התלבטות בנישואין: מה לעשות?

תאריך פנייה: 06.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דן
התלבטות כואבת ונצחית
06.12.2010 • 15:12

שלום
לך,נתחיל מההווה.לפני כשנה גילתה גרושתי (מזה 6 שנים) שהיא עומדת לאבד אותי לנצח, לאחר ששמעה ממני שאני מתכוון להתחתן בשנית. מאז ועד היום היא לא מפסיקה לנסות להחזיר אותי אליה, תוך התעלמות מוחלטת מהדרך החדשה שבחרתי לי עם זוגתי הנוכחית.הסיפור ארוך מאוד ומתחיל לפני 18 שנה שם הכרתי לראשונה את גרושתי שהייתה אז צעירה בגיל תיכון. הפכנו לזוג מושלם עם אהבה גדולה ואמיתית. לאחר כ 8 שנים גם החלטנו להתחתן (למרות הפסקה של כשנה ביחסים) ולצערינו עברנו לגור ליד הוריי שהצליחו לרדת לחיינו ולחבל לנו בזוגיות. לא השכלנו לקחת את עצמינו ולברוח מההורים ואכן מקץ 4 שנות נישואין זוגתי דאז התייאשה וקבלה החלטה קשה לעזוב אותי. מאז, תמיד הקפידה לשמור על קשר וכאמור לפני כשנה גילתה על תכניותי להתחתן בשנית.אשתי הנוכחית, אותה הכרתי אחרי נדודים רבים, כשלונות, הצלחות ותהליכים היא אשה מתוקה ומקסימה אותה אני אוהב מאוד. הכרנו ע"י מכרה משותפת ויחסינו התפתחו מהר, טוב ובטבעיות. אחרי חדשיים כבר גרנו יחד ומקץ 8 חדשים ליחסים גם התחתנו. אהבתי אליה מבוססת ובוגרת אך שונה מאהבת הנעורים, אהבת חיי לגרושתי שהפרידה ממנה הייתה קשה לי יותר מכל דבר שקרה לי בחיים.עד לרגע שבו הצהירה גרושתי שהיא רוצה אותי בחזרה בחייה לא התלבטתי כלל לגבי נישואיי. מאותו יום ארור חיי גיהנום מוחלט, כל יום אני רוצה את האשה האחרת. איני יודע במי לבחור, בגרושתי אהבת חיי הבלתי ממומשת או להמשיך לדבוק באשתי המתוקה איתה יהיו לי חיים מאושרים ללא ספק אך ללא הגשמת "האהבה הגדולה" שעדיין מפעמת לי עמוק בלב.אשמח לעזרה.דן

ד"ר אורן חסון
פשוט
07.12.2010 • 00:34

דן יקר,
אין לדעת הרי מה באמת יעבוד טוב יותר, ולאן תוביל אותך כל דרך. אבל אם אני יכול לומר לך מה לעשות, ואתה תצליח, אז אולי הכל כל כך פשוט: לך עם הנישואים הנוכחיים שלך. אתה כותב על אשתך רק דברים טובים. אין ביניכם משקעים. מוטב שלא ליצור כאלה, אם אתה יכול. ואם קשה לך: עבוד על זה. התאמץ. נתק קשר. לך לטיפול. קח אחריות.האם הכל כל כך פשוט?אבל רק... רק אל תתלבט. כי הפגיעה בכולם וגם בעצמך תהיה קשה יותר מאשר אם תחליט עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083