איך להתמודד עם בן זוג לא נאמן

תאריך פנייה: 28.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לפ
בן זוג ויזיזה מהעבודה - ר
28.07.2011 • 08:48

הייאני ובן זוגי שנינו עובדים באותו מחלקה וגם הידידה שלו שהלך איתה במקביל שיצא איתי וגם שכב איתה וידעתי על זה , לפני שבועיים אמרה לבן זוגי שאין מקום לשניים ואני יודעת שאתה מעדיף אותה מעל פניי כשסיפר לי את זה אמרתי לו תשמע היא מאוהבת בך והעובדה לכך שאין לה חבר 4 שנים , וגם שהיה לה זה היה כיסוי אבל בחיים היא לא תודה כי יש לה אגו גבוה וגם הוא מרגיש ככה שהיא מאוהבת בו אבל הוא מנסה להרגיע אותי ואומר לי תשמעי היא רגילה אליי. אמרתי לו אולי אתה משלה אותה או שאתה לא מראה לה את המקום האמיתי שלך איתי . עכשיו שישנתק גם איתי וגם איתו אבל יש לי הרגשה שהם עדיין בקשר טלפוני ומדי פעם הוא הולך אליה כי גם הוא רגיל אליה , אבל יש לי הרגשה שגם הוא פיתח אליה רגש ולא הרגל.פעם אחת תוקעים סכין. הוא אומר לי שאני אובססיבית אליה ואני עניתי שהבחורה קנאית אליו ולציין שהיא מנסה כל הזמן לסכסך בינינו והיא המציאה עליי שקרים איך אפשר להאמין שהכל נגמר כשזה נמשך משנת 2008 ? ועליי לציין שאני ובן זוגי התחלנו בקשרים בשנת 2006 .עוד הוא טוען שהקשר הוא לא מועיל ולא מזיק , אבל בגללי הוא מנתק חבל שהוא לא חשב על זה קודם? כמו כן , עליי לציין שהיא מנסה לחקות אותי בלבוש ובאיך שאני הולכת כי אני מבחינתה אני עצם בגרון למרות שאני הבת זוג שלוגם אמרתי לו שהוא לא הבהיר לה מספיק איפה מקומו אז היא יודעת שהוא חי איתי והכל אבל היא לא יודעת מה הקשר האמיתי בינינו היא חושבת שאני בובה שלו שהוא מחזיק אותי בבית שאני אנקה אבשל וכו' אבל בתכלס היא לא יודעת מה היחסים האמיתיים שלנו וזאת הטעות שלו וזה בדיוק מה שאמרתי לו אני יודעת שהוא מסתיר ממני הרבה שיחות טלפונים איתה .מה אתה אומר על זה?

ד"ר אורן חסון
רגשי אשם במקום כעס
29.07.2011 • 15:13

לפ יקרה,
הוא אומר שאת "אובססיבית אליה" כשאת מודעת לכך שהוא שוכב איתה במקביל לכך שאתם ביחד, וזה אומר שהוא מודע לרגשי האשם שלך ומשתמש בהם. הוא מנסה לשמור על הקשר ההוא, במקביל לקשר אליך, כי טוב לו ליהנות משני העולמות. כנראה שהגיע הזמן שלא תסכימי לזה. השאלה שאני שואל את עצמי היא מדוע הסכמת לזה קודם? והשאלה היא גם: מה את רוצה מהקשר? אם את רוצה קשר מחייב ובלעדי, את צריכה לעמוד על זה. אני לא בטוח שיש לך מספיק כוח. האם את חוששת מלהישאר בלעדיו? האם את חוששת שלא תמצאי מישהו מוצלח כמוהו? – אם זה כך, קחי בחשבון שאי הנאמנות שלו גם היא חלק ממנו. חשוב שתשקלי גם את זה כחלק מהאיכויות ומהחסרונות שיש לו.יתכן שאת זקוקה לסיוע חיצוני (יעוץ פרטני). כדי לקבל ביטחון, כדי לקבל פרופורציות. כי, כפי שאמרתי, לא מקובל להסכים למה שהסכמת עד עכשיו, וחשוב אולי להבין למה את מסכימה, כאשר זה כל כך לא מקובל כך, וכשמגיע לך יותר. כדי שיהיו לך חיים טובים יותר. מגיעים לך חיים טובים יותר, ולא חיים שבהם את מרגישה כועסת, דואגת ומושפלת על ידי בן זוגך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083