קשר זוגי: גבר סגור - מה לעשות?

תאריך פנייה: 06.08.2023 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ענבל
אי ודאות
06.08.2023 • 20:55

היי היי וערב נעים,
כותבת פה כדי לנסות להבין במקצת.
בן זוגי ואני כשנתיים יחד. אנחנו בני 39.
יש רבדים שמרגיש לי ריק בהכרות שלי איתו.
הוא לא משתף או דברן גדול ויש לי קטעים שלא מצליחה לפענח בו.
הוא נמצא בלימודים פעם בשבוע,
כשהוא החל איחלתי לו הצלחה והיינו יחסית בתחילת הקשר.
ראיתי בקב שלו הרבה מאד נשים והוא הגבר השני שם וזהו.
סיפר לי שיש נסיעה שישי שבת - מקצועית עם כל צוות המורים והתלמידים. ( 20)
יכולה לומר שכל מפגש לימודי שואלת בקטנה והוא אינו משתף אומר שלא מדבר עם אף אחד . הוא דיי כזה האמת.סגור.
איך אמורה להגיב לנסיעה שיש לי פער בחוסר שיתוף שלו בלימודים?
לא שומעת מילה מהלימודים, חוויה שיח בין כולם פשוט כלום!!!!!!!
מעצבן אותי החוסר שיתוף הזה ואיך אמורה להגיד לו שוואלה מה הקשר נסיעה?
נורא מרחיק אותי האי שקיפות הזו.
הוא טוען שאין מה לשתף.
אני
לא
מאמינה!
עשיתי תארים בחייייי הכרתי אנשים
דיברתי

ענבל
אי ודאות
06.08.2023 • 22:56

וכשהוא אומר שאין מה לשתף זה כי הוא אינו מדבר וזה לא מעניין אותו.לא יודעת מה מכעיס אותי?גורם לי לרצות לברוח ולסיים את הקשר.כן כן קיצוני? אולי.אני יודעת שיש שם ים נשים יפות ותוהה לעצמי מה הוא לא מדבר? אין הכרות של החברה ? לא שמעתי מעולםםםםםםםםםםםםםםםם שם של מישהו שם' לעולם .פרקתי

ד"ר אורן חסון
אי ודאות מפחידה. בצדק? - לפעמים.
08.08.2023 • 10:06

ענבל יקרה,
את בקשר זוגי עם גבר ששומר על הקלפים קרוב לחזה. מה שלא ברור לגמרי הוא האם יש לו שם קלפים שהוא משחק בהם באופן גלוי בפני עצמו, או שאולי הוא לא מודע בכלל לקלפים שיש לו, ואולי רק מכיר את צורתם הכללית ואת הצבע שלהם, ולא יודע לספר מספיק על התכנים שלהם, בודאי שלא אל התכנים הרגשיים. כך שגם זו אופציה וגם זו אופציה.אלא שאת מגיעה אל הקשר הזה עם הנסיון האישי שיש לך עם עצמך ועם הקלפים שאת שומרת לעצמך או משתפת עם הסובבים אותך, מה שהקנה לך הרגלים שאת מרגישה בנוח לחיות לפיהם, גם אם כמו אצל כולם, יש קלפים שאת שומרת רק לאנשים מיוחדים. לכך את רגילה ועם זה את אולי מרגישה בנוח. אבל, בנוסף, יש לך גם נסיון של קשרים קודמים שהיו לך, שאולי גם כולל התנסויות כואבות עם גברים, או עם חברים וחברות ששמרו על הקלפים קרוב לחזה, ובסופו של דבר ניצלו אותך, ולכן זה מפחיד.ועכשיו, עוד יותר מפחידה העובדה שהוא בקורס עם קבוצה של נשים, ואת מגיעה גם לזה עם ההתנסויות שלך מן העבר בלימודים ובקשרים שנוצרים שם, ואת אומרת לעצמך שאם זה מה שקורה שם, אז הוא מסתיר ממניהמון. אלא שהוא לא את, ויתכן שגם שם הוא שומר על הקלפים שלו צמוד לחזה, ונשאר די בודד שם. יתכן. לכן, זה משהו שתצטרכי לפצח בהדרגה, או להאמין לו מתוך ההבנה שהוא באמת טיפוס אחר, שמרגיש וחושב אחרת, שלא יודע לשתף ולהתחבר. ואולי שניהם נכונים, כלומר שהוא גם סגור באופי וסגור גם בקורס, וגם תצטרכי לפצח בהדרגה כדי להבין אותו יותר, ולהבין יותר גם מה קורה שם, ולו רק כי את נלחצת מהאפשרויות שאולי מתרחשות שם, ולעשות את זה באופן שהוא יהיה מוכן לפתוח מולך, ולהתאזר בסבלנות, כי איתו זה לוקח זמן.אני מבין את הצורך שלך לרצות לבחור ולסיים את הקשר, אבל קחי בחשבון שיתכן שזה יקרה לא בגלל שבאמת קורה שם משהו, אלא משום שהוא, כטיפוס, לא מתאים לאופן שבו את רואה שיתוף בקשר, כי חוסר הודאות מפחיד אותך. אולי בצדק, ואולי לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083