קשר לא יציב: מה לעשות?
מילי
פרידה
⌄
שלום
דר' אורןהנני בחורה בשנות ה- 40 בשלוש שנים החארונות יצרתי קשר עם אדם שמבוגר ממני בכ- 20 שנה נקשרתי אליו מאוד , הוא אדם נשוי וכן גם אני נשואה.לאחרונה הוא סיפר לי שיש לו בעיות זוגיות בבית ושלא אצור איתו קשר וכך זה במשך החצי שנה האחרונה כל פעם מתנתק וחוזר , אני מרגישה קשר עמוק איתו וקשה לי בלעדיו. הוא ניתק איתי את הקשר בפעם האחרונה בדרך מאוד חותכת ואני כמובן נעלבתי מאוד. הקשר ביננו היה יפה מאוד וחברי. אני נקשרתי אליו כמו לאב , אני לא מבינה אותו.. הוא אומר שזה לא קשור אלי אבל, מבקש שלא אהיה בקשר איתו, וכשהוא מדבר איתי הוא אומר שהוא מתגעגע מאוד ומרעיף עלי מחמאות ואהבה, אני לא מבינה אותו מה קורה כאן? מצד אחד מרעיף אהבה מצד שני מתנתק מבלי לשאול אפילו איך אני מרגישה?
ד"ר אורן חסון
כשהוא אומר לא, לפחות חלק מהזמן
⌄
מילי יקרה,
לא כל כך הבנתי ממך מה זה "נקשרתי". את אומרת "כמו לאב", אבל אני לא בטוח שזה רק זה – בגלל העוצמות שאת מרגישה כלפי גבר אחר, שאינו בן משפחה, ואינו בן זוגך. בכל מקרה, יש דבר אחד בטוח בקשר הזה, והוא שהגבר הזה אינו יציב ביחסים שלו איתך. תצטרכי לקחת את זה בחשבון, בין אם את מבינה מה הסיבה ובין אם לאו. חשוב לו יותר מה שקורה לו, ועם עצמו, יותר מאשר מה שקורה איתך. אני לא יודע מה הסיבות, וגם לא יכול לדעת. אני רק יודע את מה שסיפרת לי – שהוא לא יציב, ולא כל כך מתחשב. האם זה מה שאת רוצה?אני יודע שאת רוצה לדעת, אבל זה אולי מקרה אבוד – קחי בחשבון שזה מה שהוא, ושלא תביני למה. זה קשה. זה אפילו מאד קשה. אולי אפילו יותר מהפרידה עצמה. אבל לפעמים צריך להתמודד גם עם קשה, כדי להמשיך.