קשר לא ברור: מה לעשות?
יעל
סטוץ או שיש פה רגש?
⌄
שלום,
הייתי רוצה לשמוע מה דעתך בנושא:אני מכירה מישהו חודשיים ובמשך הזמן הזה, זה התקדם קצת מהר מידי וכסטוץ ואני אפרט: במשך זמן זה הבחור היה אצלי כמעט כל יום, ישן אצלי, אכל, התקלח ממש הכל! זאת מפני שהיה לי בית ריק ההורים נסעו לחופשה.כעת הם חזרו והחגיגה הזאת נגמרה אף על פי שתיכננתי גם ככה לסיים את זה כי אני מרגישה שאני ממש נפגעת ויש לי משהו לבחור הזה חזק מאוד.כשפתחתי את הנושא איתו הוא אמר שהוא לא רוצה שאני אפגע ושכעת הוא לא מחפש קשר רציני שאין לו כוח להשקיע עכשיו בקשר רציני ושזה לא קשור אליי בכלל, והוא יודע שיש לי משהו אליו אגב.לעומת זאת אני מרגישה ממנו מסרים לא ממש ברורים, שכאילו הוא כן בעניין שלי, שאולי יש לו רגש? למשל במשך כל הזמן שהיה אצלי, ישנו ביחד כפיות, הוא כל הזמן נישק וחיבק, היו גם פעמים שלא היה סקס, והוא מדבר יפה קורא לי חיים שלי, מת עליך וכו'... ועוד משהו- הבחור קצת פלרטטן, בעצם קצת הרבה, וכשאני מעירה לו על משהו שמפריע לי נגיד, הוא נלחץ נורא... ואני מצפה שהוא בכלל יגיד לי "אני לא חייב לך כלום מה את רוצה"? והוא אינו מגיב ככה. הוא באמת אינו חייב לי כלום אבל אני מרגישה מתוסכלת מכל המצב הזה שאני נמצאת בו, מרגישה שאני כבר בתוך החרא וזה רק חודשיים. אני מאוד רוצה אותו וכשהוא אמר לי שאינו רוצה זה איכזב אותי נורא אבל לעומת כל זה זה נראה שכיאלו יש לו משהו אליי או אולי אני טועה?עוד דוגמא קטנה- שאלתי אותו מה עושה? כשהוא בבית שלו יום אחד בצט שבפייסבוק- הוא אמר סתם משועמם רואה טלויזה. אז אמרתי לו לך לחבר, או ידידה, או יזיזה. (בכוונה הגבתי ככה כי אני מרגישה שהוא עם עוד בנות חוץ ממני). ופתאום הוא פשוט אמר לי תפסיקי כבר... את שופטת אותי כל הזמן, דיי כבר. לא הגבתי לו. ואז הוא נלחץ התחיל להפציץ אותי בהודועת של מה את כועסת? את ברוגז שאני אבין? בקיצור- כל פעם שיש ריב הוא נלחץ נורא, ופעם הוא אפילו כמעט בכה שעשיתי לו בלאגן שאיימתי לחתוך הכל.הוא בן 30 ואני 27.אני מאוד רוצה לשמוע דעה שלך בנושא...כרגע אנחנו לא מדבירם יומיים בערך, אני חושבת שאולי נמאס לו ממני ואני אומרת את זה בצער גדול כי אני רוצה לצאת מזה, ואני לא ידועת ממה איך :/ קשה לי לחתוך בבום, אז חשבתי אולי להישאר בקשר וככה לאט לאט להרחק שיהיה לי יותר קל.. להיעלם מידי פעם , לא לענות וכו..מה דעתך? המון תודה
ד"ר אורן חסון
בלעדיות ופתיחות ואמון הדדי. או לא.
⌄
יעל יקרה,
קשה לי לשפוט לפי דברייך מי האדם ומה הוא רוצה. אלא שהוא אמר שני דברים מפורשים בכל זאת - האחד, שהוא לא רוצה להשקיע בקשר רציני (בין אם זה בכלל או רק איתך, זו נקודה שלא תמיד גלויים איתה), והשני, שהוא לא רוצה להיפרד ממך. מה ההגדרה שלו של קשר רציני? חתונה בעוד חודשיים, או קשר בלעדי? גם המסרים שלך לא ברורים, כי מצד אחד יש לך "משהו לבחור הזה חזק מאד", ומצד שני, את רוצה לצאת מזה. האם זה מוקדם מדי? - אני לא יודע. קשה להכיר מישהו היטב במשך חודשיים. זה מעט מדי. לא את המאוויים הפנימיים, בכל אופן, ולא את יכולת העמידה שלו בלחצים או בקונפליקטים. תצטרכי לשים את הדברים על השולחן, אולי. ולומר שמבחינתך קשר רציני זה מחוייב - גם אם אמרת משהו אחר פעם. ואז גם את מעבירה את ההחלטה אליו. וקשר רציני, זה אולי לא אומר חתונה בעוד חודשיים, אבל בלעדיות ופתיחות ואמון הדדי - כן. אם יחליט שלא, פתרת את הבעיה שלך של איך להיפרד מבלי להתעמת חזק מדי, ואם לא - אז אולי את מגיעה איתו לסוג של קשר שאת כן רוצה.
יעל
זה נגמר
⌄
היי אורן ותודה על התשובה שלך. רציתי לומר לך שכנראה שזה נגמר... ויותר מהצד שלו כי לאור המצב שסיפרתי... הבחור פשוט נעלם מאז ולא מתחבר לפייסבוק מאז וכנראה שזה מה שהוא רוצה פשוט להיעלם ולסיים את זה ככה. ואז גיליתי שהוא פשוט חסם אותי בצט.. על מנת שאני לא יראה מתי הוא מחובר או על מנת שאני לא יפתח איתו בשיחות. בקיצור, פשוט מחקתי אותו מכל מקום אפשרי ואני מודה שזה לא קל... אבל כנראה שמההתחלה זה פשוט לא עבד ולא הלך למשהו הרציני.עובדה שמאז שההורים שלי חזרו ומאז הריב הוא פשוט נעלם..כבר לא מחפש אותי כמו פעם.. ומראה שלא אכפת לו. ואם אני יוזמת משהו הוא עושה טובה שהוא עונה או מדבר... קר כמו מקרר. ואני יכולה מצד שני להבין למה הוא ככה... בגלל שתמיד חיפשתי אותו אפילו שאמר שהוא לא מעוניין בקשר רציני, אבל דאגתי כזה לשמור עליו להבין מה הוא רוצה בהמשך אולי.אני צריכה לצאת מזה.. אני מקווה שאני פשוט לא אשקע במצב הזה כי אני כן מתגעגעת אליו אבל אני בשום אופן כבר לא אחפש אותו. הרי אם היה רוצה הוא היה יוצר קשר. ואם לא יצור... אני מבינה שזה הפסד שלו.או כמו שאמרת פתרתי את הבעיה מבלי להתעמת חזק מידי.
ד"ר אורן חסון
לטובה
⌄
יעל יקרה,
נקווה שזה לטובה. ואת יודעת שגם את זה לעולם אי אפשר לדעת בודאות, אבל לפי מה שכתבת, כנראה שהאינטרס שלו בטווח קצר ובטווח ארוך אינם זהים. אז לפחות יצאת מזה חלק.