קשר לא ברור: מה לעשות?
לולי
לא יודעת לאן ממשיכים...
⌄
שלום
ד"ר ברצוני לספר לך על בעיתי...אני בחורה בת 25 הכרתי בחור מקסים שהוא מאזור הדרום ואני מאזור המרכז בן גילי בחור דתי שמכבד ואוהב ודואג ממש בחור טוב! אני לא שמרתי מעולם שבת ובשבילו התחזקתי התחלתי לשמור אמרתי זה יקרב המפגשים שלנו רק פעם בשבוע וזה בלחץ הם הרוב בת"א באמצע או שאני נסעתי אליו עם רכב כי אין לו ניסיתי לעשות הכל כדי להתקרב אליו אנכנו קרוב לשנה ביחד שמתוכם 6 חודשיים חברים ו-4 חודשיים בהפסקה הפסקה שאנכנו מדברים טלפונית וגם נפגשים מדי פעם אני מבחינתי דיברתי איתו על לגור ביחד כדי שזה יקל עלינו אבל הוא אומר שאין באפשרותו כרגע לשכירות הוא רק סיים לימודי תואר ורק התחיל עבודה חדשה אין לו כוונות לחתונה כרגע למרות שאני רציתי....לפעמים אני רוצה לחכות לו ואני מבולבלת מצד אחד אני לא יוצאת לדייטים ואין לי כוח להתחיל קשר חדש כי אני אוהבת אותו למרות כל הקשיים אך חוששת גם לדפוק לעצמי את החיים עם המצב הזה הפחד של לפגוע ולהפגע!! אשמח לעצתך?
ד"ר אורן חסון
להמר או שלא להמר?
⌄
לולי יקרה,
המכתב שלך לא לגמרי ברור. לכאורה אתם כמעט שנה ביחד, אבל אתם גם ארבעה חודשים בהפסקה. האם אלו ארבעה החודשים האחרונים? אז אולי אתם לא לגמרי ביחד. ואם הם היו באמצע, זה אומר שהקשיים האובייקטיביים מפריעים לכם. מה שאומר שאתם צריכים למצוא דרך להתגבר על הקשיים האובייקטיביים. האם אתם יכולים? האם את מסכנת יותר מדי את הקריירה המקצועית שלך? האם הוא מסכן את הפרנסה שלו? כל אלה הם שיקולים שצריך לקחת, ובעיקר כאשר הוא אומר לך שהוא לא מתחייב, כי אין לו כוונות לחתונה בשלב הזה.
לולי
להמר או שלא להמר?
⌄
אנכנו בפברואר נהיה שנה עוד לא 4 חודשיים בהפסקה כשמדברים טלפונית וגם נפגשים מידי פעם המרחק קשה מבחינתו אני הצעתי לעשות סופ"שים ביחד הבעיה שהוא לא מוכן כי משפחתי רואה טלויזיה ואצלו אי אפשר כי משפחתו דתיה מאוד ובקטע שלא מביאים בחורה לישון לפני שאתארסנו אני לא מסכנת תקריריה שלי בשבילו הוא גם לא הבעיה האם כדאי לעצור תחיים שלי בשבילו מטרת הפסקה היתה להחליט מה הוא רוצה לעשות או שאיתי לתמיד שזה אומר להתחתן ...או שלא הבעיה שהוא לא יודע להגיע להחלטה הוא גם מפחד לאבד אותי ומצד שני מפחיד אותו כל הקטע של המחויבות אני ממש מתוסכלת!! מה החלטה הנכונה שצריך לעשות איתו ד"ר:??
ד"ר אורן חסון
פוחדת לחכות, ואולי בצדק.
⌄
לולי יקרה,
האמת? לא יודע. הוא לא רוצה להתחייב, ואת פוחדת לחכות. אם את לא מצליחה לעשות שיחות ארוכות וטובות מספיק איתו, כדי להחליט, נסי עם חברות, ואם זה לא מספיק, ואת מרגישה במצוקה ובדילמה, חפשי יעוץ מקצועי (פסיכולוג). או שתהמרי על כן או על לא, כי אף החלטה אינה ברורה מספיק.