קשר לא יציב: מה לעשות?
טליה
למה הוא השנה ככה איתי פתאום? :(
⌄
היינו בקשר שנתיים בהתחלה היינו ידידים ואז זה הדתנה הוא התחיל להגיד לי שיש לו רגשות דהוא רוצה אותי ונקש אליי וגם אני נהיה לי רגשות אילו אבל הוא פחד להיות בזוגיות פחד להיפגע וכל פעם היה מדנה את דעתו יום אחד הוא אומר לי כמה הוא אוהב אותי ושאני הדבר הכי טוב שקרה לו בחיים ושהוא מפחד שאני אעזוב ואחרי יום הוא יהיה אומר דעדיף שנהיה ידידים ואז הוא החליט שהוא באמת רוצה להיות בזוגיות איתי ואז היה מפריע לו שאני יותר מידיי מתערבת ואמר שלא נוח לו איתי והיה מתרחק ושוב פעם חוזר ומנסה ואז הוא החליט להיפרד אמר לי שהמשפחה שלו לא תקבל אותי שאנחנו שונים שקשה לו ואז הוא חזר לדבר איתי אמר לי שמה שהוא אנר לי בשביל להיפרד זה ניה תירוצים אבל שהוא לא יכול להתאהב ושהוא רוצה אותי אבל לא יכול להתחתן איתי בעתיד ווזה לא משהו אישי ואם הוא יתחתן עם זה לא יהיה מתוך אהבה זה רק בשביל לרצות את המשפחה שלו ושכאילו שהוא היה איתי הוא היה נזכר באקסית שלו לפעמים ושהוא עדיין אוהב אותה למרות שהוא היה מכחיש את זה לפעמים ולמרות שיש ימים שהוא מרגיש שלא אכפת לו ממנה ואין לו רגש אליה אבל יש ימים אחרים שכן ופעם הוא אומר שהוא רוצה שנהיה ידידים פעם הוא אומר שהוא לא רוצה שנהיה כלום הוא רב איתי ואז מתנצל ולפי מה שהבנתי יש לו בעיות כלכליות ויש לו חוב והוא היה ממש לחוץ וקשה לו הוא ביקש ממני בסוף עזרה עם כסף רצה שאני אקח הלוואה של 50,000 ושהוא ישלם לי כל חודש חלק כי הבנק שלו לא נותנים לו בגלל בעיות בחשבון שלו והוא גם אמר שכאילו הוא רוצה משהו שיקשור אותי אילו שהוא יהיה בטוח שאני אשאר איתו וזה משהו שיעזור לו ואז הוא אמר שזה לא באמת ככה הוא פשוט ממש צריך את הכסף וקשה לו ואז לא היה לי את האפשרות לעזור לו באותו רגע וגם תאמת הרגשתי שיכול להיות שהוא רוצה לנצל אותי ואז הוא ניתק איתי קשר לגמרי ואז חזר הוא כל פעם חוזר בסוף אבל שום דבר לא מובן הוא מתהג איתי ממש מוזר ומבלבל אותי,בהתחלה הוא היה הכי חמוד בעולם הוא היה מספר לי הכול היה אכפתי באמת היה מושלם כל פעם גם אם היינו רבים הוא היה רודף אחריי ומתחנן שאני אשאר איתו ושהוא לא יכול בלעדיי ועם הזמן הוא השתנה הוא התחיל להגיד דברים ממש פוגעים והוא ממש מבלבל אותי,מה נסגר איתו?
ד"ר אורן חסון
להיזהר ולהתרחק
⌄
טליה יקרה,
חבל מאד שלא כתבת את גילכם. זה יכול להיות משמעותי.אבל די לי לקרוא את "...אז הוא החליט שהוא באמת רוצה להיות בזוגיות איתי ואז היה מפריע לו שאני יותר מידיי מתערבת ואמר שלא נוח לו איתי והיה מתרחק ושוב פעם חוזר ומנסה ואז הוא החליט להיפרד אמר לי שהמשפחה שלו לא תקבל אותי שאנחנו שונים שקשה לו ואז הוא חזר לדבר איתי אמר לי שמה שהוא אנר לי בשביל להיפרד זה ניה תירוצים אבל שהוא לא יכול להתאהב ושהוא רוצה אותי אבל לא יכול להתחתן איתי בעתיד ווזה לא משהו אישי ואם הוא יתחתן עם זה לא יהיה מתוך אהבה זה רק בשביל לרצות את המשפחה שלו ושכאילו שהוא היה איתי הוא היה נזכר באקסית שלו לפעמים ושהוא עדיין אוהב אותה ", כדי לומר לך שהוא לא יציב, אם הוא רוצה אותך זה לפי חשק רגעי או צורך רגעי, ושאין לך מה לעשות בקשר הזה, כי הוא יהיה עם הרבה עליות אבל גם עם הרבה יותר מורדות, ושזו לא זוגיות לבנות איתה חיים ביחד.הוא מעביר לך מסרים כפולים ותנודות חזקות מדי בביטוי של הצרכים שלו, ואמירות בוטות מדי שמסבירות למה הוא לא יוכל לחיות או להתחתן איתך. כך שמה שהוא לא יגיד לך באופן חיובי, תמיד יוכל לומר לך שהוא כבר אמר לך שזה לא יילך, ושבכלל מה את רוצה ממנו. לכאורה הוא לא הסתיר ממך כלום. כך שגם אם נוח לפעמים להתפתות לאמירות הטובות שלו, זה לא יישאר שם לאורך זמן, וחבל על הזמן שלך.ואם בנוסף לכל אלה עוד נוספת גם הבקשה שלו ממך לקחת הלוואה של 50,000 ש"ח למענו, אגיד לך באופן הרבה יותר ברור שזה קשר מסוכן, ושאת צריכה להתרחק ממנו. הוא הרי לא יכול להתחייב אלייך לקשר, האם הוא יוכל להתחייב להחזיר לך את הכסף? על סמך הבטחה?למרות הזכרונות של הרגעים הטובים, לצערי, אני מחוייב לומר לך להיזהר ולהתרחק.
