מבחנים לחוצה לשנינו). היא מבחינתה אומרת שאנו לא מתאימים ורבנו המון בתקופה קצרה כ"כ, ושהיא לא מעוניינת לנסות שוב. שוב מאוד נדלקתי עליה ולעיתים אני מאשים את עצמי בכל מיני מקומות, למרות שהשתדלתי להיות מאוד מאוד בשליטה ולוותר המון לגחמות הלא פשוטות שהיו לה.מדוע הזוגיות כ"כ חסרה לי, אני כאילו מאוד מאוד רוצה מישהי, ובלבד אני רק מעלה סיבות מדוע לא הצליח עם האחרונה, ואיך הייתי מתנהג אחרת.הלוואי והיה לי כיף לבד כמו שהיה לי כיף עם הבחורה הראשונה, וכמו עם הבחורה האחרונה, יכול להיות שמבאס אותי גם שלשתיהן יש כבר מישהו ואני לבד?משום מה אני לא מאמין שזה חוסר בטחון, כי אני מאוד בטוח בעצמי, גם אין לי בעיה של אגו שכן אני לא לוקח קשה בכלל דחייה של בחורה, ואני כן מנסה.כמובן שאני מאוד שמח אם מישהי שאני רוצה נענית אליי.פשוט חסר לי מאוד כל מה שחברה נותנת.האם מה שאני אומר מוכר, והאם יש לך עצות שאולי יעזרו לי להנות לבדי ?

רמי
עצוב לי
03.12.2012 • 23:40

אציין שהייתי עם יחסית הרבה בחורות בחיי, גם בצבא ובגם בטיול, פשוט לא רציתי להתמסר לסתם מישהי אז, אבל כן קינאתי בחבריי שיש להם חברה שהם שלמים איתה.

ד"ר אורן חסון
כששניכם צריכים לרצות
06.12.2012 • 18:25

רמי יקר,
אני יכול להתחבר לכל הרצונות והשאיפות שלך, אבל אפשר גם להבין מדוע נפרדה דרכך מ"הבחורה האחרונה", ואפילו מדוע אתה רוצה לנסות בכל זאת. קורה שאתה פוגש במישהי מדהימה, שמושכת אותך מאד, שאינטליגנטית מאד, אבל שאתה מבין שחייך איתה יהיו דרמה אחת גדולה, והיא לא תתן לך את השלווה שהיית רוצה בזוגיות. נראה לי שזה מה שקרה לך איתה. לכן הגעגוע, ולכן ההתלבטות, אבל גם לכן הידיעה, שקשה לך, שזה לא יילך. והצער של הויתור על מישהי שבאמת תוכל להתגאות בה כלפי חוץ, מתנגש בהבנה שלך שלא תוכל להיות שלם איתה לאורך זמן, ואולי דווקא שהיא זו שלא תוכל להיות שלמה אתך לאורך זמן, כי תמיד יהיו התנגשויות ביניכם, וכי יהיה קשה מאד למצוא את השקט, השלווה והשקט הנפשי איתה - שלמען האמת הם חשובים יותר מהרבה דברים אחרים שאתה מרגיש שהיית רוצה. כך שלמרות המשיכה ולמרות ההרגשה שהיא בדיוק מה שהיית רוצה מכל בחינה אחרת, התנגשות האופי ביניכם אומרת לך משהו אחר, וכנראה שצריך להשלים עם זה ולהמשיך הלאה, עד כמה שזה קשה.לא שאין אפשרויות אחרות, כמו להגיע ליעוץ זוגי ולטפל בפערים, אבל שניכם צריכים לרצות את זה, ושניכם צריכים להאמין ביכולת שלכם להתמודד, ושניכם צריכים לרצות ליצור את השינוי בעצמכם, ואני לא בטוח ששניכם רוצים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רמי
כששניכם צריכים לרצות
06.12.2012 • 21:08

שמע, חייב להגיד שפגעת בול, מדהים."הבחורה האחרונה", היא הראשונה שגרמה לי להתגבר על האהבה הגדולה, והפרידה הכואבת מאוד וארוכה מאוד שחויותי מזוגתי הראשונה. וכ"כ לא רציתי לוותר עליה, ואכן וויתרתי המון עבורה, ממש ללכת על ביצים לפעמים, אבל נפרדתי ממנה בסופו של דבר כי היה חשוב לי היציבות הזאת שאתה מזכיר, שאותה היא לא נתנה לי.באמת תודה, ושיהיה סופ"ש נעים (: