חוסר התאמה בטיולים: מה זה אומר על הזוגיות?
מירב
התייעצות
⌄
שלום,
אנחנו נשואים בשמחה ובאושר בדרכ, אנחנו בני 40 פלוס, שלושה ילדים.הנישואים שלנו טובים.הצעתי לבעלי לנסוע לטייל בחול ויצא לו משפט שהוא מעדיף לנסוע עם חבר, שאיתי הוא נהנה פחות, כי אני לא אוהבת טיולים גדולים וטיפוס על הרים ושאני מעדיפה טיולים קצרים בעיר. וזה אחרי שהוא נסע עם חברים כמה פעמים בזמן האחרון.לא היה נחמד לשמוע את זה אז הוא התנצל, שאיתי יותר כיף במטוס ובמלון(יופי לי) אבל פחות בטיול עצמו... נו נו נו כבר נעלבתי אחכ הוא הצחיק אותי, אבל כשהוא אמר שהוא רוצה שניסע יחד אמרתי שאני לא רוצה. לא רוצה כי איתי זה פחות ולא בא לי להרגיש ככה בטיול, כי חשבתי שתמיד היה לנו כיף ונחמד ולא חשבתי שהוא חושב שהוא מפסיד משהו או פחות נהנה.מה שקורה עכשיו הוא החליט שהוא נותן עדיפות לנסיעה איתי ודחה הצעות לטיול עם חברים, אני לא רוצה לנסוע איתו אם הוא נהנה איתי פחות. אני גם אומרת לו שיסע עם החברים כי אני לא מעוניינת לנסוע איתו.איך יוצאים מהתחושה הזו, אני אוהבת אותו זה ברור לי והוא אוהב אותי אני יודעת, אבל אם ניסע יחד אני חוששת שכל הזמן ארגיש שהוא לא נהנה מספיק.ואני גם לא רוצה לעשות דברים שאני לא אוהבת רק כי אני יודעת שזה מה שהוא אוהב, זה לא שפתאום אני אעלה על הר וגם אהנה מזה וזה לא שאני עכשיו אקח אותו לשופינג כי הוא יסבול מזה נורא.תודה
ד"ר אורן חסון
לא חבל?
⌄
מירב יקרה,
אני חושב שאת מבינה היטב את ההדדיות ואת שיווי המשקל ביניכם. את לא אוהבת את הטיולים שהוא אוהב, ולהיפך. אבל... הוא מוכן ללכת איתך לטיולים שאת אוהבת, ואת לא מוכנה ללכת איתו לטיולים שהוא אוהב. זו לא נקודה לזכותו?אני מבין את האכזבה שלך מכך שאתם לא אוהבים את אותם הדברים, אני אפילו מבין שבאיזה שהוא מקום, וכנראה שלא בצדק, זה מאיים עלייך, כי זה גורם לך לחשוש ליציבות הקשר שלכם. אבל מנגד, יש לכם כל כך הרבה דברים טובים אחרים בחיים. הוא הולך לקראתך יותר מאשר את לקראתו, לפחות בנכונות לטיולים ביחד. אני בטוח שבצד הסיורים בחנויות ואולי במוזיאונים, הוא ייהנה להיות אתך במסעדות, בתי קפה, בחופש מכולם לבד איתך במלון או על שפת הים, או בהופעות – או משהו שתמצאו ששניכם אוהבים, גם אם זה לא טיפוס על הר. נסו למצוא את זה, וייקל על שניכם אם תשחררי ציפיות לא מציאותיות, כאלו שעוזרות לך לראות מה לא טוב, במקום להבין שבצד זה יש גם הרבה טוב.גברים (אזהרת הכללה! – לא תמיד זה מדוייק) אוהבים הרפתקאות. בעיקר כשהם אוהבים אתגרים ספורטיביים – כל עוד הם מסוגלים זה. זה לא אומר שהם לא אוהבים בצד זה גם חוויות תרבותיות, או רוך ואינטימיות או להרגיש מוערכים על ידי בת זוגם, או לדעת שהם עושים טוב לבת זוגם. החלק האחרון הוא חלק מהמכנה המשותף שלכם. אמצי אותו לחיקך. אחרת, את עלולה להישאר עם מחשבות שליליות שיהיה לך קשה מאד להשתחרר מהן להרבה שנים. לא חראם?
מירב
התייעצות
⌄
היי,שמחה ששאלתי אותך, מסגרת לי את הסיטואציה באופן מדויק.ולגמרי אני יכולה לראות גם את הצד השני.לוקחת לתשומת ליבי.תודה רבה.מה שאתה עושה פה לא מובן מאליו.
ד"ר אורן חסון
שמח שהצלחתי להבין אותך!
⌄
מירב יקרה,
תודה! שמח שהצלחתי להבין אותך.הרבה טוב!ד"ר אורן חסוןמטפל זוגי ואישיאתר הבית של ד"ר חסון:www.orenhasson.com