טליה
להיזהר ולהתרחק
⌄
הוא בן 22 ואני בת 25
הוא באמת היה מאוד קשור אליי היה מדבר איתי כל יום והיה הכי חמוד שיש והתוודה שיש לו רגשות כלפיי אבל תמיד היה בוחן אותי ואמר לי שהוא מאוד מפחד שאני אעזוב אותו או אפגע בו ואז כל פעם היה משנה את דעתו פעם ממש רוצה להיות איתי לנצח ולהתחתן יום אחד ופעם לא יכול
יש מצב שזה בגלל מה שהוא עבר בעבר בגלל שהאקסית שלו בגדה בו ועזבה אותו אז הוא באמת מפחד וקשה לו או שהוא פשוט שיחק לי ברגשות והכול היה אשליות??
טליה
להיזהר ולהתרחק
⌄
וגם בהתחלה הוא לא אמר לי את כל הסיבות האלה של למה הוא לא יכול לחיות או להתחתן איתי הוא היה אומר לי שהוא לא יכול בלעדיי היה מתחנן שאני אשאר איתו הוא היה אומר שהוא לא יכול למצוא מישהי כמוני ושמאוד נקשר אליי ואז פתאום אחריי תקופה של כמעט שנתיים הוא אמר לי את כל הסיבות האלה בלי להגיד אותם אף פעם מקודם ואז לא דיברנו 3 שבועות ואז הוא שלח לי הודעות אמר לי שהוא ממש מתגעגע אליי ורוצה להיפגש אבל גם אמר לי שהוא כרגע לא מרגיש מוכן לזוגיות ואמר לי שלמרות שהסיבות שאמר לי כשנפרד ממני היו תירוצים כי קשה לו בחיים הוא לא מרגיש מוכן להיות בקשר סוגי כי הוא נזכר באקסית שלו לפעמים
תאמת גם כשפרד ממני חוץ מהסיבות האלה שאמר לי הוא גם אמר לי שכאילו כששכבנו בפעם הראשונה הוא שם לב שאני לא בתולה ושלא אמרתי לו על זה כלום אמרתי חו שבגלל שהוא לא שאל ושכאילו הוא רוצה להתחתן עם מישהי בתולה ואז הוא אמר אחרי שחזר לדבר איתי ונפגשנו שזה היה סתם שלא באמת התכוון לזה
ושהוא לא רוצה כרגע זוגיות בכללי ושזה לא משהו אישי נגדי אני צפציפית.
ד"ר אורן חסון
לא יהיה שם בשנים הקרובות, אם בכלל
⌄
טליה יקרה,
את מחפשת סיבות לאופטימיות. כי את רוצה שיהיה טוב ושהטוב הזה יהיה איתו. אבל הוא נותן לך מסרים כפולים. לפעמים כך, ולפעמים כך. ואז את מנסה להסביר אותו, והשאלה שלך היא בעיקר: האם זה ישתנה לטובה?האמירות שלך כנגדך הן מאד קשות. ציטטתי לך אותן מתוך מה שכתבת בתשובתי הקודמת. האם זה משנה מה הסיבה להן? האם זה משנה אם הרצון שלו אותך משתנה בגלל שהוא מדי פעם לא רוצה אותך מספיק, או לא רוצה בכלל, גם אם פעמים אחרות הוא כן רוצה? - משנה מאד שזה לא יציב. שהוא לא יציב ברצון שלו להיות איתך.האם זה משנה אם כשהוא לא רוצה זה בגלל משהו שקשור אליך, ולאופן שבו את מתנהגת, או נראית או חושבת או אומרת, או אם זה משהו שקשור לילדות שלו, ליחסים שלו עם אמא שלו או לפגיעה שלו מהאקסית שלו, או משום שהוא עוד לא יודע מה הוא רוצה כי הוא עוד לא יודע מה הוא רוצה, וצריך הרבה יותר ניסיון בחיים, והרבה יותר כשלונות והצלחות כדי לדעת?כך או כך, לא נראה שבשנים הקרובות הוא יהיה מספיק יציב כדי לשמור עליך, וכדי לתת לך יציבות ואושר. אם את מוכנה לעליות ומורדות חריפים בשנים הקרובות, כי לא בוער לך לדעת אם העתיד שלכם משותף, העיקר להיות איתו מדי פעם ברגעים טובים למרות שרגעים אחרים לא יהיו כאלה – זו בחירה שלך. את צריכה להיות מאד מאד חזקה כדי להצליח להתמיד בזה, ועם עולם מאד שלם בכל היבט אחר, של חברים/חברות, של עצמאות מקצועית ושל תמיכה חברתית כדי להצליח בזה. ואם יש לך את זה, אז כל הכבוד, כי זה ייקל עליך להתמודד עם התנודות שלו, ולהיות טיפולית ביחסים איתו. אם את רוצה בן זוג שיתמוך בך, ובקשיים שלך, כי לא תמיד קל לך, ובן זוג שיראה אותך ואת הצרכים שלך - הוא לא שם, וכנראה לא יהיה שם בשנים הקרובות.