קשר טוב, אבל לא מספיק? מה עושים?
תוהה
אינטימיות וחיבה בירידה
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני קרוב לשנה בוזגיות עם גבר שמבוגר ממני בעשור, הוא בתחילת שנות החמישים שלו.הכרנו לפני שהתחלנו לצאת, כך שחשבתי שקלטתי את הטיפוס- מפגין חיבה, נוגע ומיני במידה וכדומה.עכשיו, אחרי שנה , אני מרגישה שתדירות יחסי המין שלנו ממש נמוכה [גם בהתחשב בכך שלא תמיד יש לנו את הפרטיות הנחוצה] וגם חלה ירידה ב "סתם" הפגנות חיבה שאינן מובילות למיטה. גם כשאנחנו שוכבים, זה קורה בעקבות רמזים בוטים שלי, לחץ ואפילו קצת נדנודים. זה לא איך שאני רוצה שדברים יקרו.אני רוצה להבהיר - נכוויתי בעבר מגברים שרצו סקס כל הזמן, היו ביקורתיים כלפי הביצועים שלי ,התישו והציקו לי במובן הזה. אני לא מעוניינת באחד כזה, ואני לא מעוניינת בסקס כל יום. אפילו פעם בשבוע-שבועיים זה ממש בסדר מבחינתי, אם הוא יוזם או שנינו יוזמים או מדי פעם אני - אבל לא רק אני. שיחות לא הובילו לשיפור- או שהוא הכחיש שיש בעיה, או שהוא טען ש "זה נחמד שאת יוזמת"מה שמסבך את המצב זה שאנחנו עוברים לגור ביחד בקרוב, וזה לא תהליך שאפשר לעצור או לעכב, ואני גם לא רוצה לעשות את זה.כואב לי כי אני מרגישה שהיה לי משהו, ואיבדתי. כי ברור לי שכשהכרנו הוא מאוד רצה, היה שולח ידיים וכדומה.
ד"ר אורן חסון
ציפיות, אוירה ושנת אחר הצהריים
⌄
תוהה יקרה,
את נמצאת במצב שבו יש לך קשר טוב, אבל הוא לא מספיק טוב לטעמך. הקשר, לא הגבר. האם לקשור חייך איתו ולגור ביחד? – התשובה שלך היא כן, כי אם הבנתי נכון את הניסוח שלך, את לא רוצה לעכב או לעצור את התהליך הזה. אבל יחד עם זה, כואב לך שאיבדת משהו שהרגשת שהיה לך בתחילת הקשר. וזה אכן חבל. אני מניח גם שזה לא רק הסקס עצמו, אלא התחושה שרוצים אותך, והמגע שבן זוגך יוזם שנותן לך את התחושה שאת אשה, ושאת לא מפסידה משהו משמעותי בהנאות החיים, בין אם זו הקירבה האינטימית ובין אם זה העונג המיני.נראה לי שהכי נכון עבורך זה לשמור על הקשר, אבל למצוא דרכים מעודנות לשמור על הקירבה והמגע, מבלי שירגיש שהוא עושה את זה רק כדי לרצות אותך. זה אומר שאולי את צריכה לחשוב יותר על איך הוא מקבל את המסר, כאשר הוא נוגע בך או מחבק אותך או כאשר אתם ישובים יחד מול הטלויזיה, שזה עושה לך טוב, מבלי לומר זאת במפורש.זה אומר גם אולי ללמוד אותו טוב יותר, על אוירה ודברים שמעוררים אותו יותר, כדי לזמן אותם מדי פעם. לפעמים זה יכול להיות סרטים רומנטיים, לפעמים אולי יותר מזה, לפעמים הליכה ביחד בחוץ, ולפעמים אולי אפילו שנת אחר צהריים טובה. ואולי כל זה יהפוך לסוג של הרגל שאולי לא צריך יהיה לדבר אותו יותר מדי, אלא הרגל שצפוי שפעם בשבועיים, ולפעמים קצת יותר, זה קורה, וכשהוא יודע, אז אולי גם אצלו יתפתחו הציפיות שהנה עכשיו זה יקרה, גם מבלי שירגיש שאת "מפעילה" אותו, מה שאולי מקשה עליו.