קשר לא יציב: מה הסיבות?

תאריך פנייה: 03.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שואלת
מבקש הפסקה כבר בתחילת הקשר
03.01.2012 • 11:09

שלום,
לפני חודשיים התחלתי לצאת עם מישהו. הוא יזם את הפגישה הראשונה. במשך חודש היינו נפגשים כמה פעמים בשבוע. הוא חיזר אחריי, היה מתקשר כמעט כל יום, היינו מטיילים, מדברים, הוא נתן לי מחמאות, תמיד חייך. אחרי חודש הוא אמר שהוא רוצה הפסקה, שהוא לא בטוח בקשר שלנו, שלפעמים משהו חסר, הוא מרגיש שאין חיבור ומצד שני הוא אמר שאני מוצאת חן בעניו ואני חשובה לו. אני חייבת לציין שבכל פגישה הוא הראה התעניינות, ולא היה שום סימן שהוא אינו מעוניין, הייתי שמה לב לזה. הוא תמיד חייך, צחק וכו' ואני גם.אחרי כמה ימים הוא התקשר אליי, שאל מה נשמע ואם אני ארצה להיפגש איתו. אני עניתי לו כי הוא מצא חן בעיניי והתרגשתי לראות אותו עוד פעם. שוב פעם התחלנו לצאת. אחרי חודש הוא אמר שמשהו חסר והוא רוצה הפסקה ובאותו זמן הוא אמר שאוהב אותי והרבה בחורים ירצו לצאת איתי. כבר לא הייתי מופתעת אך עדיין כאב לי שכבר בתחילת הקשר הוא לא בטוח והוא רוצה שאני אצא עם בחורים אחרים.אני לא יודעת אם הוא יתקשר אליי. אבל אם כן האם בכלל לענות לו כי הוא נראה לי מאוד לא יציב והתנהגות שלו מוזרה. אני התאהבתי בו ורוצה לנסות להמשיך להיות איתו . אבל זה לא הגיוני שמצד אחד הוא אומר שמעוניין בי ומצד שני הוא רוצה הפסקה. אני יודעת שמה שהוא עושה לא יפה אבל האם ניתן לעשות משהו עם זה.

ד"ר אורן חסון
תחילת קשר, ואי ידיעה של מניעיו
04.01.2012 • 11:42

שואלת יקרה,
מצד אחד את רוצה אותו. הוא מוצא חן בעינייך. מצד שני, את רוצה אותו רוצה אותך, ובזה את לא בטוחה. הוא אינו יציב, ואת לא רוצה להיפגע מאדם כזה, כי את אומרת, ובצדק, שאת יכולה ללמוד על מה שיהיה מתוך מה שהיה.יש בו מגמות מנוגדות, מה שאומר שהוא כנראה מעוניין, אבל לא מספיק מכדי לסכן את הקשר ביניכם. למשל, כי יש איזו מישהי שהוא רוצה יותר, ופחות רוצה אותו או פחות יכולה, וכשהוא חושב שיש שם סיכוי, הוא עושה הפסקה איתך, עד שזה לא עובד שוב. זו דוגמא אפשרית למה שעובר עליו, אבל יתכן שאותה "מישהי" היא בכלל לחצים בעבודה, לחצים משפחתיים, בעיות אישיות פנימיות שלו, או כל דבר אחר שהופך להיות, מדי פעם, חשוב לו יותר מאשר הביטחון בקשר איתך.אתם מעט מדי ביחד, ואת פחות מדי יודעת מהן הסיבות שלו מכדי לעשות הרבה. עושה רושם שתוכלי "לעשות משהו", אם בכלל, רק לאחר שתדעי יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083