קשר חריג: איך להתמודד עם אכזבה

תאריך פנייה: 27.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
בגידה
27.08.2014 • 16:00

שלום,
הייתי ביחסים עם גבר שלא הוגדרו אף פעם כחברות אך הוסכם שלא תהייה אף אחת בסיפור ואם הוא יהיה מעוניין שרק יגיד לי וסיבותיי העיקריות היו רק מחחש למחלות מיןלאחר שנתיים התגלתה האמת שהיו עוד מלא בחורות( ואפילו קבועות)אני מרגישה מרומה ומושפלת, עברו 4 חודשים מאז שכמובן נותק הקשר במלחמהאבל לא מצליחה להרים את עצמי מזה שהוא הצליח לעבוד עליי..מה עושים?

ד"ר אורן חסון
קשר שאינו קשר
28.08.2014 • 16:43

מיכל יקרה,
לא כתבת את גילך, ובאמת חבל שלא.ההגדרה שהגדרתם את הקשר, קצת חריגה. מצד אחד, לא הגדרתם אותו כקשר מחייב (חברות), ומצד שני הגדרתם אותו כקשר מחייב (בלעדיות). הפער בין ההגדרות הללו נתן לו בכל זאת את הלגיטימציה לעשות מה שהוא רוצה, כי מקסימום, אם תגלי, ממילא הוא לא יפסיד את אהבת חייו, כי הוא לא ראה בך את אהבת חייו. אז הוא הרשה לעצמו לקחת סיכונים. זה כנראה ההסבר.זה עצוב, זה מתסכל, הוא לא עמד במילה שלו, אבל כך אנשים. לא תמיד עומדים במילה שלהם, כיש פיתויים מצד אחד, וכשהם חושבים שלא מפסידים הרבה מצד שני. ולכן, על אחת כמה וכמה, התובנה שזה המצב היא משפילה, וקשה לצאת מזה. קשה מאד להתגבר על תחושת הונאה, ועל התחושה שהיית נאיבית. אל תכעסי על עצמך. כי נכון שהיית נאיבית, אבל לא היית יכולה לדעת בודאות שכך הוא ינהג.אני רק תוהה אם את לא מצטערת עוד יותר, מאשר על השקרים שחווית, על העובדה שקיווית שאולי בכל זאת יצא משהו ממשי מהקשר הזה, ושהדבר הקשה ביותר בחוויה הזו הוא האכזבה שלא יצא מזה שום דבר, והתובנה שהוא לא ראוי שייצא מזה משהו, למרות שאולי ראית בו גבר שיכול להיות בן זוג לחיים. חוויה מסוג זה, ואכזבה מסוג זה, קשים יותר מאשר התחושה של נאיביות ורמאות.חשוב שתזהי את החוויה שלך. חשוב שתביני שבעצם אין על מה להתאכזב, כי האדם הוא לא אדם ראוי כאדם וכבן זוג, גם אם אולי את חושבת שהוא "מוצלח" בקנה מידה חברתי אחר (נגיד, מראה, אולי סטאטוס, חברה, כסף, ואפילו הבטים חיוביים מסויימים באופי - פרט לאלה שמשמעותיים ליכולת להיות אמין בקשר זוגי, ופרט לאלה שקשורים לרצון שלא לפגוע בזולתו). אם תזהי אותה נכון ותגדירי אותה נכון, יהיה לך קל יותר להבין שלא הפסדת הרבה. הפסדת בעיקר את האשליה שאולי זה היה יכול להיות אחרת, אבל לא את האיש עצמו. זה יכול לקרות, ואולי תלוי בך במידה מסויימת, אבל לא רק בך. לא תמיד אפשר לזהות סימנים מקדימים לרמאות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083